Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft vs. Cube World

Squert

Minecraft vs. Cube World  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?acie, ?e mo?na stwierdz? w przypadku gry: "Cube World", i? odnios?a ona taki sam sukces, jak pocz?tkowo Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, Cube world to głupia gra moim zdaniem, plagiat MC myśleli że też zarobią 100 mld $

Opublikowano

Jak dla mnie cube world cofa gry komputerowe do czasów kiedy jeszcze były Pegazusy. Nie podoba mi się, rzygam tym. Minecraft może nie lepszy, ale to zależy od gustu graczy :)

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Nie, nie mogę tak powiedzieć.

CubeWorld jestem pewien, że nie odniesie takiego sukcesu,

ani nie wyniesie chociażby połowy graczy Minecrafta.

Po pierwsze, gra jest płatna. Markus zezwala na używanie

launchera no-premium, a to już przeważa zupełnie na CW.

Nie jest to wg. mnie takie fajne.

Zabijasz moby, a strzelając do krowy z początkowego łuku praktycznie nie zadajesz dmg.

Krowa zabija Cię w kilka chwil. Uznaję więc krowę za Bossa dla ludzi na 1lvl.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie, Cube world to głupia gra moim zdaniem, plagiat MC myśleli że też zarobią 100 mld $

Haha twierdzisz że tyle zarobił minecraft :D ?

Opublikowano

Haha twierdzisz że tyle zarobił minecraft :D ?

No sorry trochę przesadziłem... ale zarobili ok 200 mln $ to na pewno bo jest już ponad 11.5 mln. kont premium :)

Opublikowano

Cieszę się widząc wasze odpowiedzi, osobiście zrobiłem tak jak początkowo w przypadku MC, czyli pobrałem go ze znanej nam wszystkim strony, która oferuje mnóstwo torrentów do pobrania, a teraz mogę się jedynie cieszyć, iż nie wydałem pieniędzy na to coś...

Opublikowano

"CW nie jest wgl. nigdy nie przebije MC

Hardy359, dnia 30 Lip 2013 - 13:03, napisał:

Haha twierdzisz że tyle zarobił minecraft :D ?"

Myślisz ze nie zarobili tyle?

"So far 11,522,596 people bought the PC/Mac version of the game. Phew. "

To jest jedenaście i pół MILIONA KONT

pomnóż to sb przez cene (ceny zmieniane były więc na oko) 50-100 zł. Nadal jesteś taki pewny? :P

No sorry trochę przesadziłem... ale zarobili ok 200 mln $ to na pewno bo jest już ponad 11.5 mln. kont premium :)

Nie pomyliłeś się :P

Opublikowano

No ;) Na oficjalnej stronie Minecrafta jest napisane, ile osób go kupiło.

You can buy Minecraft for PC/Mac. Minecraft: Pocket Edition is available for iOS and Android, and Minecraft: Xbox 360 Edition is available on the XBLA Marketplace. So far 11,522,652 people bought the PC/Mac version

Popatrzyłem trochę i widzę, że na minutę, kupuje go średnio 15 osób! o.O

15, tak, czyli średnio wychodzi

1.200zł na minutę

300$ na minutę

Bez najmniejszych dyskusji można stwierdzić, że pomimo, iż

konta premium oferują nie oszukujmy się bardzo mało, to są kupowane.

Pomyślcie sobie teraz, że grę kupiło 11.5 mln osób

Konta non-premium to załóżmy 70%. Wiem, bo mam serwer i obserwuję.

11.5mln osób to 30% (moja opinia).

Czyli prawie 40 mln osób.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Około 35 milionów jak ostatnio czytałem.

Opublikowano

Podoba Ci sie Cube? Graj w to!

Podoba Ci sie Minecraft? Graj w niego!

Myślę że ankieta jest zbędna jak samo istnienie autora, ponieważ każdy ma swój gust, każdy powie inaczej, każdy będzie miał swoje zdanie.. Takie tematy powinny być traktowane na równi z trollingiem. Troll powinien zostać ukarany za spowodowanie flamewar.

Opublikowano

Podoba Ci sie Cube? Graj w to!

Podoba Ci sie Minecraft? Graj w niego!

Myślę że ankieta jest zbędna jak samo istnienie autora, ponieważ każdy ma swój gust, każdy powie inaczej, każdy będzie miał swoje zdanie.. Takie tematy powinny być traktowane na równi z trollingiem. Troll powinien zostać ukarany za spowodowanie flamewar.

Zazwyczaj nie jestem niegrzeczny, ale jesteś idiotą. Utworzyłem ten wątek, aby zebrać opinię na dany temat, a jeśli mamy "iść" twoim tokiem rozumowania, to jeśli coś ci się nie podoba, to proszę uprzejmie, abyś się stąd wyniósł.

Nie pozdrawiam!

Ps. ty pierwszy mnie uraziłeś, a poza tym użyłeś argumentu, który kłóci się z tym, iż tutaj napisałeś.

Opublikowano

Minecraft - sandbox

Cube World - rpg

więc o czy ty pierdolisz?

Cube World to świetna gra ale nie można jej jeszcze oceniać gdyż jest we wczesnej fazie alpha ;-)

Opublikowano

Minecraft - sandbox

Cube World - rpg

więc o czy ty pierdolisz?

Cube World to świetna gra ale nie można jej jeszcze oceniać gdyż jest we wczesnej fazie alpha ;-)

Jakbyś mógł, to zachowuj się kulturalnie i nie przeklinaj. Stworzyłem ten temat, aby zapytać ludzi, czy ich zdaniem ta gra może odnieść podobny sukces do Minecraft'a, a różnice między danymi produkcjami mnie nie interesują.

Opublikowano

Nie wiem co można widzieć w Cube world to jest nadzwyczajna "parodia" minecraft. Mi się nie podoba CubeWorld

Opublikowano

Według mnie o wiele lepszy jest MineCraft, takie moje zdanie.

Gram w tą grę już bardzo długo, przywiązałem się, może dla tego takie zdanie.

Po prostu Cube World, mnie nie przekonuje. Wolę klasykę. :)

Opublikowano

Według mnie Cube World jest teraz popularny przez minecrafta a właściwie przez "jutuberów" którzy się nim napalili. A tak to wydaje mi się że to taki minecraft + metin :O

Opublikowano

Moja opinia ?

Cube World to gówienko na miękko :) Ale to nie znaczy ,że nie ma szans koło Minecraft ;) Ja o mc dowiedziałem się od Jjay'a i właśnie tu tkwi odpowiedz na pytanie czy Cube World dorośnie do Minecraft ? Pytanie powinno być zadane YouTuberom mającym dużą ilość widzów i grającym w mc. Jeśli stosownie wywyższą tą grę to myślę ,że może osiągnąć jakieś 30% tego co ma Minecraft :) Na więcej bym nie liczył bo np. ja nigdy się nie przerzucę na Cube World i wiele innych graczy też ;P

=========================

Dla nowych:

mc=minecraft

Jjay=JjayJoker znany youtuber nagrywający gry od 2010 roku :) (mogę się mylić) Niestety swoją twórczość zakończył rok temu :D

=========================

1375795126-U981250.jpg

Rugby to walka, emocje, siła woli i przede wszystkim ogromna mobilizacja i determinacja.

Opublikowano

Przeczytałem większość postów i o cube world nie ma praktycznie żadnej dobrej opinii.

Moim zdanie gra jest dobra, jedyny problem jest taki że ma duże wymagania, jak na tak wyglądającą grę. MC również ma za duże, wystarczyłoby go stworzyć na innym silniku niż java, i by śmigało nawet na bardzo słabych. Gry są zupełnie inne, jedyne co jest podobne to, tzw. klocki.

Opublikowano

Wiecie ile ludzi słyszało o Minecraft, kiedy był w wczesnej fazie Alpha?

Niewiele.

Dla wielu ludzi, którzy jednak słyszeli było to brzydkie kwadratowe gówno.

Cube World też jest w Alpha, to tylko przedsmak 1/1000 tego co zobaczymy w przyszłości

autor ma zamiar CIĄGLE ją rozwijać.

Mi się osobiście niezbyt podoba, brak logiki w tej grze (przykład z krową up.).

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Gra nie ma szans dorównać Minecraftowi jednak autorzy coś.. tam robią. Mnie jednak takie gry nie kręcą w MC gram bo jeszcze da się tutaj budować ale Cube wyłączyłem po 5 minutach ;>

jp8p35.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...