Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzisz o niepełnosprawnych ?

Daevoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się serce kraje jak ich widze. Chodzi mi o takich ludzi którzy poruszają się o kulach .

Opublikowano

W moim wypadku ejst inaczej. Zależy czy od urodzenia czy jakiś wypadek np samochodowy. W sparcie było tak że niepełnospranych się zrzucało ze skały i przynajmniej nikt nie obrzydzał na tvn jakimiś reklamami z obrzydliwymi dziećmi

Opublikowano

Dzięki za temat, nie będę go musiał sam zakładać. Niepełnosprawni to jedno, ale miejsca dla niepełnosprawnych zajmowane przez ludzi bogatych z wypasioną bryką?! Ostatnio stałem pod sklepem i podjechała bryka, wypasiona akurat zaraz przy wejściu jest miejsce dla niepełnosprawnych więc często zajmują je ludzie którzy czują się lepsi jak tam staną. Wysiada jakiś bogaty gość, w okularkach, garnitur, kasa się wywala z kieszeni. Z ciekawości podszedłem do niego i spytałem ''Jest pan niepełnosprawny'' on oczywiście jak to tacy odpowiadają ''Tak, jestem'' a ja się pokusiłem i odpowiedziałem, że ''chyba umysłowo''. Żałosne jest jacy ludzie są i co potrafią zrobić. Kilka sekund później podjechał starszy pan bez nogi, ledwo doszedł do sklepu, bo miejsce było zajęte, a wolne były tylko z samego tyłu.

W moim wypadku ejst inaczej. Zależy czy od urodzenia czy jakiś wypadek np samochodowy. W sparcie było tak że niepełnospranych się zrzucało ze skały i przynajmniej nikt nie obrzydzał na tvn jakimiś reklamami z obrzydliwymi dziećmi

Ciekawe co by było gdyby twój brat/siostra/syn/córka były takimi dziećmi? Też byś tak o nich mówił? Pomyśl czasami za nim coś napiszesz, bo czytając takie coś to uważam, że te dzieci mają więcej oleju w głowie niż ludzie którzy w ten sposób oceniają innych.
Opublikowano

Nie mam pytań do Cb...

Co mam sądzić o niepełnosprawnych ? Co za głupie pytanie. Przypominam, że to są zwykli ludzie, nie jakieś mutanty.

Ja im tylko współczuje, to nie jest ich wina, zostali skrzywdzeni przez los, często przez głupotę ludzką. Żal mi takich ludzi, bo dla nich życie jakby się zakończyło. Przykre.

Opublikowano

Ciekawe co by było gdyby twój brat/siostra/syn/córka były takimi dziećmi? Też byś tak o nich mówił? Pomyśl czasami za nim coś napiszesz, bo czytając takie coś to uważam, że te dzieci mają więcej oleju w głowie niż ludzie którzy w ten sposób oceniają innych.

Tak, tak samo bym myślał

up jeśli tak to zależy czy z własnej głupoty czy wypadek przy pracy bo jeśli to 2 to tylko współczuć i wspierać

Opublikowano

Własnie tak jade autem dzis i 2 dni temu byl festyn i tak widze koles stoi o kulach i macha o auto. Kurwa tak mi się go żal zrobiło . Wziąłem go i podwiozłem pod sam dom

Opublikowano

Też jest mi ich szkoda. Mi jest wszystkiego szkoda co cierpi, starszych ludzi co nie mają co jeść, i ledwo nie mają pieniędzy na utrzymanie się, ani na chleb. Chorujących zwierząt. Niepełnosprawnych dzieci jak i tych starszych. Głodujących, ludzi z anoreksją, bulimiją, nawet jeśli tego nie chcą, ale ich sytuacja ich na to kieruje, przykre, ale prawdziwe.. kiedy tusk podciera sobie za przeproszeniem dupe hajsem, a ktoś tutaj głoduje i umiera, POLSKA.

Opublikowano

No jak byłem mały to widziałem jakas pania z innego kraju . Nwm jaki. To tak zal mi jej było i potem widziałem jak ta pani karmiła 1 letnie dziecko zapiekanka a nie z cyca

Opublikowano

Ja mam cukrzyce, w legitymacji pisze, że jestem niepelnosprawny. Co z tego? Przecież inaczej nie jestem. Jestem naj z całej klasy.

Opublikowano

Dzięki za temat, nie będę go musiał sam zakładać. Niepełnosprawni to jedno, ale miejsca dla niepełnosprawnych zajmowane przez ludzi bogatych z wypasioną bryką?! Ostatnio stałem pod sklepem i podjechała bryka, wypasiona akurat zaraz przy wejściu jest miejsce dla niepełnosprawnych więc często zajmują je ludzie którzy czują się lepsi jak tam staną. Wysiada jakiś bogaty gość, w okularkach, garnitur, kasa się wywala z kieszeni. Z ciekawości podszedłem do niego i spytałem ''Jest pan niepełnosprawny'' on oczywiście jak to tacy odpowiadają ''Tak, jestem'' a ja się pokusiłem i odpowiedziałem, że ''chyba umysłowo''. Żałosne jest jacy ludzie są i co potrafią zrobić. Kilka sekund później podjechał starszy pan bez nogi, ledwo doszedł do sklepu, bo miejsce było zajęte, a wolne były tylko z samego tyłu.

Co do miejsc parkingowych masz rację. Większa część tych "cwaniaczków parkingowych" jest taka, że sobie załatwia "lewe" karty świadczące o niepełnosprawności, które trzeba trzymać za szybą. Czy to możliwe, żeby niepełnosprawny wychodził z pięknego nowego BMW na dwóch nogach i w pełnej świadomości, rozmawiając przez telefon i się śmiejąc z "idiotów, którzy parkują na dalszych miejscach"...

Żenada...

Opublikowano

A co można sądzić ? bez sensu temat... szkoda mi takich ludzi tym bardziej że nie są niczemu winni... I Gdzie w takich sytuacjach Wasz Bóg kochani katolicy ?

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Ja sam mam niedosłuch, jestem w pewnym stopniu niepełnosprawny, więc.. Nic do nich nie mam, jak mogę to pomoge. Neutralny po prostu. Nie robię im na złosc nie szkodzę im a szkodzenie im, tym ludziom którzy już dostali wpierdol od życia.. no to jest po prostu głupota.

Opublikowano

Ty sam jestes bezsensowny. Sie bogiem zasłania. Typowy bogacz parkujacy w takich miejscach

Opublikowano

To są normalni ludzie tylko np bez nóg lub bez rąk są tacy jak my.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Z własnej głupoty - szczerze? Niech się wali. A jeśli od urodzenia, to spoko, niech sobie żyją.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Ty sam jestes bezsensowny. Sie bogiem zasłania. Typowy bogacz parkujacy w takich miejscach

Zasłaniam się ? niby w jaki sposób ? zadałem pytanie i tyle...

Wg ciebie jestem bogaczem ? parkujący gdzie ? po czym to wywnioskowałeś?

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Ludzie ! Mijamy sie z tematem . Tak wiem to sa normalni ludzie a nie mutanty. Pytam sie co o nich sadzicie, jak im pomagacie i tym podobne

Opublikowano

Są niepełnosprawni przez los albo własną głupotę, nic do nich nie mam i uwazam ich za normalnych ludzi tylko, że z pewnymi ograniczeniami.

Opublikowano

Zależy bo dzielą sie na 2 grupy [ według mnie ]

1- Mili którzy chcą pomocy , tzn nie oczekują jej ale jak im pomożesz podziękują , porozmawiają itp. [tych lubie]

2- Wredni bo są i też tacy sądzący ze wszystko im sie należy miejsce w kolejce itp . [ tych olewam]

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Sądzę że niektórzy z nich mają czasami więcej ambicji niż inni... kilka dni temu widziałem zdjęcie faceta na wózku inwalidzkim (miał jakimiś pasami przyczepione do nóg) który się podciągał na drążku, napakowany strasznie.

@2Up nie miało to być obraźliwe dla nikogo ale jak słyszę o różnych wypadkach gdzie np matka sama wychowuje dzieci i nagle przez jakiegoś kretyna zostaje sparaliżowana to tylko takie pytanie nasuwa mi się na język...

1363095337-U286162.png
Opublikowano

To są po prostu zwykli ludzie nie jakieś "mutanty" itp.

Sam jestem niepełnosprawny mam jedno ucho słabsze od drugiego a i tak byłem najlepszy w klasie z muzyki więc niepełnosprawni w niektórych momentach wygrywają z tymi "lepszymi" od nich.

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...