Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL Przywłaszczenie sobie itemków

DanielP1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam gram na Metin2 PL serwer Solar.Mam pewien problem poznałem jednego gościa przez interneta pisalismi kilka miesięcy itd.Zaufałem mu i podałem mu pasy do swojego konta,poprosiłem go,aby ocenił wartośc mojego konta i sprzedał je wraz z EQ na allegro.Po godzinie zalogowałem sie na konto było puste...Mam rozmowy nasze i wgl.Czy mogę z tym iśc na policje coś mu zrobią?Czy to moja wina,że dałem mu dostęp do mojego konta i nic teraz nie da się zrobic.Proszę o odpowiezi

Opublikowano

Pisałeś że ma nic sobie nie przywłaszczał i żeby pod żadnym pozorem ciebie nie okradł czy coś w tym stylu?

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Oczywiście,że odzyskasz ekwipunek,jednak tylko wtedy,jeśli zgłosisz to na policję.Im wcześniej tym lepiej,nie pisz nawet do supportu.

Przygotuj wydrukowane zdjęcia rozmów,najlepiej też jeśli miałbyś zdjęcia ekwipunku.

Opublikowano

Dokładnie było tak podałem swój login oraz hasło ,aby wycenił i sprzedał moje eq na e-mail nie wszedł bo nie podawałem hasła z konta zabrał tylko itemy.Dobrowolnie podałem mu login i hasło to da się coś zrobić nie wiem jak z tą polciją...

Opublikowano

Hmmm pogadaj z rodzicami o tym pujdziecie na policję ale w 50% jest to twoja wina

300px-Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_st

Gówno ci może policja pomóc, z twojej winy straciles konto on sie nie włamał ani nic tak wiec temat zamkniety, eq nie odzyskasz jedyne co to mozsz mu opinie w grze zepsuć nic wiecej

Zrób mi Sygnature! :)

Jeżeli chcesz bym mógł Ci dalej pomóc w danym temacie, po prostu zacytuj mój post!

Opublikowano

Powiem tak, napisałeś aby tylko wycenił ci te eq czy tam konto i sprzedał na allegro tylko to. Więc na policje idź jak najbardziej bo na pewno odzyskasz... i nikt się niech nie wypowiada, że nie odzyska, bo mój kolega miał ten sam przypadek identyczny ... I odzyskał konto jeszcze $ odszkodowania... Także idź jak najszybciej na policje.

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Jeśli zgłosisz to na policję,to itemy odzyskasz,ale musisz działać jak najszybciej.

Bzdura... Jeszcze go wyśmieją a sprawę umorzą po jakimś czasie. Te wasze gówniane itemki w grach są warte grosze, kogo to obchodzi że straciłeś EQ? Pamiętaj o tym że wszystkie przedmioty należą do właściciela gry, nie do Ciebie.

apple.png

Opublikowano

Zależy ile konto było warte. Jak ponad 150zł to możesz iść na psiarnie. Ale jeżeli mniej to zapomnij że odzyskasz :D

Nie wiem po co mu dawaleś passy do konta.

Przecież wiadomo że co niektórzy Polacy nie przepuszczą takiej okazji.

08945921259705007813.png

Opublikowano

Zależy ile konto było warte. Jak ponad 150zł to możesz iść na psiarnie. Ale jeżeli mniej to zapomnij że odzyskasz :D

Nie wiem po co mu dawaleś passy do konta.

Przecież wiadomo że co niektórzy Polacy nie przepuszczą takiej okazji.

Próg jest większy niż 150zł... I przypominam znowu - to nie on jest właścicielem przedmiotów które byly na koncie, pomyślcie logicznie i przeczytajcie regulamin... Inaczej może się mieć sprawa z SM.

apple.png

Opublikowano

Czy wy jesteście głupi ? Koleś SAM i DOBROWOLNIE podał Login i Hasło jeśli to by był włam to oczywiście mógłbyś pójść ale udostępniłeś mu dostęp do konta.Lepiej sie nie wpierdalajcie z postami ze można zgłosić kradzież... czy nawet przywłaszczenie.

PonuryMech_eune_83_3_logo.png

Opublikowano

Zgłosiłem kiedyś kradzież na policji, konto było wycenione na 150zł nie zrobili nic w tej sprawie, znaczy mówili, że oczywiście znajdą i w ogóle sralalal a gówno z tego wyszło :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Boże jedyny i prawdziwy, widzisz i nie grzmisz..

Podałeś mu dobrowolnie swoje hasło i teraz za to cierp..

Straciłeś ekwipunek z własnej głupoty.

Opublikowano

Panowie. Nawet jeśli miałby jakieś podstawy to policja uzna to jako: MAŁĄ SZKODLIWOŚĆ CZYNU. Więc nawet nie ma o czym dyskutować. Eq przepadło, współczuję.

Dziękuje, dobranoc.

2l6yat.jpg

Opublikowano

Nie rozumiem jednego.Po co piszecie głupoty,skoro nie macie o tym pojęcia? Zgłaszałeś kiedyś na policję kradzież itemów wartych powyżej 200zł? Nie sądzę,więc skąd możesz wiedzieć,że umorzą? Prawnik się znalazł...

Powtarzam po raz kolejny,im wcześniej zgłosisz,tym większa szansa,że przedmioty odzyskasz.A złodziej i tak zostanie ukarany.

Opublikowano

dwatrzy24 ... nie skomentuję...

OCZYWIŚCIE że nie odzyskasz sam dałeś co się dziwisz? Jeżeli on by się włamał to tak sprzedał konto a ci pieniędzy nie dał to tak ale sam podałeś sam... Nie ma cienia szans koniec tematu...

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

Akurat w metinie to działa inaczej nie odzyskasz itemów , możesz dostać odszkodowanie za stracony czas na zdobycie itemów ludzie gówno wiecie i się odzywacie idz na Policje człowieku i nie słuchaj tych tumanów .. kolega miał podobny przypadek na S8 "koleżanka" z metina ojebała mu całego woja i passy też jej dał dobrowolnie poszedł na policje i dostał odszkodowanie za stracony czas..

Więc jak nigdy tego nie przeszliście to sklejcie japy i nie wprowadzajcie ludzi w błąd.

Opublikowano

dwatrzy24 ... nie skomentuję...

I tak będzie najlepiej ;)

To,że sam dał passy,nie udostępnia tej osoby do zabrania wszystkich przedmiotów.Znana nawet była sprawa,gdy ktoś pożyczył zbroję,i jej już nie oddał.Policja tutaj pomogła.Jedna tego typu sprawa,była w gazecie,a przynajmniej dwie,wydarzyły się na serwerze gdzie sam grałem.Za każdym razem okradzione osoby wszystko odzyskały.

Opublikowano

I tak będzie najlepiej ;)

To,że sam dał passy,nie udostępnia tej osoby do zabrania wszystkich przedmiotów.Znana nawet była sprawa,gdy ktoś pożyczył zbroję,i jej już nie oddał.Policja tutaj pomogła.Jedna tego typu sprawa,była w gazecie,a przynajmniej dwie,wydarzyły się na serwerze gdzie sam grałem.Za każdym razem okradzione osoby wszystko odzyskały.

Idioci, idioci wszedzie...

Sam fakt, że dał mu passy równa się z tym, że osoba ma dostęp do konta i może robić z nim co chce, bez względu na to jakie miały być zamiary tego, passów nie ukradł, nie wjebał sie do bazy czy nie wyłudził przez żadna strone whatever wiec mu kurwa gówno moga zrobic z kontem mozesz sie pozegnac i nie sluchaj tych pseudo prawników bo daleko nie zajdziesz, dzieci metina co nigdy w sądzie nie byli a wiekszosc tych co tu sie wypowiada ma moze po 12-13lat. Co do tej sprawy z policja to ładnie wymyslasz ziomeczku nigdy takiej rzeczy nie było ;-)

Zrób mi Sygnature! :)

Jeżeli chcesz bym mógł Ci dalej pomóc w danym temacie, po prostu zacytuj mój post!

Opublikowano

Idioci, idioci wszedzie...

Sam

fakt, że dał mu passy równa się z tym, że osoba ma dostęp do konta i

może robić z nim co chce, bez względu na to jakie miały być zamiary

tego, passów nie ukradł, nie wjebał sie do bazy czy nie wyłudził przez

żadna strone whatever wiec mu kurwa gówno moga zrobic z kontem mozesz

sie pozegnac i nie sluchaj tych pseudo prawników bo daleko nie

zajdziesz, dzieci metina co nigdy w sądzie nie byli a wiekszosc tych co

tu sie wypowiada ma moze po 12-13lat. Co do tej sprawy z policja to

ładnie wymyslasz ziomeczku nigdy takiej rzeczy nie było ;-)

Właśnie widzę jak się znasz, to że dom jest otwarty i złodziej mógł sobie tam wejść. To nasza wina i policja nam nie pomoże? Przecież dom był otwarty, złodziej się nie włamał HAHAHAHAHA

Prawda jest taka, że dzieciaczki się nie znają. Mój znajomy z gildi miał podobną sytuację. Podał w gildi passy do dropka, i każdy kto chciał mógł pójść na mapki. Ale któregoś razu eq znikło, zgłosił sprawę na policję i okazało się, a chłopaczek ma kuratora

4ki3wi.jpg

Opublikowano

Właśnie widzę jak się znasz, to że dom jest otwarty i złodziej mógł sobie tam wejść. To nasza wina i policja nam nie pomoże? Przecież dom był otwarty, złodziej się nie włamał HAHAHAHAHA

Prawda jest taka, że dzieciaczki się nie znają. Mój znajomy z gildi miał podobną sytuację. Podał w gildi passy do dropka, i każdy kto chciał mógł pójść na mapki. Ale któregoś razu eq znikło, zgłosił sprawę na policję i okazało się, a chłopaczek ma kuratora

4ki3wi.jpg

Tam jest coś napisane o przełamaniu zabezpieczeń a w moim przypadku nie było żadnnego złamania zabezpieczeń

Opublikowano

Powiem Ci inaczej, on nie przełamał zabezpieczeń. Hasło do konta znał. Ale zabrał coś, co do niego nie należało, a to jest już niezgodne z prawem. Idz na policję, i nie daj się złodziejowi, dostanie kuratora to się odechce zabawy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...