Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Napisy, lektor czy może dubbing - co wolicie?

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie jak @UP, osoby które tłumaczą nie mają prawie wgl pojęcia o ortografii, no prawda znają ten ang. ale ortografia fatalna(w większości przypadkach). Jak dla mnie tylko napisy, dubbing jest do dupy, lektor? oryginalne głosy i jeszcze głos czyiś na tym? absolutnie. Napisy only.

1367591241-U459639.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli bierzemy pod uwagę fan dubbing... To Polacy w tej kwestii dla mnie są perfekcyjni! Mam jedną znajomą z YT, pewnie znacie ją też bo nick ma Monitkowa... Anyway... Kiedyś miała swoją grupę fan dubbingową, ale się rozpadła i teraz solo fan dubbinguje.

Tylko problem w tym... Że teraz fan dubbingerzy są poszukiwani do machinim w grach np. Gothic... Co dla mnie jest katastrofą...

Opublikowano

Miło usłyszeć dubbing z głosami podobnymi do oryginalnych, aczkolwiek napisy też mogą być.

Opublikowano

Dubbing - może być

Napisy - chyba najbardziej mi odpowiadają, przynajmniej jest jakaś szansa że człowiek który tłumaczył nie będzie "kurwa" zamieniał na "motyla noga"

Lektor - zdecydowanie odpada, da się oglądać ale to w ostateczności

Opublikowano

Napisy - są chyba najlepszym rozwiązaniem, inny jest od razu klimat gdy się słyszy japońskie głosy

Dubbing - gdy oglądam z dubbingiem mam wrażenie, że to taka bardziej bajka. Nie spotkałem się jeszcze z jakimś dobrym, ale raczej nie lubie anime z dubbingiem

lektor - obejrzalem calego death note z lektorem, powiem, że nawet było lepiej niż z napisami. Ale nie sądze, że lektor by pasował do np. naruto.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Raz zdarzyło mi się oglądać z lektorem i było to fatalne przeżycie. Stawiam na napisy. ;)

Opublikowano

Napisy, napisy i jeszcze raz napisy. Lektora jeszcze strawie, ale dubbing... Lubiłem jak byłem mały, ale mi przeszło :D

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...