Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Cassopeia

DieKasia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siems!. Kupiłam wczoraj tężę postać no i niestety nie przypadła mi do gustu. Sądziłam, że okaże się lepsza niż wygląda. No niestety tak nie było. Czy opłaca mi się ją sprzedać za jeden żeton (zostaną mi 2) i odzyskać 4800 PZ? Jeśli tak, to jaką postać mam kupić? Lubię postacie magiczne, dystansowe, które mają mocne combo. :) Proszę o wyrażenie swoich opinii.

Gość koxxxik12
Opublikowano

Kup Malzahara lub dozbieraj sobie do Ahri która miażdży na midzie. Ahri to bardzo dobry roamer ciężka do zgankowania dzięki ultowi ma op heal z passywa. Charm to co rozpoczyna całe combo nie do zastąpienia

Opublikowano

Posiadam już Ahri. :) Bardzo fajna postać, wiem co może zdziałać, ale gram za krótko aby wydobyć z niej jej całą potęgę. :D

Opublikowano

Cassio ma jedno z najsilniejszych combo wsród midlanerów. Moim zdaniem warto nią pograć trochę więcej, bo jak dla mnie to nie sposób nie polubić tej postaci. Szczególnie że wybacza niesamowicie dużo, nawet jak przegrasz linię, to możesz wygrać drużynie grę jednym dobrym ulti w TF. Do tego świetny poke, zoneowanie przeciwników. Co do drugiego pytania kogo polecemy, to ja ze swojej strony zdecydowanie polecam Ryze`a. Niesamowicie potężna postać i ciekawa o tyle że trzeba ją budować zupełnie inaczej niż innych midlanerów.

Opublikowano

Cassiopeia jest naprawdę mocna, można rzec "ma kopa". Posiada ogromny potencjał oraz masę dmg - postać w rękach doświadczonego Gracza jest skarbem dla drużyny.

Rzadko spotykam osobę, która umie rozegrać nią grę jak należy. Poza tym...

4800 PZ to nie tak dużo, skoro za mecz dostajemy 60-120 PZ. Na Twoim miejscu zostawiłbym tę postać w swojej kolekcji championów(z biegiem czasu będziesz zadowolona, że ją posiadasz, gdy Twoje umiejętności wzrosną).

Polecam zostawić żetony na skórki, ew. jeśli ich nie kupujesz, to na championy 6300, które nie przypadły kompletnie Ci do gustu.

Co do kupna postaci:

Polecam Ci zbierać teraz na Katarinę(jest obecnie w rotacji, więc możesz na bieżąco przetestować jej potencjał).

Oprócz Katariny polecam:

- Anivia, która spisuje się nieźle na midzie;

- Karma - świetny midder;

- Elise, którą można grać wszędzie prócz botline.

Jeśli żaden z championów nie przypadł Ci do gustu, napisz na PW, a postaram Ci pomóc wybrać odpowiedniego championa. ;)

Opublikowano

Jak wyżej. Przełam się i pograj trochę Kassią :).
Jest to naprawdę mocny champion i szkoda sprzedawać.

Opublikowano

Cassiopeia jest naprawdę mocna, można rzec "ma kopa". Posiada ogromny potencjał oraz masę dmg - postać w rękach doświadczonego Gracza jest skarbem dla drużyny.

4800 PZ to nie tak dużo, skoro za mecz dostajemy 60-120 PZ. Na Twoim miejscu zostawiłbym tę postać w swojej kolekcji championów(z biegiem czasu będziesz zadowolona, że ją posiadasz, gdy Twoje umiejętności wzrosną).

Polecam zostawić żetony na skórki, ew. jeśli ich nie kupujesz, to na championy 6300, które nie przypadły kompletnie Ci do gustu.

Co do kupna postaci:

Polecam Ci zbierać teraz na Katarinę(jest obecnie w rotacji, więc możesz na bieżąco przetestować jej potencjał).

Oprócz Katariny polecam:

Jeśli żaden z championów nie przypadł Ci do gustu, napisz na PW, a postaram Ci pomóc wybrać odpowiedniego championa. ;)

Sorry ziomeczku, ale Eliską zagrasz na każdej pozycji za wyjątkiem AD Carry, wielokrotnie w Spring Splicie była grana jako support. Jeśli nie wierzysz to sobie po prostu zobacz.

Co do tematu, to zostaw tą Kaśkę bo posiada zajebiście ogromny burst, nie da się grać na to bo spami tymi kurde trutami i innymi gownami. Co do magów to polecam Ci Eliskę - mocny burst oraz Dianę - po 6lvl staje się potworem, ma dobre cc.

Opublikowano

TĘŻĘ hahaha o kurwa

Ja na twoim miejscu bym sprzedał, sam tak robię gdy postać mi nie przypadnie do gustu. Zawsze możesz kupić inną, potężniejszą

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Gadałam z ziomki na tsie podali mi podobne propozycje co wy. :P Najprawdopodobniej nie sprzedam jej, ponieważ powoli się z nią oswajam i dostrzegam jej siłę. Moim następnym championem będzie raczej Elise.

Ps. Mój nick na North to LadyYoko.

Opublikowano

Nie sprzedawaj tylko naucz sie nia grac. Zetony sa cenne lepiej przeznaczyc ja na nie trafione zakupy za rp.

Cassiopedia jest bardzo fajna postacia. Bardzo spamerska. Moze poprostu trafiles na kogos lepszego i sie zniecheciles. Po trafieniu kogos z "q' mozesz spamowac "e" caly czas. A ulti w tfie jest swietne

u1lc.png
Opublikowano

Co do kupna postaci:

Oprócz Katariny polecam:

elise support pozdrawia

sa lepsze picki od cassiopei ,ale najgorszym nie jest

mocne combo ,przydatna w tf ,latwa farma ,niemobilna ja bym sie uczyl grac

­

Opublikowano

Jakie combo jakie combo ? xD od kiedy cassiopeia ma combo ? cassiopeia to typowy dps coś jak ryze, qeqwrqwrwqwrwqqeqwqrwqeqewqrqwrwqe do oporu i wygrywasz grę ;p

Opublikowano

Jak już chcesz sprzedawać to kup sobie Lux. Według mnie ma mocne combo, spory range i 2 cc ^^.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Ja mialem tak samo z cassio. Najpierw nia noobilem i myslalem zeby ja sprzedac, ale nie mialem zetonow i bardzo dobrze :D Zagralem nia kilkadziesiat gier i teraz nikt nie moze mnie zniszczyc na midzie :PP

PS masz zlego builda ;P

Sorceres shoes-Tear-Liandry-Zhonyia-Rabadon-Archangel staff-Abyssal scepter lub rylai

To jest przykladowy build i normalnie sie robi pod sytuacje :)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Ja bym nie marnował zetonu na postac za 4,8k.

Imo cassio jest zajebiscie strong championem jak sie tylko ja ogarnie, w early naprawde latwo zabic przeciwnika i wgl ma duzy potencjal.

Masz build jaki imo jest najlepszy przynajmniej dla mnie :) (hejtowac)

butki,potki, wardy, duzy pot (start zalezy od Cb)

jezeli radzisz sobie nie zle i masz juz killa/asyste to kupujesz hextecha, jesli nie - idziesz w 2 dorany. Jesli zrobiles jedno z tych, robisz sorcerery

Tutaj konczysz Spirit of the spectral wraith LUB Will of The Ancients jezeli masz w teamie kogos kto bazuje na spellvampie np. Rumble, Vlad

Po skonczeniu itemku na spellvamp jednego z ww. budujesz Rylai dla troszke sustainu + trudno bedzie przed toba uciec no i ulepszasz buty do Furor albo Homeguard, ja preferuje Homeguardy bo masz wystarczajaco duzo chasowania dzieki slowowi.

Teraz lece Rabadon, Liandry's i Warmog.

Oczywiscie mozesz zamienic Rabadona albo Liandrys na cos w stylu Zhonya, Abyssal.

Opublikowano

Zagraj cassio w jungle jest bardzo dobra .Mnie naprawdę przypadła do gustu. Juz po blue możesz zrobić ganka zabijając np midera.

Opublikowano

Czy ja pominąłem jakieś lcs ? bo nie wierze, że cassio jest dobra w jungli xD

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

ja kiedyś sprzedałem ją i znowu kupiłem, dostając jednego żetona w dupę :) dobry champ, największy dps z gry. Jak chceż potrolować idż z teemo albo singedem na bota i na 1lvlu zjedz w 1.5 sec przeciwnika.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Macie racje. Nie sprzedam jej. Teraz zbieram Sobie na Evelynn albo Veigara.

Tak próbuje zrozumieć co wy do mnie piszecie i wgl tymi skrótami itd. lola i trochę zielona w tym jestem . :D Gram dopiero 2 tygodnie ;c

Opublikowano

O tak :) polecam veigara. Moj drugi main zaraz po lux.

- ogrooomne dmg

- aoe stun

- tani

- zjada adc na 2

- nieskonczonosc ap

minusy:

- pada na combo

- na poczatku ma problemy z maną

polecam xD evelynn jest bardziej do jungli. Jak chcesz grac na lini to są lepsze championy

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...