Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie w UK

clique.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Jestem pewny, że kilku użytkowników żyje w UK i mam do nich takie pytanie. Jak wam się tam żyje? Chciałbym w przyszłym roku na wakacje przyjechać trochę zarobić i jakby mi się spodobało to bym został na stałe. Tylko pytanie. Jest tam tak pięknie, jak mówią?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Najlepsze będą lajkowane. Spam będzie zgłaszany.

1374779867-U977016.png

Opublikowano

Nie mieszkam tam ale siostra pracowała tam przez jakiś czas i poziom życia zależy tam tylko od tego ile masz kasy.

Ogólnie chciałbym mieszkać w UK, na pewno bardziej niż w tej zacofanej Polsce w której nie widzę żadnej przyszłości no ale jak na razie się uczę.

Masz tutaj taki fajny filmik

Tutaj jeszcze Ci dorzuce stronkę na której znajdziesz dużo informacji na temat UK

http://www.zyciewuk.com/

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Właśnie wczoraj zacząłem oglądać jego filmiki. Fajnie opowiada, odpowiada na pytania zadane w komentarzach. Też chciałbym się wynieść z Polski, bo naprawdę jest to zacofany kraj.

1374779867-U977016.png

Opublikowano

Właśnie wczoraj zacząłem oglądać jego filmiki. Fajnie opowiada, odpowiada na pytania zadane w komentarzach. Też chciałbym się wynieść z Polski, bo naprawdę jest to zacofany kraj.

Święte słowa :)

Kanał kolesia który prowadzi obszernego vloga na temat USA i też ciekawie się wydaje.

http://www.youtube.com/user/shogun1978

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Święte słowa :)

Kanał kolesia który prowadzi obszernego vloga na temat USA i też ciekawie się wydaje.

http://www.youtube.com/user/shogun1978

Odradzam kanał szoguna, b3ka z typa i oczernia innych youtuberów ;)

@top

Mój kuzyn był w Anglii i mówił, że dobra praca, dobra płaca, dobrzy ludzie tylko dogadać niekiedy jest się ciężko xD

@down

nie tylko rocka, dużo osób.

Opublikowano

Odradzam kanał szoguna, b3ka z typa i oczernia innych youtuberów ;)

@top

Mój kuzyn był w Anglii i mówił, że dobra praca, dobra płaca, dobrzy ludzie tylko dogadać niekiedy jest się ciężko xD

Chodzi Ci o to niby oczernianie Rocka? Wyjaśnili sobie to już więc luz.

Btw chyba najlepszy kanał o USA także nie ma co narzekać.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Chodzi o tworzenie teorii spiskowych..

Opublikowano

Nie róbcie offtopu. Tu o UK jest mowa, a nie o USA czytać potraficie?

W UK na pewno lepiej niż tu, choć nie tak fajnie jak kiedyś - więcej Polaków jest i robi się to co u nas -,-

Ja niedługo do siostry, ciotki.. wylatuje na stałe prawdopodobnie, dogadać nie jest trudno jeśli znasz minimum podstawy. Tu za 5złoty zjesz jednego hot-doga, a tam za 5funtów na cały dzień zaspokoisz głód. Tam nie ma wandalizmu jak u nas, nie ma chamstwa tak jak tu..

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

W UK na pewno lepiej niż tu, choć nie tak fajnie jak kiedyś - więcej Polaków jest i robi się to co u nas -,-

Ja niedługo do siostry, ciotki.. wylatuje na stałe prawdopodobnie, dogadać nie jest trudno jeśli znasz minimum podstawy. Tu za 5złoty zjesz jednego hot-doga, a tam za 5funtów na cały dzień zaspokoisz głód. Tam nie ma wandalizmu jak u nas, nie ma chamstwa tak jak tu..

Zapomniałeś dodać, że ludzie są bardzo tolerancyjni a jeśli spotkasz kogoś kto sobie szydzi to najprawdopodobniej polaczek :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Mam nadzieję, że UK nie zmieni się w Polskę, bo szkoda by było kraju. Z językiem problemu nie powinno być. A o cenach słyszałem. Oglądałem kilka vBlogów na temat zakupów w Anglii i za 40 funtów potrafią zrobić zakupy, za które w Polsce zapłacisz 100-150 zł.

1374779867-U977016.png

Opublikowano

Też planuje się tam wynieść ale dopiero po studiach.

Nie jest tam źle aczkolwiek nie byłoby takiej wiochy jeżeli chodzi o parkour bo tu gdzie ja mieszkam to żeby poskakać muszę pociągiem wynosić się do Krakowa albo Opola ;f

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

To zależy gdzie będziesz mieszkał jaka praca czy umiesz dobrze angielski no ogólnie dużo tego do wymieniania no bo jak nie umiesz angielskiego i nie znajdziesz dobrej pracy to wiadomo że będziesz narzekał że jest źle za granicą :) . Nie mieszkam w UK ale w IE mogę Ci powiedzieć że ludzie są lepsi milsi i ogólnie jakoś tak atmosfera lepsza no nie wiem jak wylecisz to sam ocenisz :) .

Opublikowano

Wow, to fajnie słyszeć, że ludzie są tam miło nastawieni. Angielski ogarniam (tak mi się wydaje). W szkole dużo się nie nauczę, dlatego w domu czytam książki angielskie i ogólnie uczę się samodzielnie w domu. Myślę, że taką normalną rozmowę z Brytyjczykiem przeprowadzę. Czekam na więcej opinii o życiu w UK.

1374779867-U977016.png

Opublikowano

Mieszkam już w UK, 3 lata. Szczerzę Ci powiem że życie jest 100x lepszy, powiedzmy że zarabiasz 500 funtów na 2 tygodnie, i to spokojnie Ci starczy żeby zrobić zakupy pozwolić sobie na zakup jakiś zabawek, i opłacić mieszkanie (najlepiej wynajmować u kogoś pokój, wyjdzie Cie to tak 200 funtów). Ludzie są nastawieni na pomoc, zawsze ale to zawsze pomogą Ci jak tylko mogą.

Opublikowano

Szkoda patrzeć jak młodzi teraz spierdalają bo nie chce im się podjąć wyzwania i osiągnąć coś w Polsce... Wolą iść na łatwiznę i polecieć byle dalej...

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Szkoda patrzeć jak młodzi teraz spierdalają bo nie chce im się podjąć wyzwania i osiągnąć coś w Polsce... Wolą iść na łatwiznę i polecieć byle dalej...

Nie spierdalają, tylko w Polsce nie masz życia co miesiąc musisz się martwić czy masz coś w lodówce do jedzenia, możliwe że tego nie doświadczyłeś.

Opublikowano

Mieszkam tam prawie 7 lat mi pasuje nawet oczywiście nie jestem pełno letni no ale rodzicie nie narzekają na prace podoba itp teraz ojca kumpel przyjechał pracować na 2 miechy i mówi ze tu sie więcej zarabia niż w polsce + jest sam teraz w uk i pracuje na samego siebie a dużo nie trzeba bułki/chleb + szynka i masz na cały tydzień żarcie :P

Opublikowano

@natan1234

To, że w UK zarabia się więcej niż w Polsce to chyba wiadomo. :D Tak w ogóle to w jakim mieście mieszkasz? I czy dużo Polaków tam jest?

1374779867-U977016.png

Opublikowano

pewka że mają lepiej, nie takich jebnaych stereotypów u nich i chuj wie czego

Możesz to rozwinąć?

1374779867-U977016.png

Opublikowano

@natan1234

To, że w UK zarabia się więcej niż w Polsce to chyba wiadomo. :D Tak w ogóle to w jakim mieście mieszkasz? I czy dużo Polaków tam jest?

Na samym dole ja znam około 20 ale zapewne jest wiecej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...