Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Download] CoreBot - nowy bot do Tibii

CoreBot

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

4 sprawy tam widzę:

1) W czarze Ultimate Healing masz ustawione leczenie od 250 do 500 Hp - jeśli jakimś cudem Hp spadnie do 249, to bot już się nie uleczy, bo ta wartość nie jest w zakresie leczenia (250-500). Ustaw Leczenie najmocniejszym czarem od 0 HP.

2) Nie zaznaczyłeś okienka % przy manie, więc bot będzie się leczył gdy mana wynosi od 0 do 100, a nie 100% - A przy takiej ilości many, jaką masz, ciężko, żeby jej poziom spadł do 100. Zaznacz okienko % przy dodawaniu nowych wpisów do Healera.

3) Nie dodałeś żadnej reguły, która by odnawiała tobie manę np. mana potionami - gdy dodasz taką regułę pamiętaj, żeby dodać ją jako pierwszą do bota - ponieważ odnowienie many jest ważniejsze od leczenia - gdy nie masz many to nie odleczysz się.

4) W pasku na górze bota jest "no client" - to znaczy, że bot nie jest połączony z żadnym klientem Tibii. Aby się połaczyć, w menu bota znajdź "Tibia" -> "Find client"

Opublikowano

Czary mają manę ustawioną na od 0 do 300 - to oznacza, że czaru bot użyje tylko wtedy, gdy masz więcej niż 0 many i mniej niż 300.

Skasuj wszystkie wpisy i jeszcze raz, od nowa ustaw czary, z tym że w każdym czarze ustaw 0-100% many

Opublikowano

Kurde szacun! Naprawde ziomek stworzyles bota ktory napewno w przyszlosci bedzie dorownywal takim botom jak Tibia auto,IBot itd... Wlasciwie to juz wole uzywac twojego CoreBota niz TA.Pozdrawiam

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Świetny bot. Właśnie mój knighcior śmiga na trollach w celu zarobienia gotówki właśnie na twoim bocie! Dobra robota stary! Denerwował mnie fakt, że bot wchodzi w ogień, jak i spada w dziurę niechcący czasami, ale po przeczytaniu instrukcji zrozumiałem co zrobiłem źle, no i jest świetnie, dzięki! Ps. Ma ktoś jakiegoś fajnego cavebot'a na knight'a na roty (facc)?

Opublikowano

Bot testowałem w wersji 0.4.1 i jest na prawde dobry, z tym, że mam dwa problemy.

W wersji 0.4.1 podczas działania bota w lewym górnym rogu ekranu pojawia sie jakby zwieszony przycisk, którego jednak wcisnąć się nie da. Jest niewielki i zaslania mi raptem nick postaci na pasku tytułu okna Tibii, także w niczym nie przeszkadzał, ale to trochę dziwne. Umieszczenie tego tam było zamierzone, czy to jakiś błąd?

Teraz większy problem. Do wersji 0.4.2 nie mogę się w ogóle zalogować.

- Przy passach free/free odlicza do pieciu, troche myśli po czym wyrzuca komunikat "Login failed". Właściwe okno bota jakby pojawia się na pół sekundy lub mniej i znika.

- Po założeniu konta na forum i wpisaniu passów z forum komunikat "Login failed" wyrzuca odrazu.

Opublikowano

Właśnie zauważyłem, że z tym logowaniem jednak nie do końca wszystkim działa tak jak trzeba - ściągnij tą wersję bota, tutaj powinno działać logowanie pod Tibię 10.11

xxx

Opublikowano

Z zużyciem procka to jest ciężka sprawa i dość długoterminowy plan - będę działał w tym kierunku, ale trzeba będzie na to poczekać.

Opublikowano

Właśnie zauważyłem, że z tym logowaniem jednak nie do końca wszystkim działa tak jak trzeba - ściągnij tą wersję bota, tutaj powinno działać logowanie pod Tibię 10.11

Działa :)

Mam jeszcze uwagi z innej beczki:

- brakuje opcji autozakładania life ringów / rohów. Ciekawą opcją by też było, gdyby ściągał pierścień, gdy np. mamy pełną manę.

- gdy zapełnimy złotem wszystkie miejsca w plecak, to otwiera nam nowy plecak, mimo ostatnie miejsce nie jest do końca zapełnione (tzn. jest np 13gp, zamiast 100)

Gdy coś jeszcze zauważę to dopiszę.

Opublikowano

również zauważyłem to z tym hajsem i bp. Doszło by ode mnie jeszcze nie zawsze zbieranie loota z potworów i brak możliwości np atakowania potworów knifem a jak jest więcej ich to przełożenie broni na jakiś sword i potem powrót do knife.

Opublikowano

Czy bot jest w stanie samemu zakładać speary do eq z bp? chodzi mi o prezypadek:

ustawiam go na trolach na noc, wlaczam lootowanie spearow. zabiera je do bp, a gdy skonczą mu się w ręce to założy te zlootowane?

Opublikowano

Wczoraj chcailem postawic palka na slimy w venore, tam w dmoku kolo amazon camp,ustawilem ktory slim to matka,zeby bil slimy,itd .Bot nie bil slimow ,o co chodzi? A i wlasnie jak zrobic zeby jak mi sie skacza stony,to zeby zakladal nowe z bp lub z ziemi? A i jeszcze jak zrobic zeby wyzucal np. mace z rotworma na ziemie? Dzieki za odp.

Opublikowano

Wyrzucanie przedmiotów na ziemię - przy dodawaniu do lootingu przedmiotu wpisać w destination: "ground" zamiast nazwy bp

Co do zakładania ringów / spearów / stoneów do ręki to tutaj są skrypty na to: http://corebot.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=37

Co do slime trainera, który nie atakował slime, to musisz zaznaczyć w prawym dolnym rogu okienko z czerwonego "Disabled" na zielono "Enabled". Potem wciskasz przycisk reset mother, i od razu atakujesz w Tibii matkę.

Opublikowano

Zrobilem tak jak mowiles z tymi slimami i dalej nie dziala. ; / A i moglbys mi podac bankera zeby jak ma 10cap to zeby szedl do banku,albo jak ma 5k to zeby odniusl i zpowrotem poszedl na expa. Bylbym wdzieczny

Opublikowano

xxx

Godzina na skan. Plik możesz wrzucić, gdy udostępnisz skan.

394591421101183179764.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...