Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy Program W C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Dev cpp.

Na przykład.

@UP2

Temat sprzed roku, nie nabijaj sobie postów.

Tutoriale Minecraft:

Mody:

http://www.mpcforum.pl/topic/361079-mod-nazywanie-pupila/

http://www.mpcforum.pl/topic/360910-modpokeballs-pokemon/

Cs 1.6:

http://www.mpcforum.pl/topic/362003-tutduzy-ping-wejdz/page__p__2559165#entry2559165

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

System("pause"); to wywołanie funkcji.

Nie możesz jej wywoływać ( i nie użyję tutaj fachowej terminologii ) zupełnie od czapy.

Funkcja int main reprezentuje punkt wejścia programu. Ten adres wywołuje system operacyjny ( powiedzmy, wcześniej jest jeszcze inicjalizowania runtime library ).

Wszelkie wywołania funkcji muszą odbywać się z int main();

Poza nią możesz deklarować inne funkcje, obiekty, szablony itp.

Natomiast funkcja int main w twoim kodzie kończy się na pierwszym nawiasie klamrowym, zaraz po return 0;

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Czemu linijkę system System("pause") zaznacza mi na czerwono? coś jest źle z tymi { lub }? :/

43734961.jpg

Jeśli napisałeś "using namespace std" to nie musisz już przed coutem,cinem itd pisać "std::"

A cały kod powinien wyglądać tak:

#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
cout >> "Hello World";
cin.get();
return 0;
system("PAUSE");
}

@down

A czy to w czymś przeszkadza?? Nie wydaje mi się ;)

s

Opublikowano

Jeśli napisałeś "using namespace std" to nie musisz już przed coutem,cinem itd pisać "std::"

A cały kod powinien wyglądać tak:

#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
cout >> "Hello World";
cin.get();
return 0;
system("PAUSE");
}

Ciekawe po co tam to system("PAUSE") po returnie...

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ten tutorial to jest on wzięty z videokursu C++ od MinDControlDx tylko że ten po prostu napisał go w innym środowisku. Wiem bo właśnie się od niego uczę. :)

Opublikowano

@up

facepalm.jpg

Zobacz datę powstania tutoriala MindControlDx i Programerusa...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Saam początek i problem.. wszystko robiłem jak trzeba ale jakiś problem z getchar jakis blad jest :( a wszystko skopiowałem :(

C:\Users\Nevermore\Desktop\Makefile.win [build Error] [main.o] Error 1 (if this is the only error: please check your library includes)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ten tutorial to jest on wzięty z videokursu C++ od MinDControlDx tylko że ten po prostu napisał go w innym środowisku. Wiem bo właśnie się od niego uczę. :)

Może tak, może nie to że jest podobny nie znaczy od razu że to z tego ;) Wątpie, że taki łatwy kod ktoś by kopiował.

s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...