Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawiść - Barca vs. Real

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ciekawi mnie od dawna, za co kibice Realu tak się s kibicami Barcelony nie lubią. Ja lubię oba kluby, więc dla mnie to trochę dziwne xD Nwm jakie są wasze odczucia na ten temat.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi tam się zdaje, że to nie chodzi o Barca i Real tylko o to że w Barcy jest Lionel Messi, a w Realu Cristiano Ronaldo. Fani Messiego są wrogami fanów Cristiano i na odwrót. (Oczywiście nie wszyscy tacy są. :D) A oni (chyba) są znajomymi. xD

Opublikowano

Ronaldo gratulował Messiemu zdobycie Złotej Piłki, co się mu najbardziej chwali. Myślę, że oni uważają siebie po prostu za rywali i nic więcej.

Bo są dzieci które lubią barcelone a dzieciaczki które lubią Real.

To są zwykli kibice, więc nie nazywaj dziećmi. Widzę, że faworyzujesz jedną ze stron, tylko ciężko mi wyczuć którą, po zmianie zdrobnienia : )

Opublikowano

Od zawsze zawodnicy tych klubów grali ze sobą mocne mecze , chodzi mi o to że były przewinienia specjalne czyli depnięcie na dłoń bądź na stopę gdy zawodnik leżał. Lecz po za stadionem , są nawet filmiki na yt , piłkarze tych drużyn spotykają się ze sobą , chodź by i ostatnio Neymar z Di Marią byli na kawie a potem udali się na krótkie spotkanie z kibicami. O Nie rozumiem ogólnie po co w piłce nożnej tyle agresji ze strony kibiców , tak samo nie mogę zrozumieć jak można kogoś zabić za szalik , nie dawno była sytuacja że chłopak szedł w szaliku Cracovi i został zabity przez Wiślaków , za ten szalik ... Żałosne.

u6pv.jpg

Opublikowano

@Up Ech, to ja się boję o mojego wujka, co jest ochroniarzem na meczach Cracovii... Ale dużo masz raci. Całą tą nienawiść nie tworzą piłkarze, tylko w większym stopniu kibice, dla których osmieszenie bądź znieważenie rywala jest ważniejsze od sportowej atmosfery.

Opublikowano

moim zdaniem wszyscy ci co sie wyzywaja nie sa kibicami a sezonowcami, kibic powinien szanowac drugiego kibica jak i inny klub

Age is just a number :)

Opublikowano

Ja to zauważyłem że jest to tak, że jak jedna osoba lubi np barcelone to reszta jego kolegów też lubi barcelone i koledzy tych kolegów tylko dlatego że ich koledzy lubią i żeby nie być "inny" a np druga grupa kolegów tak samo z realem

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Mi bardziej chodziło o to, że np. Kibice Realu wyśmiewają się z "0:7". Bądź co bądź, Barca dostała z mistrzem. Tak samo, śmieją się, że Real wygrał wszystkie mecze z Barceloną, ale jednak, te wygrane nie dały im tytułu. Dla mnie to śmieszne. Oba kluby są świetne, więc po co się wyzywają? Nie rozumiem tego -.-

Opublikowano

Klub się nosi w sercu, nie wiecie o co chodzi jeśli nie zaczniecie chodzić na mecze, bójki.
Barcelona VS Real jest to samo co tutaj u nas w Polsce m. in. Cracovia VS Wisła Kraków.

Klub się kocha :)

Opublikowano

Kochać klub, a wyzywac i mieszać w błotem swojego przeciwnika to nie to samo. Sam samo, porownujedz Primera Division, to Ekstra"klapy". Dla mnie polska liga to dno i nim pozostanie, chyba, że coś się zmieni.

Opublikowano

Messi kopał w trybuny z piłkarzami Realu, to mam za złe do konca zycia :)

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Ponieważ są to najbardziej znane drużyny które ze sobą rywalizują, jako iż polaczki-sezonaczki lubią kibicować znanym klubom od tak a wiadomo jaka jest mentalność Polski to jest oczywistą sprawą że się naśmiewają nawzajem. Bawi mnie czasami gdy Barcelona coś przegra ale nie zwyzywam ich bo to jest tylko osoba która gra w przeciwnej drużynie.

Opublikowano

Messi kopał w trybuny z piłkarzami Realu, to mam za złe do konca zycia :)

Daj dowów video, bo chętnie bym to zobaczył bez niego, dla mnie Twój post to spam i nic więcej : )

@Up Ja nie śmieję się, jak jakiś klub przegra. Jak Barcelona przegrała z Bayernem w dwumeczu 7:0 nie śmiałem się, tak samo, jak "Lewy" zdemolował obronę Realu w drugim meczu półfinałowym. Śmieję się jedynie z polskiej reprezentacji, którą już wyprzedziły takie potęgi, jak np. Gwinea Równikowa (Nie chcę urazić mieszkańców Gwinei, ale taka prawda :x)

Opublikowano

Daj dowów video, bo chętnie bym to zobaczył bez niego, dla mnie Twój post to spam i nic więcej : )

@Up Ja nie śmieję się, jak jakiś klub przegra. Jak Barcelona przegrała z Bayernem w dwumeczu 7:0 nie śmiałem się, tak samo, jak "Lewy" zdemolował obronę Realu w drugim meczu półfinałowym. Śmieję się jedynie z polskiej reprezentacji, którą już wyprzedziły takie potęgi, jak np. Gwinea Równikowa (Nie chcę urazić mieszkańców Gwinei, ale taka prawda :x)

A powiem ci, że ja się śmieję. I co w tym złego? Byłem/jestem kibicem Barcelony i śmiałem się jak dostawali wpierd*l od Bayernu. Tam samo śmiałem się jak Lewy strzelił 4 brameczki Realowi. Nic w tym złego. Jak chcesz to się śmiej, nikt ci tego za złe nie będzie miał chyba, że jakiś sezonowiec co rzuca się do każdego, a jak jego drużyna dostaje ostre lanie to nagle jest za kim innym.

NateRobinson_zps5c418c8c.png

Opublikowano

SoiThe - jesteś kibicem Barcelony czy Atletico? Bo co chwile zmieniasz. ;)

#Avera widocznie nie oglądasz meczy a masz się za wielkiego kibica.

Opublikowano

@Up mówię że lubię oba kluby. Ja się nie smieje, bo po co? Jeżeli masz do mnie jakieś wąty pisz na PW, zaraz Ci się skończą. A tak btw. Piłkę nożna oglądam dodatkowo, bo jestem kibicem siatkówki. Jak nie ma jej albo piłki ręcznej w TV to nogę oglądam. I tak, mam się za wielkiego kibica tak poza tym, bo jako jedyny chyba nie jadę ani na jeden ani na drugi klub.

@SoiThe śmiać się z własnego klubu? Dziwne jak dla mnie.

@SUrban dzięki, nie wiem czy na telefonie wlacze ale poogladam.

Edit. To to widziałem. Już niejednego piłkarza widziałem, co zrobił takie coś, no ale Messi walnal centralnie w trybuny więc to go nie usprawiedliwia. A to drugie, to już gorsze widziałem, ale nie zmienia faktu, że zachował się jak idiota.

Opublikowano

Kibicuje Barcy, ale jakoś o Realu źle nie mówię. Czasami coś powiem złego na ich temat, ale to rzadko. Jedynie nie trawię Pepe.

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

1356956559-U784394.png

To ja - Krystian - ;)Geo - niewyżyty GM?

Opublikowano

@SoiThe śmiać się z własnego klubu? Dziwne jak dla mnie.

Dla mnie jest to śmieszne, bo widząc wcześniejszą grę Barcelony i tą, którą pokazywali w meczach z PSG czy Bayernem to śmiech na sali.

SoiThe - jesteś kibicem Barcelony czy Atletico? Bo co chwile zmieniasz. ;)

A widziałeś u mnie wcześniej jakiś znak, że jestem wiernym kibicem Barcelony? Piszę,że byłem, ponieważ jest to klub, któremu kibicowałem bardzo długi czas, lecz sama liga Hiszpańska i te nurkowanie Barcelony mi się znudziło. Jedynie z La Ligii mogę oglądać mecze Atletico, za którym jestem też od dłuższego czasu i jest to klub, któremu kibicuję.

Podsumowując, jestem wiernym kibicem Atletico Madryt.

Opublikowano

"te nurkowanie Barcelony mi się znudziło" Wychodzi na to, że jesteś sezonowcem. Przestać kibicować, "Bo Ci się klub znudził"? Dla mnie to nie śmieszne, a żałosne. Bez urazy.

Opublikowano

Masz na tacy pokazane , każdy po kolei pisał posty ,aż nadszedł czas Madridisty który musi się wyżalić dlaczego tak bardzo nienawidzi Barcelony SUrban . Kolejny Draven97 napisał ,że jeżeli nie oglądasz meczy Real- Barca to nie jest prawdziwym kibicem ,a tak naprawdę klub go ma w dupie , nikt go nie zna z tamtego środowiska , nie pomaga w żaden sposób klubowi , nie dopinguje na stadionie w dodatku jeszcze się awanturuje i myśli że jest nie wiadomo kim.

@@ Ja jedynie podłączam się do dyskusji jak widzę wypominanie co z robił gracz Barcy : nurkowanie , Messi w kibiców , jakieś śmieszne wywiadu w wykonaniu Xaviego ,a Real to co ? Pepe , nurkowanie też , wojna psychologiczna Mourinho itp. Tak można w nieskończoność ,a hipokryzja mnie wkurwia ot co. Pierw patrz na siebie ,potem krytykuj innych.

Opublikowano

"te nurkowanie Barcelony mi się znudziło" Wychodzi na to, że jesteś sezonowcem. Przestać kibicować, "Bo Ci się klub znudził"? Dla mnie to nie śmieszne, a żałosne. Bez urazy.

Nazywać sezonowcem człowieka, który kibicował Barcelonie od czasów Rijkaarda, hmmm... ciekawe.

Po prostu oglądam Bundesligę, w której nie ma aż takiego symulowania jak w La Lidze. Patrząc na Primera Division i mecze odechciewa mi się tego oglądać widząc takiego Busquetsa, który jest moim zdaniem największym nurkiem w Hiszpanii. I Ronaldo, gdy przegrywa zaczyna kopać wszystkich po nogach. Kurwa to jest normalna gra?

Wolę oglądać BL i BPL, w których jest gra siłowa i nie ma takich cudów. Do tego znudziło mi się takie wygrywanie Barcelony. Jak brała LM to jakoś mnie to nie cieszyło, a gdy tylko Atletico wzięło LE to się cieszyłem z dobre pół godziny. Bo coś takiego można rzadko zobaczyć. Lub gdy Borussia nagle w tamtym sezonie wyskoczyła w LM i doszła do finału. To mnie jara, a nie ciągłe wygrywanie jakiegoś klubu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...