Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o tym zestawie?

Desperrado

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej złozyłem taki zestaw

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77705&s=74696&s=61601&s=70536&s=77930&s=73171&s=50391

+dysk 500gb ze starego kompa

Komputer ma słuzyc do gier typu Skyrim, lineage, wiedzmin 3 itd.

Ale tez do programow graficznych np. Photoshop, illustrator etc.

Komputera nie bd podkręcał , ma mi wysłuzyc 3 lata.

Co sądzicie o tym zestawie, co w nim zmienic?

Opublikowano

Całkowity budżet 1,500zł?

Jeśli tak to, to jest jedyne dobre wyjście. Chodź osobiście nie jestem przekonany do firmy "ocz" wolał bym wziąść jakiegoś pewniaka nw. Deusa?

graphic.png
Opublikowano

wszystko ok zmien ram na 8 to bedzie ci sie lepiej gral nagrywal itp i kup sobie wieksza pojemnosc na dysku :D

4 w zupełności wystarczy a dysku nie bd wymieniał mam : WD 500GB (WD5000AZRX)

Całkowity budżet 1,500zł?

Jeśli tak to, to jest jedyne dobre wyjście. Chodź osobiście nie jestem przekonany do firmy "ocz" wolał bym wziąść jakiegoś pewniaka nw. Deusa?

Tak 1500zl. To jak nie OCZ to moze Corsair VS series 450W

A jak wyglądają zakupy na techplanet.pl czy sa jakieś problemy? Jesli nie brałbym dysku to złożyli by mi go tam?

Opublikowano

up tak tak, nie ma problemu min. chyba 5 albo 3 części są aby Ci go złożyli.

Osobiście brał bym Corsaira 450w, sami spece z tego forum go polecają :).

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=50391&s=73171&s=74696&s=77930&s=61601&s=77705&s=15240

Jeśli mogę Coś doradzić to na tym pentium cienko będzie z grami typu skyrim na low to lajtowo ale high / ultra ścinki będą.

Poczekaj jeszcze na speców, anoizma albo faitha aby dokładnie sprawdzili czy wszystko będzie śmigać.

PS. w Kod rabatowy wpisz MPC, darmowa dostawa + jakieś tam darmowe testy ;).

graphic.png
Opublikowano

up tak tak, nie ma problemu min. chyba 5 albo 3 części są aby Ci go złożyli.

Osobiście brał bym Corsaira 450w, sami spece z tego forum go polecają :).

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=50391&s=73171&s=74696&s=77930&s=61601&s=77705&s=15240

Jeśli mogę Coś doradzić to na tym pentium cienko będzie z grami typu skyrim na low to lajtowo ale high / ultra ścinki będą.

Poczekaj jeszcze na speców, anoizma albo faitha aby dokładnie sprawdzili czy wszystko będzie śmigać.

PS. w Kod rabatowy wpisz MPC, darmowa dostawa + jakieś tam darmowe testy ;).

No ja wiem że bd jakies scinki ale granie na low mi wystarczy :D No i ten procek jest dużo tańszy niż np. Intel core i3-3220 :D Kurcze niepokoi mnie ten montaż bez tego dysku, a może wezme tylko podzespoły bez montażu? I czy zamówic ten zestaw dziś czy jutro? i jak długo czeka się na techplanet (oczywiscie w przybliżeniu) .

Opublikowano

Nie bój nic ;), masz all kabelki z starego pcta to Ci wystarczy :D.

Co do zamawiania, niech na kompa looknie jeszcze tylko jakiś spec, nw. anoizm albo true żeby być pewnym że części będą pasować.

Co do czekania, było ostatnio gdzieś że koleś czekał ponad tydz. ale to dla tego że w piat. zamawiał.

Jeśli zamówisz jutro to za pewne do piątku powinien być ;).

Co do i3 anoizm napisał że jest różnica, osobiście czytając wiele tematów na tym forum wnioskuję że 10-20%.

graphic.png
Opublikowano

A jak oni robią te "testy" co pisałes to wrzucaja windowsa tak? w sumie tam nie bd dysku wiec oni te 'testy' przeprowadza?

Jak mi się cos zepsuje to ciekawe czy nie bd musial czekac 2-3tygodnie na reklamacje. A jak myślicie ile może kosztowac taki zestaw w sklepie komputerowym takim zwykłym razem ze złozeniem?( wiem że trudno to stwierdzic, no ale tak w przybliżeniu) Bo wtedy z jakimikolwiek naprawami kierowałbym sie do nich i zaoszczędziłbym na czasie no i kasie za przesyłke.

@Up dobra czekam na opinie innych uzytkowników

Opublikowano

Jak się nie mylę to wszystkie części są do reklamacji 1-2 lata.

Jeśli w jakimś sklepie zamówili by Ci te części to na pewno przepłacisz ładne pare set złotych.

graphic.png
Opublikowano

Zestaw źle złożony zaczynając od łączenia Nvidii z 2 rdzeniami.

Od kiedy to... nie ważne...

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76672&s=74018&s=61601&s=74774&s=56456&s=72175&s=73969

Taki wyszedł by zestaw i jeszcze 100zł masz w kieszeni. Proponuję więc :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73555&s=73828&s=76672&s=74018&s=61601&s=56456&s=73969

+ w przyszłości chłodzenie i O/C.

Lub rezygnujesz z USB3.0 i lepszej budy i bierzesz Zalmana T2 + MSi H61M-P20 + używka i5 (tyle, że musisz dozbierać). Wtedy będziesz miał porządnego LOW/MID-Gamer'a ;).

Opublikowano

http://

techplanet.pl...s=72175&s=73969 No ok ten zestaw. No i 100 bym zyskal a to duzo i co na takim zestawie pogralbym w te gierki chociaz na low/medium?

Opublikowano

http://

techplanet.pl...s=72175&s=73969 No ok ten zestaw. No i 100 bym zyskal a to duzo i co na takim zestawie pogralbym w te gierki chociaz na low/medium?

Daj pełny link jak możesz, bo ucięło ;).

Opublikowano

To jest Twój pierwszy zestaw ;)

Jeśli pierwszy zestaw, to niech autor przeczyta jeszcze raz, co napisałem na samym końcu.

Jeśli się nie boi używek, a ma gdzieś USB3.0 i SATA III, to może wybrać wydajność.

Opublikowano

Wlasnie boje sie uzywek a wole juz kupic wszystko nowe bo komputer ma wytrzymac mi 3 lata i nie chce niespodzianek i kupowac nowych podzepolow w razie awarii.

Opublikowano

Wlasnie boje sie uzywek a wole juz kupic wszystko nowe bo komputer ma wytrzymac mi 3 lata i nie chce niespodzianek i kupowac nowych podzepolow w razie awarii.

Procesor to procesor, weźmiesz jakiś z gwarancją rozruchową, godzinka w stressie i masz pewność, że jest sprawny.

Osobiście się nie spotkałem z przypadkiem, gdzie klient zwracał procesor na gwarancję :DD

Opublikowano

@up wiesz zawsze może być ten 1 raz :DD.

Nie no racja czasem ludzie biorą w ciemno, ale jest to bardziej opłacalne niż tracić na jakości ;x.

Ale procesor to najmniejsze zmartwienie, bo tak naprawdę to jest niezniszczalne.

Trzeba mieć NIESAMOWITEGO pecha, aby trafić na uszkodzoną fabrycznie sztukę. Ale od czego gwarancja rozruchowa (o ile sprzedawca daje) ?

Opublikowano

No ale dobra ten za 1382 zl zestaw bedzie najlepszy w tej cenie?

i czy w grach bd wystepowaly jakies scinki nawet i na low/ medium?

Będą, bo cudów się nie możesz spodziewać na tak budżetowym sprzęcie.

Ale jest to najlepsze, co dostaniesz (chyba, że zdecydujesz się na używki).

Opublikowano

a zlożyl bys cos powiedzmy za 1700 zl lepszego bez dysku.?

Bo moze udalo by mi sie nagromadzic jeszcze troszke kasy :D

@edit wolalbym wszystko nowe bez uzywek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...