Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dobieranie przeciwników - Co to kur** jest?!

wlatca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcę z wami pogadać na temat tego dobierania przeciwników, które prawidłowo, wg. mnie nie działa...

do 27 lvl'a (nowe konto) dobiera 30, Gold I, 1600 wygranych meczy zwykłych, oraz 2 silverów, a w moim teamie tylko jeden 30, jaki jest tego sens?

Opublikowano

<p>To tzw Fuckin Riot Logic<br />

<br />

O to chodzi ze system nie dobiera przeciwników z dywizji / poziomu tylko pod twoje umiejętności. Tak możesz czuć sie zaszczycony. Po lose strike dobierze Ci warzywa w enemy<br />

<br />

PS fajne tagi<br />

<br />

PS 2 muj przez ó</p>

coś sie zjebałooooooooooooooooooooo

Opublikowano

<p>To tzw Fuckin Riot Logic<br />

<br />

O to chodzi ze system nie dobiera przeciwników z dywizji / poziomu tylko pod twoje umiejętności. Tak możesz czuć sie zaszczycony. Po lose strike dobierze Ci warzywa w enemy<br />

<br />

PS fajne tagi<br />

<br />

PS 2 muj przez ó</p>

coś sie zjebałooooooooooooooooooooo

No cieszę się, ale wiesz, denerwuje, bo wygrywam co 3-4 mecz...

Ps. Muj specjalnie napisane, :P

Opublikowano

Działa prawidłowo. W rozgrywkach normalnych dobiera sojuszników oraz przeciwników wg. ich ilości win'ów względem lose'ów.

Owszem, jest to niezbyt dobre rozwiązanie ale po czym innym niby ma dobierać? Na pewno nie po dywizjach, bo nie powinno się mieszać zasad normali z zasadami rankedów. Po ilości rozegranych gier? Też nie wypali.

Tak już jest i nic tego nie zmieni.

Opublikowano

Działa prawidłowo. W rozgrywkach normalnych dobiera sojuszników oraz przeciwników wg. ich ilości win'ów względem lose'ów.

Owszem, jest to niezbyt dobre rozwiązanie ale po czym innym niby ma dobierać? Na pewno nie po dywizjach, bo nie powinno się mieszać zasad normali z zasadami rankedów. Po ilości rozegranych gier? Też nie wypali.

uwierz mi że po dywizjach też dopiera

­

Opublikowano

Czyli, do mojego teamu dobiera noobków, a u przeciwników silver+

Opublikowano

Czyli, do mojego teamu dobiera noobków, a u przeciwników silver+

Tak. Bo istnieje szansa, że te silverki mają słabszy "wynik" w normalach, a "noobki" lepszy. Żeby zachować balans są tak dobierani.

uwierz mi że po dywizjach też dopiera

Nie, nie i jeszcze raz nie.

Opublikowano

Aha to czemu mam samych idiotow w moim teamie na rankedach a w enemy team kazdy gra jak diamond I ? KURWA JEBANE SMURFY...

mamy z kolegami to samo -.-

Opublikowano

Widocznie za dobrze carrowałeś gry na swoim poziomie, ratio się zgadza to i szuka.

Ja bym się cieszył jakbym mógł już wtedy grać na wyższym poziomie.

Ps. Za mało raportów za słabą grę otrzymałeś xD

Opublikowano

O proszę was, skoro masz 27 lvl, często mogą pojawić Ci się premade'y w teamach, np. gold + unranked, nawet diament + bronze, możesz sprawdzić czy ktoś u was gra duo np. dzięki stronie kassad.in

Opublikowano

Ja zrobiłem smurfa sobie 30lvl. dziś już 4 razy przegrałem na 10 rozegranych. To jest śmieszne bo dobrało mi 2 razy ludzi z platyny 3, a potem to kuhwa nawet platyny 1. Gdzie tu logika skoro ten smurf jest w silverze 3? :C

A w moim teamie to był gold ;__;

Smutłem, bo przez tych gnojków nie mogę wyćwiczyć skilla Kassadinem, a na boty się nie opłaca bo nudne i są słabe wbrew pozorom.

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Tak właśnie wygląda to dobieranie przeciwników >.<

Również miałem taki problem na rankedach, byłem w silver 4 i trafiłem w team 4x bronze 2-5...

Opublikowano

Tak. Bo istnieje szansa, że te silverki mają słabszy "wynik" w normalach, a "noobki" lepszy. Żeby zachować balans są tak dobierani.

Nie, nie i jeszcze raz nie.

popatrz na lolnexusa na normalu tez dywizje sie licza...

­

Opublikowano

o boze jak patrze na wasze komentarze to mi sie szkoda robi

na rankedach teamy dobierane sa nie po dywizjach tylko po match making ratio, a na normalach dobiera na podstawie w/l

dywizje sie nie licza

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

System dobierania przeciwników to największa spierdolina tej gry, tuż obok jej twórców. Mam 350+ rankedów rozegranych, SIlver I a potrafi mi kurwa dobrać do teamu unrankeda (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Najśmieszniejsze jest to, że na każde zarzuty dotyczące chujowego dobierania przeciwników, Riot broni sie jakimś ukrytym Elo, którego tak na prawdę w ogóle nie ma, jest to tylko wymówka tych leniwych chujków, a większość przygłupów łyka tą nędzną wymówkę jak ukraińskie dziwki spermę.

Opublikowano

No ja też mam tak, że nie dawno wbiłem 30 Lv mam tam około 180 Wygranych wczoraj grałem z typami w przeciwnej drużynie 1600 wygranych Silver 1200 Wygranych drugi a u mnie same pajace były więc nie powiem wkurwia to dobieranie przeciwników

Opublikowano

@up Chodzi Ci o zadane straty ? np mam 5736 wygranych 175 i jeżeli gość ma 1600 wygranych jakim cudem gra przeciwko mnie ?

Opublikowano

popatrz na lolnexusa na normalu tez dywizje sie licza...

Ale koniecznie muszę to tłumaczyć? Dywizje nie liczą się w ogóle, na lolnexusa często patrze i sam mimo że jestem w goldzie, to na normalach dobiera same brązy/srebra, a taki gold lub platka to totalna rzadkość. Podobnie jak jest jakieś duo Gold+Diament, to reszta team'u nie będzie w tym przedziale, tylko najczęściej niżej. Na normalach liczą się tylko i wyłącznie te czynniki które już wymieniłem.

To dobiera wg. K/D ratio o ile wiem, czyli tyle ile killi/dedów masz, to przelicza średnią i dobiera Ci takich przeciwników z podobnym ratio.

K/D ratio nie ma tu nic do gadania, nie ma żadnego wpływu na normale tak samo jak dywizje.

Opublikowano

Ja jestem w Platynie V a do normali dobiera mi silver-bronze, dlaczego ? Ponieważ mam strasznie mało rozegranych zwykłych rozgrywek dlatego tez ich nie gram ;)

Opublikowano

System dobierania przeciwników to największa spierdolina tej gry, tuż obok jej twórców. Mam 350+ rankedów rozegranych, SIlver I a potrafi mi kurwa dobrać do teamu unrankeda (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Najśmieszniejsze jest to, że na każde zarzuty dotyczące chujowego dobierania przeciwników, Riot broni sie jakimś ukrytym Elo, którego tak na prawdę w ogóle nie ma, jest to tylko wymówka tych leniwych chujków, a większość przygłupów łyka tą nędzną wymówkę jak ukraińskie dziwki spermę.

Przestań grac w tą gre, nie podoba ci się, idz se graj w dote, albo w innego smite, nie podobaja ci sie tworcy i system dobierania przeciwnikow a mimo to jest to najpopularniejsza gra na swiecie i w dodatku calkowicie darmowa ( wyjatek skiny ) a autorzy mogli ja po prostu zrobic platna ty im dziekuj a nie ich obrazasz za takie cos

system dobierania dziala na podstawie MMR osoba z diamond V nie moze spasc, jak ktos ja wysmurfowal i teraz caly czas przegrywa moze grac z brązami, nie dobiera po jakis dywizjach, na normalach po ilosci wygranych do przegranych i pamietajcie to, ze jak znajdzie wam w pierwszych ok. 5 sekundach to bedziecie mieli dokladny poziom osob ktore z wami graja do was, a jezeli bedzie wam szukac po 10 minut to okreg osob ktore moga z toba grac sie zwieksza ze mozesz grac z jakimis osobami o duzo lepszymi czy gorszymi, na przyklad w nocy malo osob gra na eune i szuka ci gry po 5 minut i czesciej moga ci sie trafic nooby jak i prosy

Opublikowano

Jesteście żałośni...jak to czytam to aż mam ochotę się zrzygać...

Gadacie na grę że bo to i tamto...gadacie na RIOT...ok...to teraz spróbujcie albo Wy chociaż zrobić taką grę albo odjebać się od tej gry czyli Delete i szukacie tam Metina czy innego gówienka gdzie liczy się to ile kasy wtrzepałeś w eq bo 0 skilla tam trzeba.

Cieszcie się, że jeszcze są gry w których bez pomocy 0 zł można się dobrze bawić a nie jeszcze płaczecie jak małe dzieci QQ

Opublikowano

To jest wgl pojebane

miałem dobieranych przeciwników nawet nie złych, brakowało mi 6 lp do awansu do walki o silver i jak kur./. na złość dostałem narazie 7x pod rząd takich unskilledów

aktualnie spadłem do 37 i jedziemy dalej niech dają mi tych kurwa zajebistych graczy. powinni takich banować od razu i dawać powód "lol is not for you, go play mario better"

Opublikowano

Siemka, chcę z wami pogadać na temat tego dobierania przeciwników, które prawidłowo, wg. mnie nie działa...

do 27 lvl'a (nowe konto) dobiera 30, Gold I, 1600 wygranych meczy zwykłych, oraz 2 silverów, a w moim teamie tylko jeden 30, jaki jest tego sens?

Ja sie pytam co z tego ? w takiej sytuacji uczysz sie grac na wyzszym poziomie i tyle . Zrob wszystko co mozesz zeby wygrac, niektorych gier nie da sie wygrac i tyle.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...