Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie w UK

clique.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hrabson w dupie byłeś gówno wiesz że tak powiem ..... pracowałem w Polsce i co ? Człowieku przejrzyj na oczy że Polska to bagno ... zmądrzejesz i sam wylecisz ...

Opublikowano

Mój stary kumpel z osiedla mieszka z ojcem w Anglii, a robi tam jako fachowiec od remontów. Wiecie, wygładzanie, tapicerowanie i tym podobne bajery. Ale nie jestem zorientowany ile zarabia, bo kontaktu z nim od dawna nie miałem, a w Polsce od paru lat też go nie było.

Ale fakt faktem, życie w UK zależy od tego, ile masz kasy... Bo słyszałem że w UK, pełno Polskich bezdomnych jest, co chcą wracać do Polski.

Opublikowano

A moja babcia... Jest emigrantka w Belgii! I tam jest super, jesli ktos kocha miejska dzubgle to smialo moze tam wuruszac na prace. Jest sprzataczka i ma 60 lat, a...

-Wynajmuje niesamowite, klimatyczne meszkanko przy centrum

-Stac ją na utrzymanie podstawowe

-Moze chodzic Do butikow, kupuje nam full prezentow jak przyjezdza i 0 problemow finansowych

-Ceny sa tak:

Zarobki w Polsce 2000zl w belgii 2000e

Cena fhleba: pl 2zl belgia 2€

Cena biletu komunikacji pl 3.20zl, belgia 3.20€

ALE cena zabawki: pl 120zl belgia 30zl

CENA TELEWIZORA: PL 2000zl belgia 700€

Ogarniacie zasade? Lokalne tyle co w polsce, miedzynarodowe taniej 4 razy.

Mieszka w Antwerpii.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

O Belgii też słyszałem dużo fajnych rzeczy. W tamtym roku miałem jechać na 2 tyg na wakacje, ale sobie odpuściłem. Zarobki też całkiem niezłe, ale jedno pytanko. Jak z pracą? Dużo ofert?

1374779867-U977016.png

Opublikowano

Wczoraj jak oglądałem vloga "przekraczając graniczę" koleś mówił że jest sporo roboty, wystarczy chcieć...

Sam się zastanawiam czy po LO nie polecieć do WB na studia a może nawet tam zostać...

1363095337-U286162.png
Opublikowano

O Belgii też słyszałem dużo fajnych rzeczy. W tamtym roku miałem jechać na 2 tyg na wakacje, ale sobie odpuściłem. Zarobki też całkiem niezłe, ale jedno pytanko. Jak z pracą? Dużo ofert?

Nie wiem za bardzo. Wiem tylko, ze w ch*j osób przyjmuje nielegalnie sprzątaczy, generalnie babcia zanim wyrobiła sobie dowód osobisty miała chyba kilku stałych klientów i za kilkanaście euro sprzątała u nich albo brała jednorazowe usługi. Nie sugeruj się mną zbytnio jeśli chodzi o to ;)

Miasto- rewelacja. Nowoczesne, nie ma podziało na pks, ztm czy mpk- WSZYSTKIE połączenia autobusowe W CAŁYM KRAJU obsługuje mega korporacja de lijn. Jest tramwajo-metro, wypożyczalnie rowerów, fajne centrum i jasny podział- strefa syfu (przemysłowa) i miasto. Blisko jest wielki port i rzut beretem do Holandii, gdzie z kolei są plaże i morze. Ludzie- do wyboru, do koloru. Belgów jest tam mało, 50% to imigranci. Azjaci, murzyni, Niemcy, Brytyjczycy, Polacy, geje, chamy, cudowni ludzie- każdego spotkasz. Są polskie sklepy :D

z atrakcji to co znam: aquatopia park wodny w samym cnetrum, zoo, fenomenalny dworzec kolejowy, muzeum aan de strom (cos jak powstania warszawskiego).

I jeszcze jedno. KAŻDY nawala po angielsku lub francusku, nawet więcej niż bo belgijsku który jest ohydna mieszanka niemieckiego i angielskiego.

pisałem z kom, teraz poprawiłem błędy :3

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Hrabson w dupie byłeś gówno wiesz że tak powiem ..... pracowałem w Polsce i co ? Człowieku przejrzyj na oczy że Polska to bagno ... zmądrzejesz i sam wylecisz ...

No, dziwnym trafem ja potrafię zarobić 4 koła na budowie w wieku 18 lat. Oczywiście jednak jest według was źle. Gówno prawda, po prostu jesteście leniwym ścierwem, które oczekuje cudów a nie potrafi zaakceptować tego co dostaje.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

@up moze i tak ale podatki, otoczenie, biurokracja, emerutury 1200 zl ... Tylko Krakow jest pieknym miastem na poziomie, gdansk moze tez.

Opublikowano

No, dziwnym trafem ja potrafię zarobić 4 koła na budowie w wieku 18 lat. Oczywiście jednak jest według was źle. Gówno prawda, po prostu jesteście leniwym ścierwem, które oczekuje cudów a nie potrafi zaakceptować tego co dostaje.

po prostu wiele osób woli zarabiać w WB 1500 funtów niż w Polsce na takim samym zmywaku 1500zł...

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...