Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reybeek0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przychodze do was forumowicze z prosba o pomoc w zbudowaniu kompa "gamingowego".Interesuje mnie sprzet do wartosci okolo 4000zl jednak musze tu zmiescic jescze monitor. Sama "skrzynke" mam zamiar zakupic do 3500zl. Chcialbym aby pecet byl zdatny do pogrania w bardziej wymagajace gry typu:bt,cod,gta v(ktore ma sie pojawic juz wkrotce z tego co slyszalem ale moge sie mylic),farcry,WoT itd.(cod,bt,czy farcry mam na mysli najnowsze odslony).Z tego co wiem to geforce gtx670 + 8/16gb ramu(ddr3 1600mhz+) + intel core i5 3570k to juz calkiem niezly rezultat.Jezeli chodzi o plyty glowne to jestem raczej slabo zaawansowany, wiem jak odroznic wejscia(pci,agp,pcie) noi stwierdzic czy to sata czy to ata xD. Jednak chhcialbym cos co byloby jak najbardziej kompatybilne z reszta bebechow.Jezeli jestem w ktoryms miejscu w bledzie to prosze wyporwadzcie mnie z niego i otworzcie me oczy ;p, wasze pewnie beda bolec od czytania tego ale jestem wykonczony i nie mam sily pisac tego jak najpoprawniej sie da ;/.Aktualnie jestem w Anglii, moze tutaj czesci sa tansze?Jezeli ktos sie orientuje bylbym wdzieczny za pomoc,jezeli nie to nie pozostanie nic innego jak pojedzic i porownac.Z gory dziekuje za pomoc :)

Opublikowano

Bylem juz na takich stronach, jednak mimo wszystko dzieki ;p Chodzi o to ze przyjechalem tu do pracy i nie bedzie mi tak latwo oddac tych pieniedzy wiec chce je zainwestowac jak najlepiej, a nie isc do media gdzie kupie komputer za 4000zl w czym 900zl to cena win 8 ;/

Opublikowano

stopgotowcom.pl

Jak pamiętasz jeszcze Polski to przeczytaj ;]

A ja osobiście sądze iż jest to zły komputer.

@dwon Ale masz zapłon..

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@2UP Nie kupuje się komputerów na Allegro polecam stopgotowcom.pl.

@Topic Za tyle kasy to możesz w BF3 na ultra w FHD nie znam się na składaniu zestawów więc nie pomogę.

@UP Byłeś pierwszy.

Opublikowano

Czyli komputery na allegro=bad idea. Ok dzieki wielkie, a co myslicie o roznych mniejszych sklepach komputerowych?Jakies serwisy itp. mieszkam w Zabrzu i tam w centum znam przynajmniej 4 takie sklepy gdzie mi kompa na zyczenie poskladaja.To moze byc dobre wyjscie czy oni zazwyczaj klientow chca orznac jak sie tylko da?

Edit@ Strona stopgotowcom.pl zapowiada sie ciekawie, juz sie zaglebiam w lekturze ;p dzieki wielkie.

Opublikowano

Nie wiem. Zapytaj się ich jakie mają ceny, ile by wyszło za ten zestaw. Byc może mają taniej, a może i nie. Tylko niech Ci nie wcisną czegoś innego, a jak już coś chcą to napisz tu na forum :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

To samo co allegro zazwyczaj, chyba że porządni ludzie to coś dobrego poskładają ale często cena zawyżona. Nie możesz kupić z neta ? ;p

http://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-intel-core-i5-4570-gtx770-lipiec-2013,37835.html

Tu masz zestaw dobry, dolicz 4 stówy system 450 monitor. Jak za dużo to:

http://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-core-i5-4570-gtx760-lipiec-2013,37834.html

Opublikowano

Heh sadzilem ze pojawi sie jedna odpowiedz i to za kilka godzin, ale skoro tutaj ktos zaglada to jeszcze chcialbym zadac jedno pytanie, mianowicie jak to jest z intel core i7?Czy on jest wydajniejszy od i5?Bo z tego co poczytalem to rozni sie on tylko liczba watkow(chyba xD)a nie rdzeni, a wiekszosc gier owych watkow nie wykorzystuje.To prawda?

Opublikowano

Yhm, czyli nie ma co przeplacac za i7. Tak wiec i5 bedzie najtrafniejszym wyborem? A moze jakis amd?Jednak z tego co wiem to odstaja nieco od intela i sa caly czas kilka krokow za nim, jednak jak juz mowilem sie nie znam dlatego ciagle pytam :) A chce ten zakup jak najbardziej przemyslec i uczynic jak najbardziej trafnym gdyz jak mowilem na ten komputer pracuje swoimi rekami, a pieniadze w ten sposob zarobione czlowiek zaczyna doceniac :)

Opublikowano

Dysk ssd to dysk który jest oparty na pamięci flash a nie jak dyski hdd na "magnetyzmie" :)

Prędkośc odczytu i zapisu jest o wiele szybsza niż w standardowych hdd.

Warto taki dysk posiadac, nawet 60gb na system, gry aby jak najpłynniej chodziły :)

Opublikowano

Warto albo nie. Jak przez ten dysk ma ciąć po innych podzespołach to nie ma zbytnio sensu. Jak zostanie coś kaski to wtedy zawsze można dołożyc :)

Opublikowano

Czyli na dysk ssd wrzucamy sobie system + gry(gre) w ktore aktualnie gramy, yhm zrozumialem :) Pytanie o karte graficzna, czy geforce gtx670 jest warta swojej ceny? Patrzalem rozne testy, porownywalem(np. gtx660 ti wypadla duzo slabiej) i jeszcze tam czegos doczytywalem. Myslicie ze ta karta moze mi troche posluzyc?Moze wybrac cos tanszego?

Opublikowano

Rebek sam aktualnie mieszkam w Angli, i tu ze sprzętem cinko, za pare dni będę kupował swój sprzęt z Polski. Paczka to jedyne 10-15 F więc żadne pieniądze :).

Jakoś w Angli nie znalazłem dobrych sklepów komputerowych, w Angli większość ludzi upiera się na alionware. No ale co poradzisz jak to bogacze ;p.

Dla tego lepiej kupić w PL niech Ci ktoś z rodziny ładnie sprzęt zapakuje i wyśle jakimś dostawczakiem ( oferują się na forach np. mojecovetry.pl za 10-20 kg to bodajże 10-20F czyli 50-100 zł ).

Co do kompa 660ti oczywiście że jest słabsza ;D gdzie ona tam ma porównanie do tej 670 :)

@@edit oczywiście są sklepy ale to wgl mi już nie znane, patrzyłem się na ceny jakie tam posiadaja to troche mnie z nóg zwaliło. Aa i chyba morele.net wysyła paczki poza granice Polski.

graphic.png
Opublikowano

Czyli na dysk ssd wrzucamy sobie system + gry(gre) w ktore aktualnie gramy, yhm zrozumialem :) Pytanie o karte graficzna, czy geforce gtx670 jest warta swojej ceny? Patrzalem rozne testy, porownywalem(np. gtx660 ti wypadla duzo slabiej) i jeszcze tam czegos doczytywalem. Myslicie ze ta karta moze mi troche posluzyc?Moze wybrac cos tanszego?

Dostałeś propozycję z GTX770, która pozostawia w tyle nawet 680 ;).

SSD to bajer, bo przyspieszy Ci pracę systemu, czas ładowania gier, transfer plików. Ale wydaje mi się, że wolisz wydajność a nie zmarnowane pieniądze przy takim budżecie ;>

Opublikowano

Jesus trafiles w samo sedno, chcialbym uzyskac maxymalna wydajnosc w swoim budzecie, dlatego zapytalem was zanim kupilem ;p Kompa planuje zakupic kolo 10-15 sierpnia jak wroce do polski.Moze cos nawet zejdzie z ceny, jednak przy grafice i procesorze jestem juz utwierdzony, a gtx770 spodobala mi sie od poczatku. Teraz wiec zasilacz, ile mocy powinno byc w zapasie?100W?Moze wiecej?Z tego co wiem to zasilacz pracujacy na 100% mozliwosci zuzywa sie bardzo szybko.

Opublikowano

500W styknie, ew Deus modular m1 550W, a do tego czasu z dogłębnego przeanalizowania wykresów na skąpcu wszystko może nawet zdrożeć xD

Może wyjdą ragki hd8xxx, bo zapowiedzieli na 3ci kwartał, ale wątpię, że wgl coś wypuszczą.

Pewnie od 9xxx wyjadą w nowym procesie technologicznym.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ale radeony i nie wiem jak to nazwac - Intel HD graphics(mam taka wlasnie w lapku 1gb) raczej odstaja znacznie przy geforcach.

@Rocki

Ja aktualnie jestem w Londynie, i w samej drodze do pracy mijam kilka(nascie) sklepow komputerowych :) To jest ogromna metropolia(w koncu 3 najwieksze miasto w europie), jestem przekonany, ze w centrum jak i rowniez w centrach handlowych znajde multum takich skelpow ;p W koncu najrozniejsze rtv i agd to jest teraz ze tak powiem,przyszlosc :)

Czy zestaw z GTX770 wystarczy dla sredniego gracza na okolo rok/dwa?I czy plyta zawarta w tym zestawie(http://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-intel-core-i5-4570-gtx770-lipiec-2013,37835.html)jest jakby "lepsza"? Chodzi mi o to czy mozna ja pozniej rozbudowac, czy raczej sobie nie poradzi?

Opublikowano

Ale radeony i nie wiem jak to nazwac - Intel HD graphics(mam taka wlasnie w lapku 1gb) raczej odstaja znacznie przy geforcach.

@Rocki

Ja aktualnie jestem w Londynie, i w samej drodze do pracy mijam kilka(nascie) sklepow komputerowych :) To jest ogromna metropolia(w koncu 3 najwieksze miasto w europie), jestem przekonany, ze w centrum jak i rowniez w centrach handlowych znajde multum takich skelpow ;p W koncu najrozniejsze rtv i agd to jest teraz ze tak powiem,przyszlosc :)

Czy zestaw z GTX770 wystarczy dla sredniego gracza na okolo rok/dwa?I czy plyta zawarta w tym zestawie(http://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-intel-core-i5-4570-gtx770-lipiec-2013,37835.html)jest jakby "lepsza"? Chodzi mi o to czy mozna ja pozniej rozbudowac, czy raczej sobie nie poradzi?

Radeony to konkurent GeForce'ów, zresztą bardzo dobry. Po prostu 770 jest najbardziej opłacalna w Twoim budżecie ;).

Opublikowano

Ta karta mi sie akurat podoba, nie jest to gtx titan ale podzwiga troche tych nowosci, ktos napisal ze na tym sprzecie w bfa3 popykam w max detalach, nie przesadzil?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...