Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

cxxus Blog - blog nastoletniego webMastera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :D

Dzisiaj chciałbym pokazać mój "projekt". Stworzyłem całą stronę sam - czego w życiu nie robiłem - oczywiście nie mówiąc tutaj o WordPressie którego pobrałem :D

Najpierw zrobiłem layout w PhotoShopie, potem zakodowałem i wprowadziłem do działania pod WP :D

Adres: http://cxxus.lqs.pl/

Oczywiście wszystko jest amatorskie, gdyż ja zajmuje się bardziej PHP niż HTML/CSS, a tym bardziej nie zajmuje się grafiką :D

Pozdrawiam! :D

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Fajnie Fajnie ;D Widać że troche nad tym spędziłeś ponieważ kodowanie layoutów pod WP nie jest zbyt proste ;D Za dobrą prace LIKE :)

Opublikowano

No niby layout amatorski, ale ja jako człowiek zajmujący się php/html/mysql nie potrafiłby nawet takiego zrobić :) (ładny)

Opublikowano

Fajnie Fajnie ;D Widać że troche nad tym spędziłeś ponieważ kodowanie layoutów pod WP nie jest zbyt proste ;D Za dobrą prace LIKE :)

Prostsze niż Ci się wydaje ;P

Blog całkiem fajny ale za duże to wszystko

Opublikowano

Jak na amatorszczyznę to daje radę :D

Osobiście nie mam talentu do takich rzeczy, wolę zajmować się back-endem ;p

mjut.png
Opublikowano

Tak jak mówię, ja nie zajmuje się ani grafiką ani HTML/CSS, mimo, że jedno i drugie gdzieś tam się czasem musi przewinąć.

Ja zawsze zajmowałem się jedynie PHP, MySQL i inne zabawki związane z tym co "nie widoczne" :D

daniel, co jest za duże? ;d

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ogólnie bardzo fajny layout tylko jest jedno ale :D
Tam gdzie jest treść "newsów" ten biały kolor jest strasznie nijaki z połączeniu z tą brzydką czarną czcionką niszczy cały efekt super stronki ;)

Poza tym nie mam zastrzeżeń.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Takie pytanie. Po co robiłęś layout w photoshop? Po co go ciąłeś? Przecież taki szablon to w samym css w 30 min ci zrobie.

Dokładnie

1. zmień czcionkę dla długich tekstów

2. zmień czcionkę dla tytułów i lewej nawigacji

3. pola na których są tytuły wpisów rozciągnij na całość

4. Część obiektów jest pozaokrąglana, część nie... (brzydko tak wygląda)

5. Zrób odstęp między stopką a resztą strony

6. zmniejsz czcionkę w stopce

7. zamień tło na jakiś gradient lub obrazek-teksturę

8. oddziel poszczególne wpisy <hr> czy coś

9. Daj box z tagami dla wpisów

10. Dorób box wyszukiwarki

//dobrze, że chociaż o wycenę nie prosisz...

Opublikowano

Dobra, ale ja kurwa o ocene prosiłem, a nie przemądrzanie się kto by to zrobił w CSS w 30minut.

Ja jestem osobą która skryptuje stronę [w PHP, czasami JS], to, że jakąś wiedzę posiadam w dziedzinie HTML/CSS [bo wiadomo, że to się łączy] to nie znaczy, że jestem pro elo super webMasterem.

------

@up.

1-3. wiem miałem to zrobić, ale jakoś nie było czasu :D

4. tak miało wyglądać, w zamyśle wszystko miało być kwadratowe ;d I może do tego wróce.

5-6. OK, kiedyś zmieine :D

7. Po co? ;d

8. Nie ma sensu, jak powiększę okno z tytułem, to automatycznie będzie widać który news to który. Zresztą teraz też widać.

9-10. Dla mnie to nie robi różnicy, bo to jest blog który zniknie za jakiś czas, ja tylko chciałem zobaczyć jak wyjdzie mi szablon i czy dam radę zakodować go do WP :P

Opublikowano

Tak, wiem, tylko, że jak mówię, tego szablonu już nie będę edytował, jak coś to zrobię nowy :P

Opublikowano

Widze, że połowa cwaniakuje co oni by nie zrobili itp a zapewne połowa z Was nie ma pojęcia o CSS, nie wspomnę o HTMLu i PHP.

Pozdro experci ;)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

•  carbonx zmienił(a) tytuł na cxxus Blog - blog nastoletniego webMastera.
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...