Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Jayce - Nerf to the ground.

Imbalanced

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdźmy zatem do powodów wszystkich zmian:

Główna lista zmian:

1. Transform ® nie będzie miał już dłużej efektu zmniejszania resistów. Teraz po użyciu umiejętności Transform, pierwszy atak będzie zadawał dodatkowe obrażenia bazujące na poziomie postaci

(Przyczyna zmiany - Każda postać walcząc potrzebuję pewnego rodzaju umiejętności, która pozwala redukować resisty przeciwnika w Sezonie 2, aby ułatwić zadawanie obrażeń w late gamie, co wg Riotu nie jest już dłużej prawdą.)

2. Nie będzie już możliwe levelowanie umięjętności Transform ®, pozostałe umiejętności będą miały 6 poziomów. Armor oraz Magic Resist, podobnie jak obrażenia z Transform ® będą zależały od poziomu postaci

Jest to uporządkowanie w tym aspekcie gry Jaycem. Jego umiejętności powinny być wizytówką postaci, a nie pasywną statystyką wynikające z Transform ®

3. To the Skies! zadaje teraz obrażenia magiczne i skaluje się z AP oraz ma znacząco podniesione statystyki bazowe

To the Skies! jako umiejętność zadająca obrażenia fizyczne i skalująca się z AD była bardzo nierówną umiejętnością pod względem mocy. W wczesnej fazie gry dzięki zalezności AD i Armor Penetrration obrażenia były wysokie, gdzie w późnej fazie gry tradycyjny build oparty o AD/Penetracje czyni z To the Skies! umiejętność bardzo przeciętną.

Uporządkowanie tego pozwala Hammer Stance zadawać głównie magic dmg, co umożliwia granie innymi buildami, gdy Jayce nie może używać typowego Glass Hypoercarry buildu jak Pen/off-Tank

4. Static Field nie będzie już więcej przywracał many przy ataku, a jego obrażenia zostaną zredukowane. W zamian dajemy mu obrażenia magiczne przy każdym ataku gdy Static Field będzie aktywny. Cooldown umiejętności będzie się zmniejszał wraz z levelowaniem umiejętności

Pozwala to stworzyć pewną synergię pomiędzy Hammer/Gun stance gdyż obie formy "W" będa mogły być użyte dla zadawania różnego typu obrażeń.

Usunęliśmy również odzyskiwanie many przy każdym ataku, gdyż tworzyło to niepotrzebną łatwość snowballowania przez Jayce'a , za to zwiększamy jego bazowy MP/5 oraz przyrost MP/5, aby zapewnić lepsze skalowanie

5. Hyper Charge nie będzie więcej skalowało się do 130%, teraz zatrzyma się na 100%

Jest to zmiana nakierowana na obniżenie ogromnego potencjału jayce'a w late game

6. Obniżamy prędkośc Accelerated Shock Blast do 1550. ogólnie oznacza to, że niezależnie od tego gdzie będzie znajdować się Acceleration Gate, Q+E dotrze do celu z tą samą prędkością

Ta zmiana skierowana jest głównie na stonowanie możliwości poke'a Jayce'a będąc pod działaniem fog of war oraz działając na daleki zasięg, jednocześnie utrzymując adekwatny poziom zagrożenia przy korzystaniu z comba na średnim zasięgu.

Wiąże się to także ze zmianą Comba Q+E, które dawało najlepsze efekty, gdy było castowane bezpośrednio na Jayce'ie. Otwiera to nowe możliwości używania umiejętności, gdy Acceleration Gate nie zostanie użyte na bohaterze lecz w pewnej odległości od niego

Post Xypherousa rozpoczął długą dyskusję na amerykańskim forum, którą można przeczytać pod tym linkiem.

Na koniec jeszcze ciekawostka co Xypherous uważa za competetive, a mianowicie jest to oprócz zorganizowanych turniejów i drużyn, również solo queue, aczkolwiek tylko to, które określił mianem High-Rank (można przypuszczać, że chodzi o Diamond I/II oraz Challenger).

Zrodlo -

http://www.leagueoflegends.pl/news/633/riot-xypherous-o-zmianach-dla-jayce039a
Jesli te zmiany wejda - Jayce bedzie strasznie slaby.

652601399840421198520.png

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę że te zmiany wpłyną znacznie na grywalność jaycem. Na pewno go to zaboli, znerfią jego najlepsze atuty

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Hah, przecież to jest śmieszne.

Tymi zmianami zniszczą jayce, to jest maszyna do poke, do zabijania, a nie do robienia łajna.

Obrażenia magiczne? Prędkość taka sama? Posrało...

Opublikowano

Uff a miałem go dzisiaj kupić.. dobrze, że się powstrzymałem ... kupuje teraz fizza a nie tego ... tego znerfionego gówna

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Przecież jayce to ostatnimi czasy only mid, więc co ty pieprzysz?

Jayce był bardzo dobrym pickiem, ale łatwo było go skontrować, nawet dobry teemo mógł to zrobić dodgując jego poke i oślepiając gdy podbija do ciebie z hammera...

Opublikowano

No k .. nie dość że mi maina dosłownie skasowali to jeszcze mój tutorial będzie useless .. Wszystko było ok i prawie nikt nie narzekał, przyszedł riot i oczywiście nerf ;_; Jak ma takie coś być to lepiej żeby w ogóle go skasowali i oddali wszystkim IP lub RP za jego kupno.

Opublikowano

Zobaczyli, ze topka na LCSach grywa nim caly czas to i sie wzieli za niego. Byl dobry ale nie zaslugiwal na nerfa..

Opublikowano

Zobaczyli, ze topka na LCSach grywa nim caly czas to i sie wzieli za niego. Byl dobry ale nie zaslugiwal na nerfa..

Zaslugiwal ale nie na takiego.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Teraz jayce bedzie czyms w stylu znerfionego rengara. Ogolnie tym nerfem tak jakby usuwaja jayca z rozgrywki.

od kiedy rengar jest niegrywalny?

Bo był w chuj OP a na LSC raczej każdy chce wygrać i nie bedzie sie pierdolił z dongerdingrem

@TOP

nerf jak najbardziej zasłużony :)

Opublikowano

Ja tam do Jayca nic nie miałem... jak się umie grać to easy da się wygrać... dla mnie nerf i zmiany w ogóle nie potrzebne.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

najpierw draven teraz jayce ehh ten riot nerfi dobre postacie które mozna latwo skontrować i juz nie sa takie dobre

szkoda jayce fajnie mi sie nim grało

Opublikowano

najpierw draven teraz jayce ehh ten riot nerfi dobre postacie które mozna latwo skontrować i juz nie sa takie dobre

szkoda jayce fajnie mi sie nim grało

Draven wcale nie został znerfiony tylko zbalansowany, nadal jest bardzo mocny może nawet i lepszy zależy,z której strony na to patrzeć.

Co do Jayce to szkoda jest bardzo dobry ale bez przesady, żeby go aż tak znerfić. Mój Main ;_; trza się nim nagrać do tego patchu...

HmYDFyW.png

Opublikowano

ciekawe co właściwie zrobią i jak to będzie się prezentowało podczas gry bo po takich opisach można się tylko domyślać

to oczywiste, że chcieli zmniejszyć ten poke, troche już i tak zmniejszyli ale im mało

itemy Pen/off-Tank miażdżą :>

oby ten rework nie przeszedł przez PBE tak szybko i łatwo.

najgorzej że rozkładają punkty do maxowania R na Q, W i E

Hejo

Opublikowano

ZED AND ELISE NERF INC

niepotrzebne ,mozna bylo go skontrowac wiec? bez sens

dziekuje witamy jayce wraz z poppy w tej samej grupie!

Haha, dobry joke.

@topic

Wasz ból dupy mnie dobija, nie dosc ze na diamencie ten pick jest w co drugiej grze banowany to jak wygra topa to jest tylko 20% szansy ze przegra gre. Jego poke jest bardziej wkurwiajace niz nidalee, a na lini kontruje go tylko dobrze wukong od 6lv, nikt wiecej. Zreszta nikt go nie widzial jeszcze po nerfie wiec do konca nie mozemy byc pewni czy bedzie useless po nerfie czy tylko dobra postacia .

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...