Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o tym zestawie?

Desperrado

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym jednak proponował "dociułać" do 2k i wtedy wziąć taki zestaw:

Intel Core i5 3350P LGA1155 BOX - 687.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00 zł
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 124.00 zł
MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 204.00 zł
Gigabyte GeForce GTX650Ti OC Boost 2GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 655.00 zł
SilentiumPC Deus G1 500W - 186.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 72.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

A dlaczego warto ? Masz płytę główną lepszej klasy z większą ilością złącz, portami USB 3.0, dodatkowo przewiewna obudowa Brutus M23 (filtry przeciwkurzowe, sporo miejsca, aranżacja kabli itp...), no i jak to ma być zestaw do gier to możesz wziąć dużo wydajniejszą grafikę np. GTX 650 Ti OC Boost (albo HD7850, jak będziesz kręcił).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: MPC, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Opublikowano

Poszedłem dziś do sklepu komputerowego w moim sklepie i w konfiguratorze miły pan złozył mi cos takiego

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=73969&s=75065&s=66560&s=74696&s=72778&s=61601

z tym że zestaw ten wyszedł za 1789zł.

Zastanawiam sie nad tym od eXtremes

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73693&s=77392&s=50391&s=72175&s=76659&s=73501&s=70416

Ale nie wiem jak by było z tą reklamacja w razie awarii czy musiałbym płacic za każda przesyłke? Ile musiałbym czekac na naprawę? Gdybym kupił komputer z dyskiem to czy oni wgrywaja tam pirata windowsa i przeprowadzaja te testy, jesli kupie bez tego dysku to oni je wgl zrobia?(tak wiem beznadzieje pytania, ale kto pyta nie błądzi :D )

Opublikowano

Taka mała rada, RAMy się nie zużywają i mają dożywotnią gwarancję, więc poleciłbym Ci kupić jakiś z tablicy, czy alledrogo używkę za 50zł, to wtedy masz 100zł więcej do dołożenia np do grafiki, czy procesora.

Zawsze się opłaci, a nawet gdyby z wysyłką miało kosztować 70zł, to wciąż masz te 100 :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Mój zestaw będzie wydajniejszy od tego zaproponowanego przez sklep.

Ale nie wiem jak by było z tą reklamacja w razie awarii czy musiałbym płacic za każda przesyłke?

Ile musiałbym czekac na naprawę?

Sklepy zazwyczaj wysyłają towar do producenta, chyba nikt nie naprawia tego u siebie - a wysyłka trwa (pewnie za ok. 2 tygodni wszystko byłoby ok). I to niezależnie czy zamawiasz przez internet, czy kupujesz w sklepie osiedlowym.

Gdybym kupił komputer z dyskiem to czy oni wgrywaja tam pirata windowsa i przeprowadzaja te testy, jesli kupie bez tego dysku to oni je wgl zrobia?

Nikt pirata nie będzie wgrywał - podejrzewam, że testy wykonują na dystrybucji linuxa Live CD, albo na własnym dysku HDD podpinanym na czas testów (i tam jest Windows).

Opublikowano

No wiem ze wydajniejszy ale ciekawe czy dam rade uzbierac ale z tym co on mi zaproponowal to jakos tragicznie nie bedzie co? No 3 lata tak naprawde tego komputera bd uzywal a potem musze kupic sobie laptopa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...