Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]DirectX vs OpenGL

CabanaThe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema po raz kolejny, jak już rozgryzłem dlaczego mi się tnie nostale po ruszaniu myszką, wracam znowu. Mój problem polega na tym że Nostale na DirectX mi się tnie, że poruszać się nie da (jak ruszam myszką), jak przełączę na OpenGL, nie tnie sie, ale za to pozmieniane emotki, mapki (słoneczne łąki), niektóre cp, tu moje pytanie, czy da sie coś z tym OpenGL zrobić aby tak nie było, by było tak jak DirectX (czyli normalnie) tyle że bez ścin za każdym ruchem myszki? :(

#Kompa skanowałem, czyściłem CClear, zmieniałem myszkę (^.^), i nic to nie dało, jeżeli chodzi o stery, to nie umiem znaleźć... poza tym wydaje mi się że są aktualne, jeżeli komuś się chcę to prosze ATI RADEON HD 2400 Series [wiem... demon] ale wcześniej na niej grałem, i było wszystko normalnie.

Opublikowano

Może

Mój komputer prawym przyciskiem myszy klikasz właściwości tam będzie sprzęt i klikasz windows uptade może pomoże nie jestem pewien

Opublikowano

Windows XP

#Co do zainstalowania DirectX, to naciśnięciu "zainstaluj" jest komunikat że coś nie odpowiada, w skrócie nie da sie zainstalować.

Opublikowano

Windows XP

#Co do zainstalowania DirectX, to naciśnięciu "zainstaluj" jest komunikat że coś nie odpowiada, w skrócie nie da sie zainstalować.

Jaką wersję instalujesz? bo z tego co wiem maksymalna wersja na XP to jest 9.

Szukasz polskiej fam w NosTaleSE?

Zajrzyj tutaj lub napisz mi na PW!

http://www.mpcforum.pl/topic/627300-szukam-oferuje-rodzine/page-6#entry8177700

Opublikowano

Podajcie link do directX'a jaki wy byście zainstalowali, wtedy instalowałem 9.coś.coś.itd

# zapomniał bym, jak u was aktualizacja/patch ściąga, bo teraz u mnie trzy razy szybko pasek się załadował, chwila "odpoczynku", 0/jakaś większa liczna, nie 3/4 czy 10. I nic, może przez to mi się tnie, bo coś się nie ściągło? Jak myślicie?

#Dodam że wcześniej jak grałem (pół roku temu) to się długo ściągało, a nie błyskiem jak teraz.

Opublikowano

Podajcie link do directX'a jaki wy byście zainstalowali, wtedy instalowałem 9.coś.coś.itd

# zapomniał bym, jak u was aktualizacja/patch ściąga, bo teraz u mnie trzy razy szybko pasek się załadował, chwila "odpoczynku", 0/jakaś większa liczna, nie 3/4 czy 10. I nic, może przez to mi się tnie, bo coś się nie ściągło? Jak myślicie?

#Dodam że wcześniej jak grałem (pół roku temu) to się długo ściągało, a nie błyskiem jak teraz.

Robiłeś reinstall?

Tutaj masz coś:

http://www.dobreprogramy.pl/DirectX,Program,Windows,12667.html

Szukasz polskiej fam w NosTaleSE?

Zajrzyj tutaj lub napisz mi na PW!

http://www.mpcforum.pl/topic/627300-szukam-oferuje-rodzine/page-6#entry8177700

Opublikowano

Sterownik możesz zaktualizować za pomocą programu "DriveryEasy" .Program łatwy w obsłudze tylko jeżeli nie kupisz pełnej wersji musisz każdy z osobna aktualizować (pełna wersja ma opcje aktualizuj wszystko)

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...