Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pytanie

Gamon95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dotyczące daili, chodzi mi to, że mam dwa daile, których nie umiem wykonać ; / Klikam " K " zapisuje się do kolejki, czekam i czekam i czekam i żadne okienko się nie pojawia ; / Czy jeżeli czekam w tej kolejce to mogę wykonywać inne q ? Przechodzi między mapami, przełącz gre za pomocą alt i pisać na GG/FB ? Na poprzednie dail czekałem kilka minutek, a teraz jakieś 30 minut i dalej nic ... Da się sprawdzić ile osób także czeka ? Czy jest jakaś grupa ? A może ktoś z większym lvl może mi pomóc to wykonać ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na początkowych levelach nikt nie robi dungeonów tak samo pvp, gdyż nie opłaca się. Przeważnie większa szansa jest po 30+lv.. Możesz podczas zapisania się do kolejki normalnie wykonywać questy. Wszystko zależy ile jest graczy w kolejce i jak długo czekasz, możesz długo a możesz od razu dołączyć.

Opublikowano

Ok, a jeżeli te daile zostawię to jutro dostanę nowe czy musze te usunąć, aby otrzymać nowe ? I jeszcze jedno pytanie w swoim eq posiadam takie coś jak świetlisty urok, lazurowy urok, i inne takie i moje pytanie na jaki maksymalnie rank mogę to zrobić i jak teg używać, gdzie to dodać ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Up.

Maksymalny poziom uroków to: 8, dodajesz je do zbroi, miecza itd. poprzez kliknięcie na item i naciśniecie "Zaczaruj"

"Daile" zostaną i będziesz mógł je wykonać w inny dzień.

39935986022375653157.png

Opublikowano

@Up.

Tak te same uroki 4x o tym samym poziomie przy pomyślnym zaczarowaniu daje urok poziom wyżej.

Co do daili z kolegą o tak wysokim lvl to nie da rady, dobiera graczy o podobnym lvl chyba.

39935986022375653157.png

Opublikowano

Ok i najlepiej mieć ten urok na poziom 8 ? Ale czy mogę sam z kolegą stworzyć party i wejść do tego miejsca gdzie mam daila ?

Jeśli macie zbliżone levele to tak. Pewnie, że lepiej mieć na 8, ale trudno wbić taki poziom a na AH bardzo drogie są.

Opublikowano

Aha no to ciężko będzie, ale jest szansa :) A jeżeli ja mam 23 a kolega 60 to też mogę z nim zrobić czy nie bardzo ?

Nie da rady tak na pvp czy dungeonach.

Opublikowano

A jeszcze takie pytanie, czy jeżeli mam już lvl np 35 i dalej mam tego daila to mogę go wykonać czy już nie ?

Możesz akceptowac daily questa i nie musisz w tym samym dniu go wykonać. Oczywiście, że możesz.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie czy jest jakiś prosty sposób teleportacji się do enclavy bez ciągłego latania do miejsc w których mogę się teleportować ? Widziałem że mam jakieś zwoje, ale się skończyły i pytanie gdzie mogę kupić nowe ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie czy jest jakiś prosty sposób teleportacji się do enclavy bez ciągłego latania do miejsc w których mogę się teleportować ? Widziałem że mam jakieś zwoje, ale się skończyły i pytanie gdzie mogę kupić nowe ?

Są zwoje, można dostać kilka z questów chyba z tych początkowych, u sprzedawcy nie widziałem takich zwojów, ale mogę się mylić.

Opublikowano

No to grając dalej mam kolejne pytanie

1. co to znaczy +5 KP na zbroi ? ;> Co to jest to KP ?
2. Jaki jest maksymalny lvl mojego towarzysza i jak go osiągnąć ?
3. Czy diamentami da się handlować ?
4. Jeżeli w jeden dzień nie mogę wykonać określonej potyczki, podziemia to czy jeżeli bd miał np lvl 40, a wziąłem tego daila na 26 to mogę wykonać to nadal czy już nie ?
5. Co to jest " Chwała " i co ona daje ? ;>
6. Gdzie mogę kupić jakieś dodatkowe toboły do ekwipunku ?
7. Po co są dalsze poziomy jeździectwa ? Bo jak widziałem to jest jeszcze poziom 2 i poziom 3 co to daje ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No to grając dalej mam kolejne pytanie

1. co to znaczy +5 KP na zbroi ? ;> Co to jest to KP ?

2. Jaki jest maksymalny lvl mojego towarzysza i jak go osiągnąć ?

3. Czy diamentami da się handlować ?

4. Jeżeli w jeden dzień nie mogę wykonać określonej potyczki, podziemia to czy jeżeli bd miał np lvl 40, a wziąłem tego daila na 26 to mogę wykonać to nadal czy już nie ?

5. Co to jest " Chwała " i co ona daje ? ;>

6. Gdzie mogę kupić jakieś dodatkowe toboły do ekwipunku ?

7. Po co są dalsze poziomy jeździectwa ? Bo jak widziałem to jest jeszcze poziom 2 i poziom 3 co to daje ?

1. Klasa Pancerza

2. 15, 20, 25, 30, poziomy zwiększasz poprzez przywołanie towarzysza i razem z nim zabijanie mobów

3. Tak, w Domu Aukcyjnym ( AH )

4. Nie będziesz mógł, gdyż ta potyczka będzie już niedostępna dla ciebie.

5. Waluta PvP, którą dostaje się za wygrany i przegrany pvp, można za nią kupić set dla naszej postaci w Związku Ostrzy w Enklawie

6. Z questów dostajesz dodatkowe sloty lub kupić na AH

7. Większa szybkość poruszania się mountem

Opublikowano

Ok dzięki to jeszcze kilka pytań

8. Da się ubierać w coś towarzysza ?
9. Czy mogę sobie kupić dodatkowe zwoje identyfikacji ?
10. Co to jest pancerna skryta koszmaru i jak ją otworzyć ?
11. Co w tym Związku Ostrzy mogę kupić i gdzie to się znajduje ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

8. Tylko w ekwipunek
9. Tak , u handlarki obok Rhixa za AD

10. Skrzynia lecąca z mobów. Otwiera się ją kluczem, który kupuje się za Zen (150)
11. -

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Ok dzięki to jeszcze kilka pytań

8. Da się ubierać w coś towarzysza ?

9. Czy mogę sobie kupić dodatkowe zwoje identyfikacji ?

10. Co to jest pancerna skryta koszmaru i jak ją otworzyć ?

11. Co w tym Związku Ostrzy mogę kupić i gdzie to się znajduje ?

11. Możesz tam kupić set dla swojej postaci za chwałę ( waluta z pvp). Znajduje się w Enklawie.

Opublikowano

co do 8 czyli mojemu towarzyszowi mogą założyć zbroje, hełm i inne rzeczy ? ;>
12. Gdzie mogę znaleźć jakiś spod koment ? Bo nie chce mi się cały czas zmieniać chatu na np Sfere .. a nie wiem jaki jest skrót do tego, czy skrót do prywatne wiadomości, na party to nie trudne /p ale na reszte nie wiem ; /

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

co do 8 czyli mojemu towarzyszowi mogą założyć zbroje, hełm i inne rzeczy ? ;>

12. Gdzie mogę znaleźć jakiś spod koment ? Bo nie chce mi się cały czas zmieniać chatu na np Sfere .. a nie wiem jaki jest skrót do tego, czy skrót do prywatne wiadomości, na party to nie trudne /p ale na reszte nie wiem ; /

Nie możesz go tak ubierać, jedynie może założyć odpowiednie runy/uroki/zaklęcia. A na czacie masz zakładkę "społeczne" etc. i one odzwierciedlają kanał oraz też możesz wszystko sobie ustawić odnośnie prywatnej korespondencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...