Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Tutorial) Agama brodata

Dzanek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobry poradnik (?). Widzę, że się tym pasjonujesz i mam pytanie - czy mógłbyś/potrafisz przedstawić szczegóły opieki nad wężem?

Poważnie zastanawiam się nad kupnem pytona tygrysiego albinosa ale w życiu nie miałem do czynienia z terrarystyką i nie wiedziałbym jak się do tego zabrać :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

To nie lepiej sobie kupić zwyczajny kaloryfer?

Albo rękawiczki na ręce?

Chyba że pod nogi się ją da podłożyć : O Da się?

Bym nie musiał skarpet ubierać jak mi rano zimno jak rankedy gramy.

Opublikowano

Z wężami sytuacja wygląda podobnie, też potrzebujesz terra i żarówki grzewczej. Pytona możesz kupić na dobrej giełdzie terrarystycznej za ok 200 zł. Sam miałem oferte od gościa który sprzedawał takiego ok 180 cm. Fajna sprawa, bo możesz mu rzucić np mysz, albo szczura i masz spokój przez (?) 2 tygodnie? ;) i potem coraz więcej spokoju, zwykły wąż zbożowy może żyć miesiąc bez jedzenia ;)

@Up kaloryfer sie nie rusza.

.

Opublikowano

Z wężami sytuacja wygląda podobnie, też potrzebujesz terra i żarówki grzewczej. Pytona możesz kupić na dobrej giełdzie terrarystycznej za ok 200 zł. Sam miałem oferte od gościa który sprzedawał takiego ok 180 cm. Fajna sprawa, bo możesz mu rzucić np mysz, albo szczura i masz spokój przez (?) 2 tygodnie? ;)

A potrzeba jakiegoś zezwolenia? Czy żeby zwierzę ze sobą oswoić żeby mnie nie atakowało przy dotyku (czy w ogóle atakuje?) trzeba wziąć zwierzaka w jakimś określonym wieku?

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Zezwolenie trzeba na zwierzęta niebezpieczne do których z tego co mi wiadomo Pyton Tygrysi nie należy ;) Zależy od zwierzaka, ale raczej nie powinien atakować. Wiek? Byle młody, dłużej pożyje ;)

@M@łpa, mnie osobiście agama przez 2 lata nigdy nie ugryzła.

.

Opublikowano

Zezwolenie trzeba na zwierzęta niebezpieczne do których z tego co mi wiadomo Pyton Tygrysi nie należy ;) Zależy od zwierzaka, ale raczej nie powinien atakować. Wiek? Byle młody, dłużej pożyje ;)

@M@łpa, mnie osobiście agama przez 2 lata nigdy nie ugryzła.

To mam nadzieję, że mi RACZEJ ręki nie upierdoli :D

1374788544-U921656.png

Opublikowano

A jak jej zawiąże nogi, to nie ugryzie?

Bo mi by pasowało tak zrobić jak mówiłem z tym grzejnikiem.

Nagrzałbym tego jaszczura przez noc i na rano bym sb go pod nogi położył, związał nogi. Nie ucieknie?

Opublikowano

To jest dusiciel :) Upierdolić nie upierdoli, ale może być problem jak się zawinie na ręce z rozplątaniem :D

.

Opublikowano

To jest dusiciel :) Upierdolić nie upierdoli, ale może być problem jak się zawinie na ręce z rozplątaniem :D

No właśnie, słyszałem, że niektóre dusiciele ściskają tak mocno, że potrafią zmiażdżyć kości. Z takim jednak powiedzmy, 1,5m tego problemu by raczej nie było, co nie?

1374788544-U921656.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...