Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z wejściem do gry. Będą+ .

woj12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem jest dość dziwny, sprawa wygląda tak że urachamiam client lola , loguje sie , wybieram rodzaj rozgrywki, postać wszystko ok , lock in . Jak wiadomo wyłączą sie okienko i powinna nam sie zacząć urachamiać gra . W moim przypadku gra sie nie uruchamia . Musze zresetować komputer , następnie powrócić do gry kiedy najczęściej enemy team ma 6-10 lvl . Dodam że wczoraj od nowa zainstalowałem lola niestety nie pomogło. Czy to spowodowane internetem? a może kartą graficzną ? PROSZE O POMOC . Pozdrawiam .

Opublikowano

Podaj specyfikacje komputera. A starałeś się przy włączaniu gry nic nie mieć włączonego?

Opublikowano

Jeżeli masz coś do swojej karty graf. to przeinstaluj stery. A jak internet to podaj jaki masz lub podaj wynik ze speed test.

76561198033711010.png

Opublikowano

Nigdy nie używam ani GG ani przeglądarki NULL. Ping na speedtest wynosi 86 ale w grze mam około 55-70.

Opublikowano

Nigdy nie używam ani GG ani przeglądarki NULL. Ping na speedtest wynosi 86 ale w grze mam około 55-70.

A może spróbuj ccleaner'em przeczyścić kompa i odpalić game boosterem?

76561198033711010.png

Opublikowano

Mój komputer to szalony emeryt na którym spaliłem 2 karty graficzne, jest troche zasyfiony i próbując ściągać CCleanera nasciagałem jakiegoś syfu , poczytam o ty game boosterze . Ogółem to nie chce sie bawić w takie pierdoły , chce normalnie odpalić i grać. Zawsze miałem problemy z lolem , nigdy nie działał poprawnie . Od niedawna wyje mi wiatrak od karty graficznej i myśle że słabo ją chłodzi może sie przegrzewa ? nie wiem .. wciąż czekam na odpowiedzi .

Opublikowano

Mój komputer to szalony emeryt na którym spaliłem 2 karty graficzne, jest troche zasyfiony i próbując ściągać CCleanera nasciagałem jakiegoś syfu , poczytam o ty game boosterze . Ogółem to nie chce sie bawić w takie pierdoły , chce normalnie odpalić i grać. Zawsze miałem problemy z lolem , nigdy nie działał poprawnie . Od niedawna wyje mi wiatrak od karty graficznej i myśle że słabo ją chłodzi może sie przegrzewa ? nie wiem .. wciąż czekam na odpowiedzi .

Jesteś pewien że od karty graf ten wiatrak? bo ja akurat teraz na moim sprzęcie mam lekko poluźniony do wymiany radiator od procka i dziwnie buczy. Ale na gry to nie wpływa. A gamebooster to pobierasz wrzucasz w niego lola i odpalasz.I jak masz kartę nvidia to można tam w ustawieniach się pobawić :)

76561198033711010.png

Opublikowano

A moze poprostu po wywaleniu ładowania C:\Riot Games\League of Legends\rads\solutions\lol_game_client_sln\releases\0.0.0.238\deploy i pliczek "league of legends.exe"

Nie musi być dokładnie 0.0.0.238 moze być w innym folderze.

Opublikowano

Spróbuj zdjąć boczną obudowę komputer zapewniając mu lepszą cyrkulacje powietrza.

Właśnie nie! bo jeżeli otworzy to mu więcej kurzu i syfu na wlatuję. Jeżeli coś z przegrzewaniem to albo nowe wiatraki albo nowa obudowa.

76561198033711010.png

Opublikowano

Karta graficzna to NVIDIA 430 gt z tego co pamiętam jest nowa i daje rade na takich grach jak : Neverwinter czy Runes of magic- na sporych ustawieniach . Pobiore gamebustera , jeśli pomoże to będzie super . @bigmilk niezbyt rozumiem o co chodzi. Łożyska w wiatraczku sie chyba ocierają o coś , rzeczywiście może troche słabo chłodzić karte , gdy uruchamiam komputer czasami musze kliknąć F1 bo coś tam ,, speed too low,, wiadomo co co kaman. Czytałem w necie o tym problemie , występował on w 2011 roku i do tej pory nikt już o nim nie pisał - mam na myśli problem z lolem jak i z clientem , kiedyś gra sie ładowała ale występował ,,CZARNY EKRAN,, - byłem zmuszony zresetować kompa i wrocic do gry .. ten problem minął pojawił sie następny i tak w kółko .

Opublikowano

Karta graficzna to NVIDIA 430 gt z tego co pamiętam jest nowa i daje rade na takich grach jak : Neverwinter czy Runes of magic- na sporych ustawieniach . Pobiore gamebustera , jeśli pomoże to będzie super . @bigmilk niezbyt rozumiem o co chodzi. Łożyska w wiatraczku sie chyba ocierają o coś , rzeczywiście może troche słabo chłodzić karte , gdy uruchamiam komputer czasami musze kliknąć F1 bo coś tam ,, speed too low,, wiadomo co co kaman. Czytałem w necie o tym problemie , występował on w 2011 roku i do tej pory nikt już o nim nie pisał - mam na myśli problem z lolem jak i z clientem , kiedyś gra sie ładowała ale występował ,,CZARNY EKRAN,, - byłem zmuszony zresetować kompa i wrocic do gry .. ten problem minął pojawił sie następny i tak w kółko .

Na pewno nie o kartę chodzi. Patrzałem i przy dobrym procku w bf3 na low 1600x900 w 30 fps wyrabia więc to nie to. Spróbuj jeszcze cc'kiem przeczyścić.

76561198033711010.png

Opublikowano

Dobra myśle że przeczyszczę ten komputer CC-kiem , zastanowie sie nad gamebusterem i jeśli to nie pomoże to nie wiem .

A moze poprostu po wywaleniu ładowania C:\Riot Games\League of Legends\rads\solutions\lol_game_client_sln\releases\0.0.0.238\deploy i pliczek "league of legends.exe"

Nie musi być dokładnie 0.0.0.238 moze być w innym folderze.

- hmm wytłumaczy mi to ktoś? Może warto coś o tym czytałem ale gdzieś zgubiłem wątek i nie wiem o co kaman.
Opublikowano

Dobra myśle że przeczyszczę ten komputer CC-kiem , zastanowie sie nad gamebusterem i jeśli to nie pomoże to nie wiem .- hmm wytłumaczy mi to ktoś? Może warto coś o tym czytałem ale gdzieś zgubiłem wątek i nie wiem o co kaman.

Może chodzi o to że nie musisz kompa resetować tylko tym odpalać albo ogólnie tym odpalać xD nie zbyt czytelnie napisane :)

@up raczej nie firewall bo po resecie kompa już jest ok.

76561198033711010.png

Opublikowano

zapory nie mam , antywir wyłączony . Komputer przeskanowany wirusów nie mam . Warto naprawiać pliki ? Zajmie to multum czasu i zapewne nie pomoże , wczoraj pobrałem lola więc myślałem że bedzie ok , no nic pozostaje mi myśleć i próbować .

Opublikowano

zapory nie mam , antywir wyłączony . Komputer przeskanowany wirusów nie mam . Warto naprawiać pliki ? Zajmie to multum czasu i zapewne nie pomoże , wczoraj pobrałem lola więc myślałem że bedzie ok , no nic pozostaje mi myśleć i próbować .

A może pando media boster odinstaluj?

76561198033711010.png

Opublikowano

@up A to nie jest obowiązkowa aplikacja do obsługi LoLa? Moge usunąć ale żebym nie musiał pobierać i patchować tego od nowa , a jakoś nie pale sie do tego . A i dodam że gdy nacisne ctrl-alt-dlt i usunę z procesów lola i będę go chciał odpalić od nowa to i tak nic nie pomaga , tylko restart kompa .

Opublikowano

@up A to nie jest obowiązkowa aplikacja do obsługi LoLa? Moge usunąć ale żebym nie musiał pobierać i patchować tego od nowa , a jakoś nie pale sie do tego . A i dodam że gdy nacisne ctrl-alt-dlt i usunę z procesów lola i będę go chciał odpalić od nowa to i tak nic nie pomaga , tylko restart kompa .

Ja już pół roku nie mam pando i mi działa xD nie wiem szczerze po co ale z pingu 39 mam 32 :)

76561198033711010.png

Opublikowano

@up

i zamiast pobierac sie np 2mb/s to pobiera sie 1 mb/s pzdr

@top

nie usuwaj PMB, nic to nie da, wyczyściłeś już tym CC'kiem ? gameboost moze tu duzo dać, ponieważ wyłącza wszystkie porcesy (musisz to ustawic w setting).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

PMB nie usuwałem ,CC nie pomógł , Gamebooster też nic ;) Zastanawiam sie bo kiedyś tego problemu nie było ponieważ router stał jakieś 5 m od komputerka teraz stoi jakieś 12 ? To może być wina tego ? Nie sądzę bo różnicy w internecie wgl nie ma .. TP-LINK też wykazuje że wszystko ok...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...