Skocz do zawartości

Blog Phoenix'a

  • wpisy
    7
  • komentarzy
    167
  • wyświetleń
    6 593

[CODE] KUŹWA, CZYLI APEL DO ADMINISTRACJI

1 056 wyświetleń

Dzień dobry, ładny dzionek, nieprawdaż? Nie dla wszystkich.

 

Dzisiaj sobie spokojnie piszę ostatnią część mojego tutka o AutoIT. http://www.mpcforum.pl/topic/811418-tut-autoit-tutorial-by-phoenix-pl/

 

Piszę, sprawdzam, edytuję, wszystko wydaje się OK. Wrzucam.

Wrzucone, nareszcie mam to z głowy. Ale zaraz, co to?

 

K**WA JEGO MAĆ!

 

Wszystkie znaczniki code rozsypane. Wszystko w jednej linijce. Myślę, "No okej, wiem co zrobić, zaraz to poprawimy". Poprawiłem, zamieniłem w znaczniku auto:0 na auto:1, zapisuję. Nadal to samo.

 

Gorączkowo sprawdzam resztę części tutoriala.

 

NO JA PIER**LĘ.

 

Wszystko rozsypane. Mnóstwo kodu w JEDNEJ LINIJCE.

I tutaj apel i prośba do administracji.

 

Już raz była taka sytuacja na MPC, naprawiliście. Po wrzuceniu tego oczojebnego napisu na górę strony znowu pojawił się problem.

 

Czy wy możecie to w końcu naprawić, żeby działało normalnie? Wrzucacie jakieś pierdoły do BB-Codes których nikt nie używa typu numerowanie linijek kodu, a to tylko przeszkadza. Paręset linijek kodu poszło w cholerę i są nieczytelne bo znacznik oszalał. Jeśli nawet po naprawie nie wróci to do normy, to sami będziecie sobie przywracać cały kod. Tyle z mojej strony, Phoenix out.



19 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Napisano

Mam to samo.
Niekiedy jak chce dać komuś jakiś skrypt to zamiast

 

 

dsadsajndjsandjksan
dsadsa
dsad
asd
as
d
as
dsa

jest

 

 

dsadjsadnasjkdhaskjhdkasjhdkjashkjdhaskjdhaksjhdkjashdkjsahdkjhaskjdhaskjhdkjashd
Link do komentarza

Napisano

Proste rozwiązanie:

 

Dawaj bez kodów albo osobno każda linijka w code.

Tak dodaj bez code jakiś skrypt/kod to nic nikt z tego nie będzie wiedział.

Link do komentarza

 

@2up, mądry pomysł, dawać każdą linijkę w osobny znacznik!

linijka1
linijka2
linijka3

 

No ale zawsze coś ;_;

Link do komentarza

Zbugowany, zmieniłem na auto:1. Teorytycznie powinno zadziałać. I co? Nic.


Auto = 0

Linijka 2

Linijka 3

Linijka 4


Auto = 1

Linijka 2

Linijka 3

Linijka 4

O dziwo tutaj działa. Tyle że o wiele łatwiej by było ustawić domyślnie auto:1, a nie auto:0 a potem user na wooden pc musi czekać pół godziny aż mu się edycja odpali i w każdym znaczniku zmieniać auto:0 na auto:1...
Link do komentarza

Napisano

skomentuję to wklejając starego screena

fgbt0d.jpg

 

przy takim podejściu to ja się nie dziwię, że forum upada.

 

Screen pochodzi z tego tematu:

 

http://www.mpcforum.pl/topic/910120-innowacyjna-nowo-na-mpcforum-rehabilitacja/?p=6902156

i został zrobiony przez Marcuśny

Tak, teraz jeszcze przekręcajcie fakty. Zaczęliście w tym statusie tak spamować i się wkurzać na wszystko, że dziwię się, że kokosz powstrzymał się od wysypu banów. Trochę kultury i podejścia, bo gdybyś normalnie i PO LUDZKU napisał do kokosza prywatną wiadomość, to zaufaj mi, że gdyby był na forum, to by odpisał w taki sam, LUDZKI sposób. :-)

Link do komentarza

Tutaj chodzi o KOLOROWANIE SKŁADNI...

Przecież o wiele bardziej czytelny i estetyczny jest zapis

Run("cmd.exe")
$zmienna = "echo off"
Send($zmienna)

niż

 

 

Run("cmd.exe")

$zmienna = "echo off"

Send($zmienna)

 

 

czy

 

Run("cmd.exe")

$zmienna = "echo off"

Send($zmienna)

Link do komentarza
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
Okienko zamknie się za 5 sekund...