Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja gra Courageous online vb6

PAx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię od zera, najpierw stworzyłem emulację funkcji oryginalnej gry(inżynieria odwrotna) a potem przerobiłem wszystko tworząc własną grę.

@ foxbond

"Serwer to tak naprawdę tylko komunikacja między graczami, baza danych i anti-cheat."

Zniszczyłeś mnie tym stwierdzeniem, widać że nie masz pojęcia o czym piszesz.

A co do języka programowania nie do końca masz rację, mógłbym wejść w dalszą rozmowę ale było by to niecelowe.

Emulację funkcji, przerobiłem wszystko... Nie wierzę w ani jedno słowo :F

@foxbond - ma racje, serwer ma na celu sterowaniem funkcji w kliencie. Choć teraz i tak robi się jak najwięcej rzeczy na serwerze ze względu na możliwość edycji klienta i np przechodzenie przez ściany.

I Błagam cie nie mów wszystko, to tak jakbym powiedział o sobie:

Zrobiłem serwer do runescape, zrefaktoryzowałem kod i teraz mogę powiedzieć że to jest moja gra, co jest oczywiście bzdurą. Ja bym (ze względu na szczerość i honor) dodał że klient nie jest twoją robotą, ty tylko nim manipulujesz.

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Pomocnik
Opublikowano

udostępnisz te pliki? :)

Ja bym je udostępnił ale współautorka nie wyraziła zgody więc muszę to uszanować, projekt idzie do szuflady w oczekiwaniu na lepsze czasy.

• 1 miesiąc temu...
Pomocnik
Opublikowano

Jeżeli naprawdę zrobiona samemu przez ciebie to gratuluję. ; )

Dzięki :) obecnie pracuję nad innym projektem ale zmieniłem platformę a co za tym idzie i język, moje nowe aplikacje będą w pełni darmowe i na Androida.

Pomocnik
Opublikowano

Wiem ze zrobienie czegoś takiego sporo zajmuję więc masz mój szacunek!

Miło usłyszeć tyle dobrych słów od polaków, z reguły spotykałem się z hejtowaniem co kolwiek bym nie zrobił :) nie długo wydam moja aplikację na androida 2.1+ , opublikuje ją w osobnym wątku, mam nadzieje że również wam się spodoba.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moja publikacja ma na celu uświadomienie ile trwa samodzielne stworzenie gry wraz z silnikami.
W grze ostała użyta zmodyfikowana oprawa graficzna i klient silkroad online z uwagi na brak środków.

Te dwa zdania się wykluczają chyba.

ale współautorka

To sam czy nie w końcu?

Pomijając team silkroad, który zrobił klienta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja pier**** za przeproszeniem ,koleś sześć lat się je*ał a wy tu takie hejty odstawiacie , może powiecie jeszcze że zmarnował sześć lat życia?

Opublikowano

Ja pier**** za przeproszeniem ,koleś sześć lat się je*ał a wy tu takie hejty odstawiacie , może powiecie jeszcze że zmarnował sześć lat życia?

odkop i chuj, ale widać polską szarą rzeczywistość. 6 lat zmarnował specjalnie na hejty. Te forum schodzi na psy tak samo jak nasza młodzież. @foxbond` ze smieszna gierka wywyższa się i w chamski oraz gimbusiarski sposób pozbywa się konkurencji. Nie raz byłem tego świadkiem. Qou Vadis Polsko... Propsy za chęci

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

odkop i chuj, ale widać polską szarą rzeczywistość. 6 lat zmarnował specjalnie na hejty. Te forum schodzi na psy tak samo jak nasza młodzież. @foxbond` ze smieszna gierka wywyższa się i w chamski oraz gimbusiarski sposób pozbywa się konkurencji. Nie raz byłem tego świadkiem. Qou Vadis Polsko... Propsy za chęci

Cześć! Ja zawsze stwierdzam fakty, a moje posty zawierają jedynie potwierdzone informacje. Anie razu nie stwierdziłem również, że moja - Danarroth, jest lepsza, gdyż są to dwie różne kategorie. Chcesz poprowadzić mądrą dyskusję zapraszam do mojego tematu lub na pw.

• 2 tygodnie później...
Pomocnik
Opublikowano

Hej, sorki za dłuższą nieobecność, cały czas pracuje nad projektem na androida tutaj macie mojego tweetera jeśli ktoś jest zainteresowany śledzeniem postępów: https://twitter.com/SSEMobile 

Projekt będzie w części open source, program ładuje zewnętrzne biblioteki a szkielet głównej aplikacji będzie dostępny dzięki czemu możliwe będzie niemal nieograniczone rozszerzanie :)

Opublikowano

Coś ciężko uwierzyć że to twoja gra,trzeba modele zrobić i kodować kilka rzeczy,czasem trudnych do zakodowania.Jest to trochę dziwne że jesteś polakiem a w grze i na stronie jak i na facebooku wszystko jest po angielsku..

Pomocnik
Opublikowano

Coś ciężko uwierzyć że to twoja gra,trzeba modele zrobić i kodować kilka rzeczy,czasem trudnych do zakodowania.Jest to trochę dziwne że jesteś polakiem a w grze i na stronie jak i na facebooku wszystko jest po angielsku..

To dlatego że większość ludzi na świecie zna angielski. Mi też ciężko uwierzyć że pracowałem nad tym tyle lat a na końcu zaliczyłem porażkę, zrobiłem co mogłem nie zawsze wszystko zależy od nas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...