Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak wejść na konto admina/kolegi na serwerze [skuteczność 78%]

PanRaczek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Skoro już tu jesteście to wiecie zapewne że g***a typu forceop to fake.

Tutaj przedstawię wam sposób który w 78% przypadków pozwoli wam wejść na konto dowolnego gracza/admina na dowolnym serwerze z pluginem AuthMe/Xauth.

Ten trik pozwoli wam zdobyć hasło potrzebne do zalogowania się na czyjeś konto.

ZACZYNAMY

1-Pobieramy najnowszą wersję serwer Bukkit

(bukkit.pl)

2-Instalujemy na nim tylko 2 pluginy

AuthMe

PlayerLogger (http://www.mpcforum.pl/topic/926553-dlautorskiplugin151-r02-playerlogger-v-11-plugin-zapisuje-wiadomosci-i-komendy-gracza/)(działa na 1.6.2)

3-Uruchamiamy nasz serwer tak aby nie był Hamachi. Np na naszym ip.

ATAK

1-Wchodzimy na jakiś serwer

2-Wybieramy Admina/Moda/Gracza do oszukania

3-Zachęcamy ofiarę do wejścia na nasz serwer przykładowo propozycja pomocy w budowie w zamian za Adma.

4-Podajemy ofiarze ip naszego serwera.

5-Gdy tylko ofiara zaloguje się wyłączamy serwer

PRZEJMUJEMY HASŁO OFIARY

1-Wchodzimy w pliki serwerowe do folderu ,,Plugins,,

2-Szukamy folderu PlayerLogger

3-Wchodzimy w niego a następnie w folder ,,User,, w folderze ,,PlayerLogger,,

6-Wybieramy plik tekstowy z loginem naszej ofiary

7-Otwieramy go.

8-Powinno to wyglądać tak:

[7/14/2013] [13:55:04 PM] [world] [l***] [ Command] [/register j*** j***]
[7/14/2013] [13:55:07 PM] [world] [l***] [ Message] [elo]
[7/14/2013] [13:55:13 PM] [world] [l***] [ Message] [dasz

9-W pierwszej linijce widzimy że ofiara użyła komendy /register (hasło)<----to jej hasło.

10-Tak oto zdobyliśmy jej hasło które prawdopodobne (na 98%) ma również na swoim serwerze.

11-Zmieniamy nasz nick na nick ofiary i logujemy się na serwer z jej hasłem i gotowe :) Teraz mamy pełen dostęp do konta ofiary.

Powodzenia ;)

Poradnik robiony na BARDZO szybko.

Opublikowano

Jeśli "Ofiara" Ma trochę rozumu, To na swoim serwerze będzie miała inne hasło :P Poradnik bez sensu... Gdyż nie potrzebujemy Jakiś playerlogginów itp. Samo authme wystarczy, A w logach znajdziemy to hasło. ;)

Opublikowano

Jeśli "Ofiara" Ma trochę rozumu, To na swoim serwerze będzie miała inne hasło :P Poradnik bez sensu... Gdyż nie potrzebujemy Jakiś playerlogginów itp. Samo authme wystarczy, A w logach znajdziemy to hasło. ;)

Tak się składa że logi AuthMe są szyfrowane i nie da się ich ot tak odczytać.

Opublikowano

Tak się składa że logi AuthMe są szyfrowane i nie da się ich ot tak odczytać.

To chyba jednak nie -.-

2013-07-14 12:40:36 [INFO] Done (3.770s)! For help, type "help" or "?"
2013-07-14 12:40:36 [INFO] Starting GS4 status listener
2013-07-14 12:40:36 [INFO] Query running on XXX
2013-07-14 12:40:37 [SEVERE] Reached end of stream for /XXX
2013-07-14 12:40:38 [INFO] greenwoodpolish[/XXX] logged in with entity id 810 at ([swiat] -25.00818482577924, 76.69490935249573, 345.94710012932364)
2013-07-14 12:40:44 [INFO] greenwoodpolish issued server command: /login test
2013-07-14 12:40:44 [INFO] [AuthMe] ?f[?4Wlasciciel?f]greenwoodpolish?r used the wrong password
2013-07-14 12:40:45 [INFO] Connection reset

Zamaskowałem ip jakby co ;)

Opublikowano

Straszna lipa. Żaden szanujący się admin serwa nie poda drugiego takiego hasła jak ma tam adma. No i kwestia tego, że admini poważnych serwerów mają dość zajęć, komu się będzie chciało pomóc obcemu w zamian za adma na serwie hamachi..

Trud innych powinno wynagradzać się "Lubię to". Nie boli, nie kosztuje a daje satysfakcje.

Opublikowano

Nie mówie tu tylko o adminach ludzie!

Możecie też trolować znajomych.

Ale wytłumacz po co ten playerlogger? Skoro sam plugin authme/xauth wystarczy? Widać to wszystko na konsoli.

Opublikowano

Z tym że 98% ustawia takie same hasło to chyba przesadzasz -.- bo nawet chyba 50% tego nie robi, np. ja na każdym serwie mam inne hasło ;p

ps: zawsze gdy adm itd. zauważy włamanie to może sprawdzić logi i zbanować na ip, więc jest to poradnik bez sensu i chyba tylko po to aby oszukiwać dzieci -.-

Opublikowano

tka na konsoli nic nie widać

Widać... zależy też od pluginu, Bo jeden szyfruję dane a drugi nie, Można również zobaczyć w pliku .db Lecz tam hasła są już szyfrowane.

Opublikowano

jinii.. Większość osób ustawia te same hasło, szczególnie na szeregowo ważne sprawy :)

A bany na ip działają tylko w gimnazjum :)

Trud innych powinno wynagradzać się "Lubię to". Nie boli, nie kosztuje a daje satysfakcje.

Opublikowano

Z tym że 98% ustawia takie same hasło to chyba przesadzasz -.- bo nawet chyba 50% tego nie robi, np. ja na każdym serwie mam inne hasło ;p

ps: zawsze gdy adm itd. zauważy włamanie to może sprawdzić logi i zbanować na ip, więc jest to poradnik bez sensu i chyba tylko po to aby oszukiwać dzieci -.-

Zawsze można użyć HotspotShield-a to ukryjemy swoje ip i myślę że jednak większość adminów nie kombinuje z hasłami.

Większość adminów 2013 roku to jednak dzieci (nie wszyscy).

Po prostu odruchowo wpisują swoje hasło nic nie podejrzewając.

Opublikowano

Ile razy mam pisać że nie muszą to być admini tylko np wkurzający was gracze/moderatorzy/koledzy ?

Zresztą ja juz tak złapałem 2 moderatorów i 4 adminow zwykłych graczy już nie liczę.

Opublikowano

W sumie nie wiem czy to w tych 78% działa bo jeśli admin jest rozumny to zmieni hasło, albo admin poprostu nie wbiję, uda na to jako reklamę servera i albo zbanuję, da ostrzeżenie czy coś podobnego. W sumie wątpię aby działało ale pomysł naprawdę gratulację ;)

mca.png
Opublikowano

Czemu nie dopisales :

Uwaga ! Działa tylko na idiotow i 10 latkow !

TuT bez sensu.

Wystarczy byle jaki plugin zapisujacy logi , lecz nie kazdy wszedzie daje takie same haslo.

Lepiej uzyc buga z // na niektorych serwerach nadal dziala , pozdrawiam te serwery ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...