Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Co jest z moim kompem

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bez gry:

1373627180-U898488.png

@edit

podczas grania mam śledzić temperatura, czy jak po 10 minutach wyłącze gre temperatura i tak będzie większa

@2up

nie mam zamiaru wgrywać od nowa windowsa

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Uuuuu spore temp jak bez gry. Myśle, że to właśnie przez temperatury te lagi. Przeczyść w srodku dokładnie komputer, procesor, gpu dokładnie i powinno być lepiej

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ten komputer tam umiera, 58 stopni na procu na normal 0.0?

Podczas grania po uplywie 10 min zrob ssa z wlaczona gra w pasku.

PS. u mnie NVidia 7300 GT dochodzi max. do 63 w stresie ;x

PS. czesc adas :D

graphic.png
Opublikowano

Uuuuu spore temp jak bez gry. Myśle, że to właśnie przez temperatury te lagi. Przeczyść w srodku dokładnie komputer, procesor, gpu dokładnie i powinno być lepiej

A to jak ojciec wróci to może go poprosze, ja nawet nie potrafie tego kompa rozebrać, jak miałbym go przeczyścić.

Opublikowano

Niech kupi spręzone powietrze i pędzelek od golenia ( dobrze to nazwałem? xD Podobno dobrze się tym czyści)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jesli Ci na nim zalezy to delikatnie, bez wody niczego.

Jesli nie zalezy to na sile odkurzaczem + patyczkiem aby wydlubac ten kurz z radiatora <-- u mnie czyszczenie wyglada jasno odkurzacz 2300W + taki ala maly pedzel do malowania i wciaganie jest skierowane na radiator + patyczkiem wydlubuje ten kurz.

Przyklad z temp. 45 stopni na procku zmniejszylo sie do 30-35.

graphic.png
Opublikowano

idę grać w warrocka z tymi lagami, po 10 minutach wyłącze gre i sprawdzę temperaturę

Jak ile będę miał stopni będę mógł się martwić o przegrzewanie się komputera?

@edit

ja myślę jednak, że to nie jest wina wysokiej temperatury, bo miałem max 65 stopni, teraz pojawił się kolejny problem, czarny ekran miałem w warrocku.

Opublikowano

idę grać w warrocka z tymi lagami, po 10 minutach wyłącze gre i sprawdzę temperaturę

Jak ile będę miał stopni będę mógł się martwić o przegrzewanie się komputera?

@edit

ja myślę jednak, że to nie jest wina wysokiej temperatury, bo miałem max 65 stopni, teraz pojawił się kolejny problem, czarny ekran miałem w warrocku.

Tradycyjnie:

-Zapuść CCleanera

-Zapuść Spybota http://www.dobreprogramy.pl/Spybot-Search-Destroy,Program,Windows,12546.html

-I zapodaj logi OTL http://www.mpcforum.pl/topic/679592-tutlogi-co-i-jak/ tu masz poradnik co i jak

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Jak mogłeś napisać posta przed zapoznaniem się z zawartością tematu, napisałem już, że używałem Ccleaner.

Po co jakiś spybot i po co ci moje logi?

Opublikowano

Jak mogłeś napisać posta przed zapoznaniem się z zawartością tematu, napisałem już, że używałem Ccleaner.

Po co jakiś spybot i po co ci moje logi?

Jak mogłeś zapytać po co mi logi przed zapoznaniem się z treścią tematu o logach? http://www.mpcforum.pl/topic/679592-tutlogi-co-i-jak/

Lecz byś nie musiał wchodzić to po to by dowiedzieć się co jest nie tak ;) Ale jak nie chcesz to nie rób twoja sprawa ;)

Spybot to program do skanowania przeciw spyware ( wirus )

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Jak mogłeś zapytać po co mi logi przed zapoznaniem się z treścią tematu o logach? http://www.mpcforum.pl/topic/679592-tutlogi-co-i-jak/

Lecz byś nie musiał wchodzić to po to by dowiedzieć się co jest nie tak ;) Ale jak nie chcesz to nie rób twoja sprawa ;)

Spybot to program do skanowania przeciw spyware ( wirus )

sorry, troche byłem wkurzony i dlatego takiego posta walnąłem.

Czyli jest możliwość, że mam jeszcze jakieś wirusy, tak? A jak to jest, że jakieś boty i logi mogą mi je wykryć, a program skanujący nie

Opublikowano

Up. To nie jest żaden Bot tylko normalny skaner antywirusowy o dużej skuteczności. A Logi w ten sposób że jest w nich m.in. lista procesów, błędy systemu itp.

Opublikowano

Up. Ja mu odczytam ... tylko niech je w końcu da =.=

Opublikowano

Up. Ja mu odczytam ... tylko niech je w końcu da =.=

A ty jesteś tą jedyną uzdolnioną pod tym względem osobą, która potrafi to zrobić?

Opublikowano

Up. Nie...nie tylko jedna ale nie będę się sprzeczać...chciałem pomóc...

Opublikowano

Up. Już nie mam ochoty z tym robić...tak więc nie dawaj

Opublikowano

Up. Już nie mam ochoty z tym robić...tak więc nie dawaj

zirytowałem cię, czy po prostu już ci się nie chce

Opublikowano

Takie rzeczy sobie piszcie poza forum -,-, a co do logów otl nie ma tam twoich haseł itd. Jedynie błędy systemu.

Ja osobiście czytać ich nie umiem ale ktoś na forum na pewno potrafi ::)

graphic.png
Opublikowano

Czy jeśli podam komuś informatycznie uzdolnionemu na tym forum te logi, to mój problem zostanie rozwiązany?

Opublikowano

Macie jakieś inne pomysły oprócz tego, że mi się przegrzewa? Bo w sumie 58 stopni (tyle jest średnio) to nie jest jakoś bardzo dużo. A ja nie potrafie zdjąć tej dziwnej obudowy na kompa. Nie mam jak go wyczyścić.

Opublikowano

z tyłu kompa masz 2 śrubki ( prawdopodobnie ).

Jak się patrzysz na komputer to po lewej stronie ( ten bok komp się otwiera ).

Powinny być tam z tyłu śrubki trzymające bok kompa, jeśli są wykręć je, następnie dłonią popchnij do tyłu bok kompa, wuala komp powinien być otwarty.

Jeśli jest to chatycznie napisane napisze jeszcze raz dla zrozumienia :D.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...