Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie Respawn Potworów

S0NikX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy istnieje komenda do commandblock'a ,który za jednym zamachem wyrespi np. 30 zombi?

Lub inny sposób ,który będzie dzialać na single player , wszystko oprócz

mechanizmów.. jeżeli nie ma sposobu na taki szybki respawn potworów to użyje mechanizmów..

Robię mapę przygodową i potrzebuję by coś resppiło mi potwory.

No u drugie pyt. jak zespawnić zombi w np. złotej zbroi ?

Nie chce modów!

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Mysle ze da command blockiem np wchodzisz na plytke sygnal do command blocka /spawn zombie 30 i noe wiem czy kordy mozna.

Opublikowano

@Up
Nie ma takiej komendy do command blocka.

@Topic
Żeby rozwiązać obra problemy, potrzebne są mechanizmy :)
McEdit, filtry od np.: sethblinga, spawnery w wagonikach, itd.
Na McEdicie i spawnerach w wagonikach się nie znam, powinieneś poszukać coś na necie, albo pooglądaj na yt kolesia "sethbling".
Co do drugiego, to potrzebujesz jakiegoś programy który edytowałby spawnery.
Może programem NBT dasz rade coś zrobić:

http://www.youtube.com/watch?v=lKn6EQcYeG8

http://www.mpcforum.pl/topic/797990-tut-zmiana-przedmiotow-ktorymi-handluja-wiesniacy/

Mam jeszcze kilka linków na craftsite, ale zaraz sie moderatorzy zaczną pluć, usuną mojego posta i tyle z tego będzie...

Opublikowano

Nie da się ale możesz połączyć 2 command blocki i przypisać do nich komendy. Ja robiłem tak aby dostawać enchantowane miecze za XP ale niestety buguje przy szybkim klikaniu i miecze leciały za free. Pobierało XP za 1sze kliknięcie potem już darmo. Wiadomość i usunięcie działa na 2 command blocki z 1 przyciskiem. Sprawdzone działa.

Opublikowano

Najlepszym sposobem jest mechanizm z tak zwanym "zegarkiem" który powoli powtarza sygnał i przenosi go do dispenserów pełnych jajek zombie lub jakiegokolwiek innego potwora, moba czy villagera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...