Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Miss Fortune - The Bounty Hunter

Kleas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

21.jpg

Dla śmiałków, którzy odważyli się przemierzać wrogie morza Runeterry,
utrzymanie własnego statku i załogi jest szczytem osiągnięć. Sarah
Fortune, szanowana (oraz według niektórych legendarna) łowczyni nagród z
Bilgewater, zdołała tego dokonać zaraz po swoich szesnastych
urodzinach. We wszystkich zakątkach świata znana jest jako ta, która
rozwiązuje wszystkie kłopoty. Żadna wyprawa nie była zbyt trudna lub
zbyt niebezpieczna dla jej kobiecego wdzięku i sławnego władania dwoma
pistoletami 'Pif i Paf'. Jej sukces zapewnił jej środki, za które mogła
pełnoprawnie nabyć statek... oczywiście niewinny flirt trochę jej w tym
pomógł. Jednak szczęście nie zawsze się uśmiechało do Miss Fortune. Gdy
była młodsza, statki handlowe zaczęły zagęszczać się na horyzoncie jej
domu mieszczącego się na północnym brzegu Blue Flame Island. Szlaki
handlowe zwabiły piratów, a mieszkańcy zostali wkrótce ofiarami szału
plądrowania.

Plusy i minusy

-dobry haras z Q
-slow z E
-life steal i speed atack z W
-obszarowe oraz silne ulti do Team Fight'ów
-łatwa farma

-lekko słaby escape
-żeby zrobić coś w late , trzeba być konkretnie nafeedowany

Spele

flash.png-flash , znany wszystkich służy do uciekania jak i dobijania graczy .

barrier.png-barriera , dobra w team fight'ach jak i pojedynkach 1v1 . Tworzy tarczę obronną .

Runy

1374055314-U545403.jpg

Specjalizacje

1374055470-U545403.jpg

Umiejętności

1374055559-U545403.jpg

Itemy

1.1374055862-U545403.png

2.1374055882-U545403.png

4.1374055980-U545403.png

5.1374055911-U545403.png

6.1374055939-U545403.png

7.1374056034-U545403.png

8.1374056075-U545403.png

Jak grać

Na początku kupujemy ostrze dorana , idziemy na linie i last hittujemy miniony . Gdy już nasze HP jest praktycznie zerowe , wracamy do bazy i składamy build podany wyżej przeze mnie . Gdy już złapiemy porządnego feed'a i odpuszowaliśmy linie idziemy pomagać na innych liniach .

Po pewnym czasie wchodzimy w "late game" . Kilka rad : zawsze wbijamy się ostatni , ważne jest nasze ustawienie , prosimy team o coverowanie , jeśli tego nie będą robić bądźmy ustawieni na granicy zasięgu hitów w team fight'cie . Gdy przegrywamy totalnie gre polecam robić " backdoory " .

Zakończenie

Tut wynkonany całkowicie przeze mnie , korzystałem z kilku źródłeł , aby zebrać i przedstawić wam zgromadzone informacje .

Pozdrawiam Kleas

Jeśli było to przepraszam , w spisie nie znajdował się żaden taki tut .

Opublikowano

Słaby tut, brak opisu poszczególnych faz gry (early, mid, late), dodatkowo nie wiem czy wiesz, ale na dzisiejszą metę dobra jest AP MF o czym powinieneś był wspomnieć.

Słabo.

b_560_95_1.png

Opublikowano

@UP

AP MF ? Widzę że dużo nagrałeś się z trollami . Ja w tucie miałem na celu opisanie co składać , co maksować , po prostu pomóc graczą w grze , reszta to już filmiki YT itp .

Opublikowano

Ah i nie maksuje się Q tylko E lub W :)

Proszę Cię , naucz się info o postaci a potem pogadamy .

TuT ogólnie dobry, brakuje mi early, mid, late,

To jest ADC, a więc w late dużo robi, a ty napisales ze w late aby cos zrobic trzeba byc nafeedowanym...

Napisałem tak mając na myśli zwykłe wojny . Bardziej chodziło mi o farme itp .

Opublikowano

Zobaczyłem tylko, że pierwsze buty składasz i mogę powiedzieć że:

a) gówno wiesz o MFce

B) nie umiesz w to grać

c) jesteś w brązie

Poradnik chujowy i wprowadza w błąd

Opublikowano

Zobaczyłem tylko, że pierwsze buty składasz i mogę powiedzieć że:

a) gówno wiesz o MFce

B) nie umiesz w to grać

c) jesteś w brązie

Poradnik chujowy i wprowadza w błąd

Nie brąz ;)

Moim zdaniem poradnik słaby coś jak twoja ortografia

Gdzie popełniłem błąd ortograficzny ;) ?

Od kiedy się pierwsze kupuje buty na adc? Jej pasywka robi swoje. Tut średni, słabo opisałeś poszczególne rzeczy, zero wskazówek, jak grać itd.

Myślę , że tu nie chodzi już bardziej o buty , tylko o potki żeby trzymać kawał czasu na lini .

MF:

1 lvl to tylko W, nigdy nie bierze się Q na 1 lvl...

1 item rush bez butów, bez niczego tylko od 1 lvl'a rush Bloodthirster, potem buty i black cleaver.

Phantom przed Cleaverem? Ciekawe ;f

Q myślę , że na początku się przyda do harasu oraz zmiejszenia pancerza wrogą . Hmmm ... Tą kolejność można zmieniać , napisałem jak ja polecam robić ale kolejność znowu to już sam gracz może się domyślić , chodzi tu bardziej o build ..

PS. zmieniłem ten build , postaram się w skrócie opisać etapy gry .

Opublikowano

Rozdawanie skilli jak najbardziej w porządku,na 1 lvlu potrzebujemy harrasu aby obijać przeciwnika, a nie jakiegoś boosta do dmg czy sterydu jak i tak padniemy w chwile i nic to nie zmieni..... Co do itemów, black cleaver przed phantomem, zamiast warmoga można wrzucić LW to wtedy z ulta bijemy tons of dmg. No i w late jak dobrze sobie radzimy to można sprzedać buty i kupić Zephyra. A na missce właściwie buty są niepotrzebne i Zephyr to raczej core

Opublikowano

popełniłeś błąd ortograficzny pisząc korzystałem przez ż czy np pomóc przez u

korzystałem już poprawiłem ale żadne pomóc nie pisałem przez U !!!

@edit a już widze w poście , sorry szybko pisałem .

Opublikowano

To jest poradnik ? Gdzie opis skilli, build i dlaczego to i tak, poszczególne fazy gry, kontry i co my kontrujemy itd. Jakie combo jest najlepsze, itd. itd. Słaby poradnik i mało skuteczny

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

To jest poradnik ? Gdzie opis skilli, build i dlaczego to i tak, poszczególne fazy gry, kontry i co my kontrujemy itd. Jakie combo jest najlepsze, itd. itd. Słaby poradnik i mało skuteczny

Build , jest . To mój pierwszy poradnik w LOLu więc nie mógł być idealny , na przyszłość będę pamiętał .

Opublikowano

Jeju, jak zwykle zaczyna sie flame, rozdawanie skillów nie wiem w czym macie problemy, niektórzy wolą Q nad W na 1 lvl, niektórzy W nad Q, ale i tak będzie flame, jak zmieni, że najpierw Q będzie flame od osób co wolą W, a jak zmieni na W to będzie flame od osób co wolą Q, jeżeli nie chcesz flame'u to po prostu napisz co robią dane skille i co TY wolisz, bo każdy skill na początku jest dobry zależy na kogo, ogólnie jej Q zadaje na 1 lvlu 25 + 0.75 twojego AD, a W dodatkowe 4 z każdym atakiem i jak się włączy to o 30% większy att speed, a więc mamy na tym 1 lvlu ok. 70AD to wolisz uderzyć wroga jednorazowo za 77.5~~78 czy z każdym atakiem zadawać o 4 więcej, a przy 5 nawet o 20 czyli byśmy po 2 atakach już wyrównali się z dmg'em, bo jak weźmiemy Q to po 2 AA mamy 78+70, a jak weźmiemy W to 74+78, o 4 większy dmg i na dłuższe bitwy W daje jeszcze więcej, ale to nie wszystko bo jeszcze mamy aktywa z W który zwiększa nam att. speed o 30%, a więc już chyba wszyscy wiecie, że lepiej brać W

btw. za co dostał ostrzeżenie? przydałoby się aby pisało obok ostrzeżenia za co jest

Opublikowano

slaby tut

butow sie nie oplaca na mf ,ma wkoncu pasywke i w

pierwsze nigdy q ,lepiej w albo e jezeli mozemy zabic

pd? po co? mamy w ,wole ad

brak itemow sytuacyjnych

nie ma faz gier

nie ma opisu skilli

2/10

­

Opublikowano

slaby tut

butow sie nie oplaca na mf ,ma wkoncu pasywke i w

pierwsze nigdy q ,lepiej w albo e jezeli mozemy zabic

pd? po co? mamy w ,wole ad

brak itemow sytuacyjnych

nie ma faz gier

nie ma opisu skilli

2/10

tak butów się nie opłaca , marnie to widze .

ja biore q , waldek bierze q , franiek W , eustaha E , to jest mój poradnik i moje polecenia - jeśli coś Ci się nie podoba to nic nie pisz

-itemy sytuacyjne ?? ciekawe jakie te sytuacje będą , opisałem w wszelkich okolicznościach .

są fazy gier - mało opisane , ale są .

fakt opisu skilli nie ma , spróbuje to uzupełnić .

Jeju, jak zwykle zaczyna sie flame, rozdawanie skillów nie wiem w czym macie problemy, niektórzy wolą Q nad W na 1 lvl, niektórzy W nad Q, ale i tak będzie flame, jak zmieni, że najpierw Q będzie flame od osób co wolą W, a jak zmieni na W to będzie flame od osób co wolą Q, jeżeli nie chcesz flame'u to po prostu napisz co robią dane skille i co TY wolisz, bo każdy skill na początku jest dobry zależy na kogo, ogólnie jej Q zadaje na 1 lvlu 25 + 0.75 twojego AD, a W dodatkowe 4 z każdym atakiem i jak się włączy to o 30% większy att speed, a więc mamy na tym 1 lvlu ok. 70AD to wolisz uderzyć wroga jednorazowo za 77.5~~78 czy z każdym atakiem zadawać o 4 więcej, a przy 5 nawet o 20 czyli byśmy po 2 atakach już wyrównali się z dmg'em, bo jak weźmiemy Q to po 2 AA mamy 78+70, a jak weźmiemy W to 74+78, o 4 większy dmg i na dłuższe bitwy W daje jeszcze więcej, ale to nie wszystko bo jeszcze mamy aktywa z W który zwiększa nam att. speed o 30%, a więc już chyba wszyscy wiecie, że lepiej brać W

btw. za co dostał ostrzeżenie? przydałoby się aby pisało obok ostrzeżenia za co jest

+1

Opublikowano

ja biore q , waldek bierze q , franiek W , eustaha E , to jest mój poradnik i moje polecenia - jeśli coś Ci się nie podoba to nic nie pisz

-itemy sytuacyjne ?? ciekawe jakie te sytuacje będą , opisałem w wszelkich okolicznościach .

+1

sytuacyjne? np banshee jezeli jest ap lub ta tarcza za 3k co daje armora i hp jezeli dobry ad w enemy

plemienna jest zbedna na kazdym sytuacyjnym

­

Opublikowano

Słabe, brak bulidu, Faz gry, counterpicków. Nadaje się do kosza, nic specjalnego i te beznsensowne +.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Słabe, brak bulidu, Faz gry, counterpicków. Nadaje się do kosza, nic specjalnego i te beznsensowne +.

Ludzie tylko umiecie krytykować , a moze popatrzcie na to ze pracowałem nad tym tutem i opisałem myślę , co najwazniejsze . Kazdy dostrzega minusy a plusów brak .

Opublikowano

+1

zephyr > buty na MF

Opublikowano

Eh kłócą się wyżej co na 1lvl Q czy W... Ja zawsze biorę E bo to się przydaje jak ty twoja drużyna chcecie zinvadować lub tamci na was invaduję zawsze jakiś escape wkońcu, co do TuT'a nie jest zły aczkolwiek... jest zły. W plusach opisałeś skille po prostu... (nie licząc łatwa farma co wg mnie nie jest jej plusem bo każdym ADC się łatwo farmi). Co do spelli zauważyłem że nikt nie wspomina o Cleanisie, który jest dobrym wyborem na taką np Zyre albo Nami. Runy ok, specjalizacje ok tylko ja zawsze wolę 21/9/0 na ADC no ale jak kto woli nie wiem po co ci ta mana. Skille OK na 1 lvl jak wyżej wspomniałem wole E ale też maxuje Q potem W. Itemy, rushujemy BT to obowiązkowe buty składamy później dopiero. Zamiast warmoga na MF wole GA gdyż zazwyczaj gdy zultuje w TF wszyscy się rzucają na mnie i ten warmog dużo nie pomoże a GA nas uratuje (gdy nasi teammates będą się bić). Jak grać? To spieprzyłeś najbardziej. Nie wspomniałeś nic o przeszkadzaniu w farmie przeciwnemu ADC, ani przypadku gdy to nas będą tępić. Czego mi brakuje. Brakuje mi kontr na MF bo one akurat są prawdziwe ( tristana/draven) oraz proponowanych supportów dzięki którym możemy zrobić ładne wombo combo (sona/zyra). Całość 3/10

Opublikowano

Eh kłócą się wyżej co na 1lvl Q czy W... Ja zawsze biorę E bo to się przydaje jak ty twoja drużyna chcecie zinvadować lub tamci na was invaduję zawsze jakiś escape wkońcu, co do TuT'a nie jest zły aczkolwiek... jest zły. W plusach opisałeś skille po prostu... (nie licząc łatwa farma co wg mnie nie jest jej plusem bo każdym ADC się łatwo farmi). Co do spelli zauważyłem że nikt nie wspomina o Cleanisie, który jest dobrym wyborem na taką np Zyre albo Nami. Runy ok, specjalizacje ok tylko ja zawsze wolę 21/9/0 na ADC no ale jak kto woli nie wiem po co ci ta mana. Skille OK na 1 lvl jak wyżej wspomniałem wole E ale też maxuje Q potem W. Itemy, rushujemy BT to obowiązkowe buty składamy później dopiero. Zamiast warmoga na MF wole GA gdyż zazwyczaj gdy zultuje w TF wszyscy się rzucają na mnie i ten warmog dużo nie pomoże a GA nas uratuje (gdy nasi teammates będą się bić). Jak grać? To spieprzyłeś najbardziej. Nie wspomniałeś nic o przeszkadzaniu w farmie przeciwnemu ADC, ani przypadku gdy to nas będą tępić. Czego mi brakuje. Brakuje mi kontr na MF bo one akurat są prawdziwe ( tristana/draven) oraz proponowanych supportów dzięki którym możemy zrobić ładne wombo combo (sona/zyra). Całość 3/10

Ale się rospisałeś .... :D Dzięki za opinie , próbuje następnym razem poprawić swoje błędy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...