Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja gra Courageous online vb6

PAx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajna nawet gra, tylko szkoda że nie ma ustawionego obiektywu ;) Dodasz możliwość tworzenia własnych serwerów?

robil silnik 6 lat i myslisz ze da ci go za free? ^.^

3053080006.png

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

robil silnik 6 lat i myslisz ze da ci go za free? ^.^

Chodzi mi o to, czy opublikuje oprogramowanie serwera (tak jak to jest z minecraftem) ;)

@edit Wiem, gatunki gry są inne :)

Pomocnik
Opublikowano

tyle ze tu masz juz clienta prawie gotowego z modelami.

Ze swojej strony nie musiałeś sie zajmować efektami, obsługą animacji itd.

Niestety musiałem, zarówno po stronie klienta jak i po stronie servera.

Opublikowano

PAx potwierdzam to co piszesz. Jedyne co użyłeś to klienta, a wszystko poza tym sam praktycznie. Wiem, bo sam bawię się z silnikiem i kończę pisać własny, na podstawie innego (tzn. robi mi za szablon) dzięki czemu wiem jak co pisać i wgl i powiem ci, że to jest strasznie trudne i bardzo dużo czasu to zajmuje, a co dopiero P2P.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Pomocnik
Opublikowano

PAx potwierdzam to co piszesz. Jedyne co użyłeś to klienta, a wszystko poza tym sam praktycznie. Wiem, bo sam bawię się z silnikiem i kończę pisać własny, na podstawie innego (tzn. robi mi za szablon) dzięki czemu wiem jak co pisać i wgl i powiem ci, że to jest strasznie trudne i bardzo dużo czasu to zajmuje, a co dopiero P2P.

Dzięki, dużo ludzi nie rozumie jak ciężką pracą jest tworzenie czegoś takiego. Fajnie że są tu osoby które się z tym zetknęły.

Pomocnik
Opublikowano

Jest jakaś możliwość spotkania się z tobą na serwerze ? ;)

Tak, ale nie będziesz wiedział że to ja.

Opublikowano

Więc skąd mam pewność że gra jest twoja ?

Dziwne że wszystko jest po ang. i że chciało ci się wszystko tłumaczyć.

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Pomocnik
Opublikowano

Więc skąd mam pewność że gra jest twoja ?

Dziwne że wszystko jest po ang. i że chciało ci się wszystko tłumaczyć.

Możesz napisać do mnie pm na forum gry jeśli masz wątpliwości że to ja...

Znawca
Opublikowano

O ku40px-Cenzura2.svg.pngwa! Ta strona i gra jest... zaje40px-Cenzura2.svg.pngsta! Nie spodziewałem się, że można zrobić coś takiego w domowym zakątku, na prawdę sami to wszystko zrobiliście? Pytam bo aż nie chce mi się wierzyć. :)

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

No, no, lubię taki gatunek gier, zastanawiam się czy ściągać.

Napisze ktoś co tam się robi itp? Nigdy nie grałem w ten Silkroad czy jak to się tam nazywa, grałem w metina, dotę, minecrafta, gram w lola, nie wiem więc czy ta gra jest trochę chociaż podobna do tych.

@ Strona i ss'y z gry wyglądają zajefajnie :)

Take it easy my friend

Pomocnik
Opublikowano

No, no, lubię taki gatunek gier, zastanawiam się czy ściągać.

Napisze ktoś co tam się robi itp? Nigdy nie grałem w ten Silkroad czy jak to się tam nazywa, grałem w metina, dotę, minecrafta, gram w lola, nie wiem więc czy ta gra jest trochę chociaż podobna do tych.

@ Strona i ss'y z gry wyglądają zajefajnie :)

Jest jak LOL z możliwością budowania, niewiele ma wspólnego z silkroadem oprócz grafiki.

O ku40px-Cenzura2.svg.pngwa! Ta strona i gra jest... zaje40px-Cenzura2.svg.pngsta! Nie spodziewałem się, że można zrobić coś takiego w domowym zakątku, na prawdę sami to wszystko zrobiliście? Pytam bo aż nie chce mi się wierzyć. :)

Tak, tylko klient i duża część grafiki jest zapożyczona (fundusze), co nie zmienia faktu że dużo obiektów i textur zostało przerobionych i przekonwertowanych (w sumie okolo 300), każdy obiekt w grze ma 9 stanów (w zależności od stopnia zniszczenia i tego czy jest zasilony), do tego każdy ma ustawione około 4 efekty dźwiękowe i wybuchy sterowane przez server, ale co ja tu was będę zanudzał po prostu zagrajcie :). Polecam zebrać paru kumpli bo samemu będzie lipa, najlepiej gra się w drużynie ze znajomymi.

Opublikowano

Dziś na wieczór w takim więc razie ściągaaaaaam B)

Jak coś to GimbusPOL jestem albo Xeardon, jeszcze zobaczę, który nick będzie bardziej pasować do otoczenia :D

@@Pozdro elo :)

Take it easy my friend

Opublikowano

Przetestowałem trochę ten silnik i mogę powiedzieć ze pomysł jest okej, jednak wykonanie jest trochę słabsze. Jednak nie ma co się dziwić bo jest on sam lub pracuje z jednym programistą. Więc nie rozumiem hejtów ludzi którzy piszą ze tak na prawdę on nic tutaj nie zrobił :)

Opublikowano

Sorka Pax ale jeżeli robiłbyś ten projekt 6 lat tak? To hmm o wiele więcej byłoby w nim :)

Silkroad Online powstało w 2005 roku, pierwsze emulatory/prywatne serwery były na przełomie 2008/2010 co nie daje nam 6 lat :)

Trochę mnie dziwi to bo wcześniej też miałeś niby swój projekt po czym go zamknąłeś a dużo wcale w nim nie było więcej jak kody z innych for zagranicznych na polepszanie wygladu emu.

Jedyny Polski projekt który jest godny uwagi na bazie silkroad'a to : http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Rodacy-oto-POLSKI-MMORPG-Etrinum-kt%C3%B3ry-ma-by%C4%87-nieoficjalnym-Silkroad-2

ps. Sory za link do mmorpg, ale to są tylko dowody a nie reklama etc :)

Pomocnik
Opublikowano

Przetestowałem trochę ten silnik i mogę powiedzieć ze pomysł jest okej, jednak wykonanie jest trochę słabsze. Jednak nie ma co się dziwić bo jest on sam lub pracuje z jednym programistą. Więc nie rozumiem hejtów ludzi którzy piszą ze tak na prawdę on nic tutaj nie zrobił :)

Dzięki, mocno ograniczał mnie klient. A gimbusy niech sobie hejtują jak im od tego lepiej ;)

Opublikowano

Jak dla mnie jest do gra zupełnie profesjonalna, nie ma co oceniać strony technicznej, gdyż 99% MPC nie ma pojęcia jak coś takiego zrobić. Dlatego też ocenie stronę grywalności - za mało broni. 3 miecze to zdecydowanie za mało :). Tak samo jest z potworami. Za mało gra jest rozbudowana. Jeśli pododajecie więcej możliwości, broni, itd to chętnie pogram dla czystej zabawy.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Sorka Pax ale jeżeli robiłbyś ten projekt 6 lat tak? To hmm o wiele więcej byłoby w nim :)

Silkroad Online powstało w 2005 roku, pierwsze emulatory/prywatne serwery były na przełomie 2008/2010 co nie daje nam 6 lat :)

Trochę mnie dziwi to bo wcześniej też miałeś niby swój projekt po czym go zamknąłeś a dużo wcale w nim nie było więcej jak kody z innych for zagranicznych na polepszanie wygladu emu.

Jedyny Polski projekt który jest godny uwagi na bazie silkroad'a to : http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Rodacy-oto-POLSKI-MMORPG-Etrinum-kt%C3%B3ry-ma-by%C4%87-nieoficjalnym-Silkroad-2

ps. Sory za link do mmorpg, ale to są tylko dowody a nie reklama etc :)

Czuje sie zaszczycony ;p

Pomocnik
Opublikowano

Jak dla mnie jest do gra zupełnie profesjonalna, nie ma co oceniać strony technicznej, gdyż 99% MPC nie ma pojęcia jak coś takiego zrobić. Dlatego też ocenie stronę grywalności - za mało broni. 3 miecze to zdecydowanie za mało :). Tak samo jest z potworami. Za mało gra jest rozbudowana. Jeśli pododajecie więcej możliwości, broni, itd to chętnie pogram dla czystej zabawy.

Niestety bez wsparcia nie jestem w stanie zrobić więcej, potrzebuję funduszy na kontynuowanie pracy. Jeśli gra zyska na popularności i znajdę kogoś kto wyłoży pieniądze wprowadzę dodatkowe rzeczy i rozwinę temat. Courageous to taka prezentacja możliwości, celem jest coś dużo większego, niestety na razie gra jest za trudna i zbyt innowacyjna dlatego jej popularność jest znikoma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...