Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] FREE SERVER MINECRAFT CAŁKOWICIE!

Argonas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

WSZYSTKIE DANE USUNIĘTĘ

---
TEMAT CLS!

DLACZEGO ZAMKNĄŁEM NIE MAM CZASU BAWIĆ SIĘ W DDOSY.

Pierdole takie coś za darmo i jeszcze atakują off forever.

baner.png

Opublikowano

Up@

Nie zamykaj tego jezeli wiesz kto cie atakowal to zglos to na policje tak nie moze byc ty wydalea na to pieniadze , czas aby uszczesliwic innych a taki kowalski to wszystko psuje nie zostaw tego tak!

Walcz o swoje :)

JEB*C MINESKY.PL !!! PJONA!

2rwqg40.jpg

Opublikowano

Argonas: Jakbyś wszedł łaskawie na GG to bym Ci powiedział co się stało :-)

Ale strzeliłeś focha i olałeś sprawę.

Tak w ogóle - nie mówię o OVH tylko mówię ogólnie o darmowych hostingach serwerów gier, bo jeśli coś jest za darmo to nie masz gwarancji, że nie zniknie z dnia na dzień.

Opublikowano

@Kuba76 - siedząc na tym forum musisz się liczyć z tym, że siedzi tu całe stado wyzywających wszystkich gimbusów [z resztą podstawówka też] także bez spiny ;)

Co do Ciebie Argonas - widziałem jak "wspaniale" był zabezpieczony ten serwer. Ciesz się, że ktoś Ci go nie podpiął do botnetu, bo wtedy dopiero miałbyś problem.

Ludzie, jeśli jeszcze nikt Wam tego nie powiedział to ja Wam o tym powiem - żeby "stworzyć" hosting to nie wystarczy czysty dedyk z OVH, na domyślnym kernelu [też od OVH], z postawionym samym serwerem SSH, słabo skonfigurowanym proftpd'em z poradnika z tego oto forum, oraz zainstalowaną javą :) . Ahh sorry - zapomniałem dodać, że zainstalowałeś panel którego pliki w ogóle nie były zabezpieczone i w ciągu 2 minut można było wyciągnąć hasło do daemon'a z którym łączył się panel...

Rozumiem, że na stronie było napisane, że się uczysz itd. ale niezbyt rozsądnym było wypuszczanie czegoś takiego w internet [zwłaszcza za darmo] gdzie za pewne co drugi czy co trzeci użytkownik bawił się na SSH bez Twojej wiedzy.

Pisałem Ci na GG, że mogę Ci pomóc to zabezpieczyć, ale Ty nie raczyłeś odpisać.

Tak w ogóle kuba76 dziwię się, że Ty mu wierzysz w to co on mówi o tych DDoS'ach. Skoro ma łącze 100 Mbps to jakim cudem wiedziałby, że atakowało go akurat 10 Gbps? Przecież on by całkowicie stracił dostęp do maszyny.

Ja osobiście uważam, że ktoś po prostu rozwalił Ci go od wewnątrz [co nie było trudne, ale nie będę mówił jak można by było zrobić coś takiego, bo zaraz wyjdzie z tego tutorial "jak rozwalić dedyka kolegi pod majnekrawta" co na tym forum dość często można spotkać].

Opublikowano

1. Że niby ja? Mówisz, że nawet nie wiem co to dedyk, to co ddos to chyba też.

2. Jeżeli niby Cię zaatakowałem, to powiedz mi skąd wezmę ok. 500-1000 komputerów, żeby twoje serwery padły?

3. Te 10gbps, kurwa to Cię anonimowi atakowali?

4. To PW: Że w Pukawce mają hackera. Jeden czy osiem komputerów nie zrównają serwery. Musi być ich co najmniej ok 300 aby coś się stało.

5. Nie ogarniasz terminu DDoS. DDoS nie może płynąć z naszego teamu. Mamy obecnie 5 komputerów - na pięc osób + vps i 2 laptopy = 10 komputerów. Aby coś poruszyć lekko w twoim serwerze musiałbym mieć 30 razy więcej komputerów.

6. I ten twój 10gbps. 100mb = 0,1 Gbps. 1000mb = 1 Gbps. 10.000mb = 10 Gbps. Policz sobie ile komputerów Cię atakowało. Na możliwości Setflab Team to zbyt dużo.

7. "Kubiśiu"? Widać, że masz mnie lat odemnie. Twój styl pisania oraz brak polskich znaczków.

Podsumowując: Albo jesteś bezradny wobec konkurecji i kłamiesz, albo nie chce Ci się bawić w hosting.

P.S. Nie traktuj mnie jako dziecka, wiem więcej o informatyce niż ty. W końcu jestem programistą.

Pozdrawiam, InshiPL.

Botnet kosztuje tylko 400 dolarów 10gbps w skali 5 lat

Sam mam takiego Ale mniejsza

programistą rozjebales mnie dzieciaku 14letni może się zmierzymy :) ?

Kłania się pojęcie programista programista dzieciaku to taki człowiek który ukończył studia :)

baner.png

Opublikowano

Proszę o zaprzestanie "wojny" między Waszymy hostingami w tym temacie,

bo robi się w nim spam. Wyjaśniajcie sobie takie sprawy na PW.

Jeśli tak będzie dalej, będę zmuszony zamknąć temat.

@down:

A chcesz, żebym zamknął?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jak ktoś chce swoją mapkę którą stracił to piszcie do mnie na GG: 43784920

@up Pisałem z nim na GG, oferowałem mu pomoc, a on uważa, że jest najlepszy i najfajniejszy na świecie, gdy kulturalnie mu pisałem, że mogę pomóc itd. bo źle zabezpieczył serwer to zostałem zwyzywany, non stop klnie i uważa, że żeby być dzieckiem neo to trzeba mieć neostradę. Jak chcesz to mogę Ci nawet podrzucić loga z rozmowy :)

Opublikowano

Chłopie. Myślisz że jak kupisz pierwszego lepszego dedyka i zainstalujesz oprogramowanie to nikt ci się nie włamie. To są tygodnie konfiguracji firewalla. Pamiętaj, że ja i Kuba nie chcemy Ciebie zgnoić, lecz pokazać, że w takich projektach ma się konkurencję i kopiowanie to zły pomysł. Swoim zachowaniem pokazujesz, że się do tego nie nadajesz.

Budowniczy
Opublikowano

kuba76, przyznaje jesteś dobrym programistą, ale troszeczkę kultury i opanowania, wobec forum i innych użytkowników proszę :P

Zwracam tylko na to uwage, dziękuje za wypowiedź,

Pozdrawiam.

Opublikowano

@xenmax - nie wiem po co owijasz w bawełnę. Po prostu wziął się nie za to co trzeba i tyle.

Później stoi kilkadziesiąt hostingów [krzaków] postawionych przez gimbaze...

@efx To raczej nie do kuby, a do Argonasa powinieneś się przyczepić. Sam z początku myślałem, że kuba przesadza, ale Argonas naprawdę zachowuje się jak typowe dziecko neo (sam się o tym przekonałem gdy pisałem z nim na GG - non stop wyzywa wszystkich którzy wiedzą więcej od niego, ba! nawet sie z nich wyśmiewa, bo jest "mistrzem").

Opublikowano

Ehh .. Poprostu Szkoda słów na wasze Wojny .. ps Kuba nikt raczej cie nie osądził w postach ze to ty zaatakowałeś go .. ale jak to mówią : ''Winny Się Tłumaczy'' ;)

Pozdrawiam

1375732994-U592769.png I Love Bao Bao + Miyoshi Jest Słodka ! :>

___________________________|______________________________|

Opublikowano

Ehhh człowiek rozdaje serwery za darmo , w zamian prosi o reklamę a wy go posądzacie o kopiowanie pomysłów/projektów ?!? Przepraszam bardzo ale po primo to jest usługa a nie projekt , a po secundo idąc waszym tokiem myślenia jak w waszym mieście otworzą dwie piekarnie to jeden od drugiego ukradł pomysł i skopiował kształt bułek ?
Za przeproszeniem pierdolnijcie się czasem w ten wasz pusty łeb.

Ps.Autorowi wątku współczuję takiego traktowania . Na przyszłość polecam zgłaszanie się do istniejących serwerowni MC większość chętnie przyjmie darmowy serwer w zamian za reklamę.

428720_187876727993243_899395726_n.jpg

Opublikowano

JEJ co za dzieci DDos`owały serwer?
Gościu Wam daje serwer do 15!! slotów za FREEko... I chciałby, byśmy mieli w Polsce "Amerykę", że nie trzeba płacić ;p

A jakieś dzieci chciały właśnie pokazać, że na to Polska nie jest gotowa...

Współczuje administracji, że cała ich praca nad stroną, hostingiem itp. poszła na marne... !!

Pozdro dla Dzieci, które uświadamiają starszym, że nie warto angażować się w takie sprawy...

@top

Ja chętnie bym skorzystał, lecz za późno weszłem na ten oto temat :(

Opublikowano

Wybacz ale jak byś się przeszedł trochę po serwerach mc , hostingach itd. to odkrył byś że większość regulaminów wygląda niemal identycznie głownie dla tego że tak wyglądać musi ( takie wymogi prawne ) lub taki wygląd jest bardziej przejrzysty/zrozumiały.

i zmienia je tak, że trochę widać, że od nas.

Idąc po raz kolejny tropem twojej postawy myślowej . Mam czarne buty z białą podeszwą . Powiedzmy że mi je ukradli. Jak zobaczę że kupiłeś podobne tylko że z czerwoną to powiem że to moje bo przecież podobne w jakimś stopniu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...