Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzisz o niepełnosprawnych ?

Daevoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UP

Ty gościu, lecz się, jesteś jakiś pierdolnięty

Niepełnosprawni to normalni ludzie którym się nie poszczęściło w życiu, szacunek trzeba im okazać xD

1377774857-U369478.png

Opublikowano

A co można o nich sądzić? Są to po prostu ludzie, którzy są chorzy. Jest mi przykro z tego powodu, ale no niestety, nie każdą chorobę da się uleczyć.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jako ludzie w pełni sprawni powinniśmy takim osobom zawsze pomagać, ręce ani nogi na pewno nam przy tym nie zwiędną.

Opublikowano

Co sądze ? Szkoda mi takich ludzi. Oprócz takich ludzi co przez swoją głupote zrobili sobie krzywde. To już zmieniam zdanie. Jak ktoś sie uchlał , zrobił wypadek i stracił noge. Lub jechali na rowerach i wskakiwali z nimi do wody(Ktoś głową lub nogą i już.).To już tylko jego głupota. Ale i tak nawet takich idiotów troche szkoda.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Trzeba ich traktować jak normalnych ludzi. Ja raczej żadnemu człowiekowi nie wspólczuję. Taki mam charakter....

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

W moim wypadku ejst inaczej. Zależy czy od urodzenia czy jakiś wypadek np samochodowy. W sparcie było tak że niepełnospranych się zrzucało ze skały i przynajmniej nikt nie obrzydzał na tvn jakimiś reklamami z obrzydliwymi dziećmi

Ten minecraft wyżarł Ci mózg.

UP

Ty gościu, lecz się, jesteś jakiś pierdolnięty

Niepełnosprawni to normalni ludzie którym się nie poszczęściło w życiu, szacunek trzeba im okazać xD

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, aczkolwiek uważam też że każdemu się należy minimum przyzwoitego traktowania.

@TOP jak się spotykam z przypadkiem takiego człowieka to traktuję go normalnie i tyle, wiadomo wszystkiego taka osoba nie zrobi (trzeba pomóc) ale ogólnie to zazwyczaj są bardzo w porządku, chociaż pewnie i można trafić na jakiegoś "chama".

Opublikowano

Większość z was uważa że niepełnosprawni to tylko ludzie ślepi/głusi lub bez rąk/nóg? :)

Jest wiele innych niepełnosprawności, które na pierwszy rzut oka nie zobaczycie lub w ogóle nie jest dostrzegalne.

Ja mam niepełnosprawność 10-N. To znaczy że nie jestem chora bo tego nie widać? -.-

Też sobie potrzebuje usiąść w autobusie, czy gdzieś indziej. Ale zawsze widzę wzrok starych bab, które myślą że jak młoda to zdrowa z brakiem szacunku bo zajmuje miejsca im przeznaczone.

Raz babcia u lekarza chciała się wepchnąć przede mnie w kolejkę bo jak powiedziała "Ty młoda jesteś to poczekasz a ja się śpieszę".

I co powinnam jej ustąpić? Bo jest stara i się spieszy? Fajnie że było w chuj ludzi ale ona akurat do mnie się przyjebała.

Wszystkich powinno się szanować i udzielać pomocy. Wykazać się empatią bezinteresownie bo nie możecie wiedzieć z jakiej przyczyny u kogo wzięła się dana niepełnosprawność.

Opublikowano

jak dla mnie to ci którzy są niepełnosprawni przez samych siebie to tylko i wyłącznie ich wina; powinni zginąć ;)
A jeśli chodzi o tych "pokrzywdzonych przez los" to powinni zginąć zaraz po urodzeniu, tak jak było w starożytnej sparcie.
ja np wolałbym umrzeć niż urodzić się bez rąk, bo co to za życie ?

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

I mnie najbardziej wkur... Takie moherowe berety. Tylko kurwa patrzą żeby się wpieprzyć. Taka starucha (normalnie zdrowa bez kuli ani nic) się wpieprzyła a ja stałem z kolegą bo on sam mieszka to mu pomagałem bo ma coś z nogą. Jak ona się wpieprzyła i nic nie powiedziała a jak kurwa nie powiem : Halo! Kolejeczka jest! Pani tu nie stała. Ona coś burknęła a ja coooo? Spieszy się ? Ludzie potem tak się na nią patrzyli . ^.^ misja wykonana xD

Opublikowano

Czy to że od urodzenia, widzę tylko na jedno oko bo miałem na nim nowotwór.

Czyni mnie jakiegoś idiotę, czy pozbawionego uczuć zwyrodnialca? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie...

Opublikowano

To ja będę inny.

Mam dwa zdania.

Ci co skaczą na główkę do wody itp takie wypadki spowodowane głupotą. To niech spierdalają, że tak powiem. Będę na głupotę pieniądze marnował - żeby takiej głupocie pomóc?

Mogę im tyle powiedzieć:

Fuck%2BYou.png

A Ci co od urodzenia to cóż.. przypadek.

Ale i tak nie wysyłam żadnych SMS o treści "POMUSZ" na numer "0700" Bo myślę, że to oszustwo w 40%. Nawet jeśli prawda. I te dzieci dostają pieniądze za te SMS to i tak ich nie będę wysyłał.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Niepełnosprawni są to normalni ludzie i trzeba im pomagać. Dla mnie wyjątkiem jest to, jak specjalnie siebie narażali np. skakanie na główkę do wody. No albo człowieka który jest wredny (ale on może mieć też jakąś chorobę umysłową?). Trzeba pomagać, nawet małe uczynki są wielkie. Przykład: Ustąpienie miejsca w autobusie ;) Będziesz się wpatrywać w okno ze słuchawkami czy jednak ustąpisz miejsca? Ale nie pomogę ludziom, którzy wykorzystują swoją niepełnosprawność / specjalnie siebie narazili (i przy okazji narazili innych) lub zachowują się niekulturalnie mimo świadomości tego, co się powiedziało / zrobiło. Ale głównie pomagam :)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ja powiem tak, z racji tego że sam jestem taki... (Wstyd się przyznawać na tak dużym forum, ale jak już jest temat well...)

Ja sam jestem od urodzenia chory, ale czy to mnie skreśla z społeczeństwa? Pewnie pod pewnymi aspektami tak jak np... Nie mogąc brać używek, z drugiej strony... Po co mi one?

Ja nie proszę o pomoc, bo jej nie chcę... Tylko o odrobinę zrozumienia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...