Dacek masz tu video tutka z elitepvpers traktuj go raczej jako podpowiedz jak czegoś z nie rozumiesz z tego co masz tu na stronie PS nie odpowiadam jeśli rozwalisz system
Pani Kasia
Napisano 13 styczeń 2012 - 15:48
Witam, w sumie gram na priv serwach od dwoch dni , fakt malo, ale martwia mnie bugi, w krytycznych przypadkich nie da sie nawet odpalic lunchera tak jak w pryzpadku puritySro. Widze tut porzadny. Tylko takie pytania (bo mam zamiar posatwic ten server).
To moj komp Intel core i7 2600k, Geforce gtx580, 32Gb ramu itd, win 7 ultimate 64, Internet - download 2mbit/s upload 0,5mbit/s , czy to wogol bd mi chodzic? i czy wogole ten tut jest aktualny w miare? Kolejna sprawa jakie daje mi mozliwosci postawienie takiego serva? co bd mogl robic? (durne pytania, ale pytam bo nie robilem wczesniej takiego przedsięwziecia). thx za wszystkie odpowiedzi.
To moj komp Intel core i7 2600k, Geforce gtx580, 32Gb ramu itd, win 7 ultimate 64, Internet - download 2mbit/s upload 0,5mbit/s , czy to wogol bd mi chodzic? i czy wogole ten tut jest aktualny w miare? Kolejna sprawa jakie daje mi mozliwosci postawienie takiego serva? co bd mogl robic? (durne pytania, ale pytam bo nie robilem wczesniej takiego przedsięwziecia). thx za wszystkie odpowiedzi.
Napisano 13 styczeń 2012 - 17:27
Użytkownik szokerson dnia 13 styczeń 2012 - 15:48 napisał
Witam, w sumie gram na priv serwach od dwoch dni , fakt malo, ale martwia mnie bugi, w krytycznych przypadkich nie da sie nawet odpalic lunchera tak jak w pryzpadku puritySro. Widze tut porzadny. Tylko takie pytania (bo mam zamiar posatwic ten server).
Na takim kompie spokojnie pójdzie, tylko ew. jak byś chciał zagrać na multiplayer to mogą być lagi bo net może być troszkę za wolny.
Hmm... Co będziesz mógł robić ? Wszystko ;P
Napisano 21 styczeń 2012 - 20:17
Napisano 26 styczeń 2012 - 18:20
Mam kilka pytań a odnośnie tego ...
Czy na maszynie domowej mogę stawiać server 4fun tylko dla siebie?
- 4GB ramu
- procesor Pentium Dual Core CPU E6600 3,06 GHz 3,07 GHz
- łącze 2MB
- system operacyjny Win7 32-bit (możliwość zmiany na 64)
- operator sieći Multimedia (pisze bo może to ważne)
- mam podłączony też router do komputeraz stacjionarnego poniewarz dziele sygnał jeszcze na laptopa brata
Czy na 32 czy na 64 Win7 stawiać server dla włąśnej zabawy?
Hamachi czy niekoniecznie musze mieć?
Czy ten [Tut] stawiania servera jest pełny czy niekompletny i będą pużniej komplikacje?
Wcześniej na szybko pruowałem postawić server lecz czesć aplikacji niezostała zainicjowana i jeden gameserver niepamietam który wywałał błąd.
Proszę o dpowież na moje pytania.
Dziękuję
Czy na maszynie domowej mogę stawiać server 4fun tylko dla siebie?
- 4GB ramu
- procesor Pentium Dual Core CPU E6600 3,06 GHz 3,07 GHz
- łącze 2MB
- system operacyjny Win7 32-bit (możliwość zmiany na 64)
- operator sieći Multimedia (pisze bo może to ważne)
- mam podłączony też router do komputeraz stacjionarnego poniewarz dziele sygnał jeszcze na laptopa brata
Czy na 32 czy na 64 Win7 stawiać server dla włąśnej zabawy?
Hamachi czy niekoniecznie musze mieć?
Czy ten [Tut] stawiania servera jest pełny czy niekompletny i będą pużniej komplikacje?
Wcześniej na szybko pruowałem postawić server lecz czesć aplikacji niezostała zainicjowana i jeden gameserver niepamietam który wywałał błąd.
Proszę o dpowież na moje pytania.
Dziękuję
Użytkownik PiczaQ2 edytował ten post 27 styczeń 2012 - 10:35
Napisano 27 styczeń 2012 - 10:58
Użytkownik _Rainair_ dnia 27 styczeń 2012 - 02:22 napisał
Panowie mógłby ktos dodac PLIKI te z poczatku tematu bo zostaly usuniete juz:) a dokładnie chodzi mi o ?? jak cos moge podac nr gg na priv i jakos tam sie dogadamy:)
Nazwa: pliki.rar
Rozmiar: 22,68 MB
Czas przechowywania pliku: 31 dni od daty ostatniego pobrania
Napisano 05 luty 2012 - 02:57
Hej a co w przypadku gdy moje ip to 1.1.1.2 jestem podlaczony przez router.
Serwer jest mi potrzebny tylko dla mnie i nie mam zamiaru sie z nim w sieci pokazywac, czy mozna jakies inne lokalne ip dac ktore zastapi to pokazywane przez router?
A i jaka wersja clienta jest potrzebna do gry?
I tak troche z innej beczki, jak zrobic aby byl cap 60 i tylko chiny. Trzeba miec stare pliki serwera? Jesli tak to czy ktos moze mi polecic?
Pozdrawiam gorąco i muszę przyznać że tut e dechę
PS.
Serwer jest mi potrzebny tylko dla mnie i nie mam zamiaru sie z nim w sieci pokazywac, czy mozna jakies inne lokalne ip dac ktore zastapi to pokazywane przez router?
A i jaka wersja clienta jest potrzebna do gry?
I tak troche z innej beczki, jak zrobic aby byl cap 60 i tylko chiny. Trzeba miec stare pliki serwera? Jesli tak to czy ktos moze mi polecic?
Pozdrawiam gorąco i muszę przyznać że tut e dechę
PS.
Uruchamiamy:
1. Certification
Gdzie dokladnie to znajde?
Użytkownik beboczek edytował ten post 05 luty 2012 - 03:35
Napisano 05 luty 2012 - 23:09
AceBoy tylko co ja tam moglem zepsuc?
Czy w srGlobalservice.ini ma być nazwa serwwaera w taki sposob podana?
SERVER=LOST-58A9F94C7E\SQLEXPRESS
czy LOST-58A9F94C7E\SQLEXPRESS bez tego Server
Juz wszystko probuje i cos nie wychodzi mi to polaczenie.
Moze w jakis sposob mnie nakierujecie? Będę bardzo wdzięczny
Czy w srGlobalservice.ini ma być nazwa serwwaera w taki sposob podana?
SERVER=LOST-58A9F94C7E\SQLEXPRESS
czy LOST-58A9F94C7E\SQLEXPRESS bez tego Server
Juz wszystko probuje i cos nie wychodzi mi to polaczenie.
Moze w jakis sposob mnie nakierujecie? Będę bardzo wdzięczny
Napisano 05 luty 2012 - 23:12
Użytkownik aaaaaaaa233 dnia 05 luty 2012 - 16:22 napisał
Witam
Mam problem : przy włączaniu SMC wpisaniu id i hasła wyskakuje okno :
Program przestał działać
Co zrobić ?
Mam problem : przy włączaniu SMC wpisaniu id i hasła wyskakuje okno :
Program przestał działać
Co zrobić ?
Spróbuj poszukać jak wyłączyć DEP. Mi np pomogło, że porobiłem foldery i w nich podfoldery itd kilka razy i tam wsadziłem smc i zadziałało

Napisano 16 luty 2012 - 10:06
Witam,
Zastosowałem się do opisu krok po kroku jak postawić server... ale dopiero pod koniec pojawiły się problemy w ostatnich punktach.
np. w punkcie 7 - konfiguracja plików.
II Pliki
3.Wklejamy zawartość Vsro_patch_0.1 do plików serwerowych VSRO
4.edytujemy server.cfg
nie czaje tego
gdzie znajdują sie te pliki serwerowe vsro? - może to noobowskie pytanie, ale...
no i w punkcie 10. uruchamianie:
Uruchamiamy:
1. Certification
2. Global Manager
3. Machine Manager
4. SMC (używamy konta z pkt.9)
5. GatewayServer
6. DownloadServer
7. FarmManager
8. AgentServer
9. SR_ShardManager
10. SR_GameServer
W SMC dajemy application -> LoadPlugins przechodzimy do zakładki ServerControl, klikamy PPM na te prostokąty a następnie LPM StartService
Gdyby ktoś mi napisał konkretnie gdzie dany punk się znajduje i co należy uruchomić... bo szczerze próbowałem różnie i nic to nie dało... nie wiem co gdzie szukać...
Do tego wszystkiego nie wiem jaka wersja klienta chodzi z powyższym serwerem i skąd go pobrać.
Pomoże mi ktoś?
Pozdrawiam.
Zastosowałem się do opisu krok po kroku jak postawić server... ale dopiero pod koniec pojawiły się problemy w ostatnich punktach.
np. w punkcie 7 - konfiguracja plików.
II Pliki
3.Wklejamy zawartość Vsro_patch_0.1 do plików serwerowych VSRO
4.edytujemy server.cfg
nie czaje tego
no i w punkcie 10. uruchamianie:
Uruchamiamy:
1. Certification
2. Global Manager
3. Machine Manager
4. SMC (używamy konta z pkt.9)
5. GatewayServer
6. DownloadServer
7. FarmManager
8. AgentServer
9. SR_ShardManager
10. SR_GameServer
W SMC dajemy application -> LoadPlugins przechodzimy do zakładki ServerControl, klikamy PPM na te prostokąty a następnie LPM StartService
Gdyby ktoś mi napisał konkretnie gdzie dany punk się znajduje i co należy uruchomić... bo szczerze próbowałem różnie i nic to nie dało... nie wiem co gdzie szukać...
Do tego wszystkiego nie wiem jaka wersja klienta chodzi z powyższym serwerem i skąd go pobrać.
Pomoże mi ktoś?
Pozdrawiam.
Napisano 16 luty 2012 - 12:12
Witam mam problem z punktem 6 File Zilla Server nie lapie polaczenia z serverem a dokladnie :
Reconnecting to server...
Error, could not connect to server
Trying to reconnect in 5 seconds
Error: Connection to server lost...
i tak ciagle:/ wiec prosze o pomoc:/ z gory dzieki:)
Error: Connection to server lost...
i tak ciagle:/ wiec prosze o pomoc:/ z gory dzieki:)
Użytkownik CROAN edytował ten post 16 luty 2012 - 12:16
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3
Temat jest zamknięty
Do góry