Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja gra Courageous online vb6

PAx

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam, a autora darzę wielkim szacunkiem. Cieszcie się, że gra jest udostępniona za darmo. Tak czy siak pomyślałbym nad polską wersją, dla mniejszości.

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

Ej no ja chcę grę po polsku.

Angielski umiem na średnim poziomie, a też bym chciał zagrać.

Czy autor tego nie przewidział że nie wszyscy są mistrzami z anglika???

Jak ktoś nie umie spełniać oczekiwań i logicznych próśb odbiorców, nie powinien tworzyć gier.

Opublikowano

Ogromny szacunek dla autora, oprawa graficzna też jest bardzo ładna i fajna. Zagrałem u znajomego 10 min i mi się bardzo spodobało :) Z miłą chęcią bym przyjął grę z oprawa języka polskiego

< Szanuj wszystkich bez względu na wiek >

Pomocnik
Opublikowano

dlaczego pisze na strone ze serwer off?

Server był offline z powodu problemów technicznych, dzięki wszystkim za ciepłe słowa, nie spodziewałem się tak dużego zainteresowania :). Jeśli tylko będzie więcej graczy obiecuję że wydamy spolszczonego klienta.

Opublikowano

Mogę pomóc przy spolszczaniu jak nie będzie za trudno :) Jak coś to pisz na PW tutaj bo często wchodzę lub gg 26216623. Bardzo jestem zainteresowany tą grą a pomoc w jej spolszczeniu <3

Take it easy my friend

Opublikowano

Gra jest bardzo przyjemna dla oka ,

Rozwijaj jak najbardziej silnik jest spoko wszystko jest fajne , szkoda tylko że gra jest polska a jest po angielsku ale rozumiem że przez to ma trafić do większej ilości odbiorców.

Hę , o co chodzi?

Opublikowano

Opłaca się pobierać clienta gry? Czy gra dopiero jest w fazie wykrywania bugów ?

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Pomocnik
Opublikowano

Opłaca się pobierać clienta gry? Czy gra dopiero jest w fazie wykrywania bugów ?

gra jest w pełni sprawna

Opublikowano

No prezentuje się bardzo ciekawie. Jedyne co mogę mieć do zarzucenia to język w jakim gra została napisana. VB jest już troszkę przestarzały i jednak mało wydajny, dobrze jakbyście przeprowadzili stress test - jak najwięcej osób na serwerze, w celu zobaczenia czy serwer wytrzyma bez crashy... Pewne funkcje po stronie serwera przydałoby się przepisać na c++, no ale to już tylko moje zdanie.

Na jakim DX jest ta gra? DirectX 9 czy 11?

Pomocnik
Opublikowano

No prezentuje się bardzo ciekawie. Jedyne co mogę mieć do zarzucenia to język w jakim gra została napisana. VB jest już troszkę przestarzały i jednak mało wydajny, dobrze jakbyście przeprowadzili stress test - jak najwięcej osób na serwerze, w celu zobaczenia czy serwer wytrzyma bez crashy... Pewne funkcje po stronie serwera przydałoby się przepisać na c++, no ale to już tylko moje zdanie.

Na jakim DX jest ta gra? DirectX 9 czy 11?

dx 9, vb6 jest stary ale moim zdaniem najlepszy język rapid development dzięki tablicom kontrolnym. Stress testy już były i obciążenie jest prawie żadne pomimo języka(optymalizowałem każdy detal), jedyny realny minus vb6 to brak pełnej kontroli wątków ale i tak w moich oczach bije na głowę vb.net. Z czasem jak gra się spodoba i będzie potrzeba przepiszę całość do c++ z powodu systemu scoketów (winsock jest do dupy) i wyżej wspomnianych wątków.

Opublikowano

kopia Metina i tyle

Tacy ludzie jak ty to chyba z buszu się biorą 8S

Nie wiem w jaki sposób ta gra przypomina ci metina, inna rozgrywka, inne modele i grafika. Po prostu kolega przysłowiowo chciał sobie nabić "posta".

Pomocnik
Opublikowano

Byłem dziś, ale niestety nikogo od rana ;c

gra jest nowa i do tego trudna, jeśli ci się podoba przyprowadź parę osób i grajcie razem, tylko w ten sposób możliwe będzie zbudowanie bazy graczy.

Opublikowano

O no, dajcie mu sansze. Gre tworzył kilka lat. I celująco mu wyszła. Grafika super, jednak coś mi sie wydaje ze skopiowane.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Pomocnik
Opublikowano

O no, dajcie mu sansze. Gre tworzył kilka lat. I celująco mu wyszła. Grafika super, jednak coś mi sie wydaje ze skopiowane.

Dzięki, szkoda że niema zbyt wielu graczy mimo niezłego wykonania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...