Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft vs. Cube World

Squert

Minecraft vs. Cube World  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?acie, ?e mo?na stwierdz? w przypadku gry: "Cube World", i? odnios?a ona taki sam sukces, jak pocz?tkowo Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo osób lubi gry RPG więc moim zdaniem osiągną sukces między innymi korzystając ze sławy minecrafta i graczy lubiących RPGi

Opublikowano

Wam się wydaje, że jak grafika jest podobna to TO jest JEDNO I TO SAMO.Zobaczyliście kwadraty i od razu "nie dorówna to minecraftowi" a tu się okazuje, że Minecraft i Cube World to 2 różne gry

Minecraft-Sandbox

CubeWorld-Sandbox RPG

taka tylko moja opinia ;)

@Edit

Moim zdaniem nie ma co porównywać ;)

x5ba.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie Cube World jest teraz popularny przez minecrafta a właściwie przez "jutuberów" którzy się nim napalili. A tak to wydaje mi się że to taki minecraft + metin :O

Cube World badziej przypomina timber and Stone + metin (grafika z timber and stone)

Sygnatury brak.

Opublikowano

WTF, ten temat nie ma większego sensu...

To 2 inne gry.

Ale raczej bd jeszcze przez kilka miesięcy hałas w około niej, potem zacznie malec, aż w końcu tylko kilka osób bd grało.

Przeczytałem większość postów i o cube world nie ma praktycznie żadnej dobrej opinii.

Moim zdanie gra jest dobra, jedyny problem jest taki że ma duże wymagania, jak na tak wyglądającą grę. MC również ma za duże, wystarczyłoby go stworzyć na innym silniku niż java, i by śmigało nawet na bardzo słabych. Gry są zupełnie inne, jedyne co jest podobne to, tzw. klocki.

Mc bez javy? to byl by koszmar. 100x mniej pluginow (o ile byl by jakis silnik), 100x mniej modow...

lipa by byla :( I java jest dobrym jezykiem do takich sandboxow. O ile ktos umie w niej pisac, nie np taki Fush :D (musialam... :P)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Cube World osiągnął o wiele większy sukces niż Minecraft. (początkowo).

Na początku minecrafta (wczesna Alpha) bardzo mało grało, ale rozniosła się wiadomość o tej grze przez JJayJokera, potem coraz więcej osób z niej kręciło i się rozkręciło.

A tu ledwo wyszła możliwość zagrania w tą grę i DUP! Masa youtuberów nagrywa z tego i jest to bardzo popularne.

To co będzie, jak ta gra dojdzie do Bety?

Także nie nazywajcie tego gówienkiem, bo Minecraft ledwo po wyjściu też taki był.

Słodkie kolorki, trudne questy, brak logiki z mobkami, to tylko testy całości

i w następnych update to wszystko będzie zmierzało w coraz to lepszym kierunku.

Takie moje zdanie. ;)

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...