Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Co jest z moim kompem

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś lagował mi warrock, w sensie, że freezowało mi obraz, nie mogłem się ruszać, nie słyszałem dźwięku. Przez to odpuściłem sobie gre w warrocka. Teraz to samo mam w minecraft i combat arms, nie wiem czemu tak jest.

I błagam was nie piszcie, że z powodu słabego kompa, bo to niemożliwe, że coś kiedyś działało ok, wszystko płynnie chodziło, a teraz sa takie problemy..

Skanowałem wiele razy kompa, avast wykrył mi 2 wirusy, malwarebytes 11 szybkim skanowaniem a jakiś doktor chyba też szybkim 5. Wszystko usunąłem, albo zneutralizowałem.

Więc to chyba nie jest wina wirusów, albo jeszcze jakichś nie wykryłem.

Macie jakieś pomysły? Nie chcę formatować kompa

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

avast nie znajdzie ci wszystkich wirusów to gówno a nie program. Polecam format całkowity ;) jeśli mówisz, że coś działało a teraz nie działa. Ale w sumie robi ci się tak przy wszystkich grach i ogólnie słabo chodzi komputer czy tylko przy tym Mine ?

Tak To W Życiu Bywa Raz Pęka Serce Raz Prezerwatywa :)

Opublikowano

nie skanowałem tylko avastem, ale też innymi programami. Nie chcę formatować, nawet nie umiem. Nie tylko przy minecraft, ale również podczas grania w warrocka oraz combat arms

Opublikowano

avast nie znajdzie ci wszystkich wirusów to gówno a nie program. Polecam format całkowity ;) jeśli mówisz, że coś działało a teraz nie działa. Ale w sumie robi ci się tak przy wszystkich grach i ogólnie słabo chodzi komputer czy tylko przy tym Mine ?

powinieneś dostać perma z idiotyzm.

#top jeśli masz kartę z nvidi zainstaluj starsze sterowniki.

Opublikowano

To powiedz mi, że avast jest dobry ? Nie dość, że zamula kompa w chuj to w dodatku tak jak napisałem nie wykrywa większości, pobierz głupiego eseta i nagle się okazuje, że masz dużo wirusów ciekawe czemu

Tak To W Życiu Bywa Raz Pęka Serce Raz Prezerwatywa :)

Opublikowano

Kurwa, przyszło powiadomienie, myślałem, że ktoś mi pomoże i będę mogł grać z kolegami, ale okazuje się, że ktoś woli rozpoczynać kłótnie

Opublikowano

Popieram całkowicie, perm to w.g mnie za mało.

Avast jest świetnym antyvirem używam od 4 lat i nigdy nie było problemu + nie blokuje 50% programów..

Co do kompa karta to już nie jest jakaś "nowsza" może mała modernizacja kompa ? ale jeśli taka karte masz aktualnie to za pewne all do wymiany ;x

Co mogę polecić to przejedź system "ccleanerem" i usuń zbędne śmieci może kompowi pomoże :).

Jeśli nie to wydaje mi się że komp po prostu nie daje rady, i wymiana go była by najlepszym sposobem.

graphic.png
Opublikowano

a gdzie znajde starsze sterowniki dla NVIDII Geforce FX 5500

Zadałeś pytanie to odpowiadam: Poszukaj na stronie producenta, w tym przypadku Nvidia i pobierz najnowsze jakie są dla Twojego modelu.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Popieram całkowicie, perm to w.g mnie za mało.

Avast jest świetnym antyvirem używam od 4 lat i nigdy nie było problemu + nie blokuje 50% programów..

Co do kompa karta to już nie jest jakaś "nowsza" może mała modernizacja kompa ? ale jeśli taka karte masz aktualnie to za pewne all do wymiany ;x

Co mogę polecić to przejedź system "ccleanerem" i usuń zbędne śmieci może kompowi pomoże :).

Jeśli nie to wydaje mi się że komp po prostu nie daje rady, i wymiana go była by najlepszym sposobem.

ciągle używam ccleanera, to nie pomaga wcale, w niczym. Ew. gdy chcę się pozbyć ciasteczek, tylko wtedy ten program jest mi potrzebny. Uwierz mi, że gdybym miał te 2000 zł na kompa to by już dawno został kupiony, ale jestem za młody, żeby pracować, więc kasy nie uzbieram.

@up

mam tak starą kartę graficzną, że znalezienie do niej starszego sterownika jest niemożliwe, po za tym skąd bym wiedział, czy ten sterownik jest starszy czy nowszy

Opublikowano

up rozumiem :D i mam podobny problem ale jakoś tera do robotki na lewo trzeba iść ;).

Hmn, a co byś powiedział o przywracaniu systemu? przywróć go do czasu kiedy działał poprawnie.

Może to pomoże :D.

A wgl. system win xp?

i jeśli możesz to podaj specyfikacje.

graphic.png
Opublikowano

Problem w tym, że ja nie wiem kiedy działał poprawnie, z warrockiem taki problem miałem nawet 3 miesiące temu, ale akurat wtedy z innymi grami było ok, a teraz z wszystkimi jest coś nie tak. To nie wina gier, a mojego kompa, tak myślę.

Na szybko specyfikacja:

NVIDIA Geforce FX 5500

128 mb,

2 gb ram DDR,

AMD Athlon 64 Processor 3000 + 2,0 ghz, 1 rdzeń

@bozydar

nie mogę znaleźć i mam chyba najnowsze, nic nowszego mi nie wykrywa.

Opublikowano

huh mam podobnego :D złomka ^^.

Ale dobra cofnij go o 3-4 tygodnie.. W.g mnie coś się zrąbało z kompem ale możesz jeszcze użyć programów typu game booster i zobaczyć czy gry będą chodziły sprawniej :).

Game booster jak sama nazwa wskazuje wyłącza zbędne śmieci systemu i daje większą część mocy do gry. wiesz o co chodzi :D.

graphic.png
Opublikowano
  • Obsługuje procesory graficzne z serii 6, 7, 8 i 9, w tym następujące, zaprezentowane niedawno procesory graficzne:
    • GeForce 9800 GX2
    • GeForce 9800 GTX
    • GeForce 9600 GT
    • GeForce 9600 GSO
    • GeForce 8300
    • GeForce 8200/ nForce 730a
    • GeForce 8100/ nForce 720a
  • Obsługuje pojedyncze procesory graficzne oraz technologię NVIDIA SLI™ pod kontrolą DirectX 9 i OpenGL.
  • Dodane nowe funkcje PureVideo HD dla GeForce 9800 GX2, 9800GTX, 9600 GT i 9600 GS

____________________________________________________________________________________________________

Nie ma u góry mojej karty

@up

używam gameboostera, to nic nie daje. I w grach mam nawet po 30 fps, tylko co 10 średnio sekund zatrzymuje mi moją postać, dźwięki, freezuje, po 5 - 20 sekundach jest ok, i potem znowu zatrzymuje i tak w kółko

Opublikowano

@ mi by to wyglądało na przegrzewanie się procesora / karty. Bądź problemu z netem .

A co do sterów :

jest twoja karta :D
typ produktu: geoforce

seria produktu: geoforce 5 fx series

system operacyjny : za pewne xp

język : Polski ;D

graphic.png
Opublikowano

Dobra, spróbuje zainstalować tego sterownika, jak pomoże to macie wszyscy po 5 lajkach

Nie pomogło :(

@edit

Zrobiłem wszystko co kazaliście, przeczyściłem dysk, teraz mam może z 76 gb zajęte na 149 gb pojemności, używałem ccleanera, skanowałem wiele razy, usunąłem te rzekome wirusy, zainstalowałem najnowszy sterownik i nadal dupa.

Przyznajcie się, że mój problem przerasta wasze możliwości

Opublikowano

On nie przerasta ;), tylko jedziemy od 0 do power mastera :D.

M.in musimy zdiagnozowac co mu jest / dolega I to albo wymienic ale naprawic.

Pokaz temperaturki w normal I stresie w tedy sie dowiemy ;).

Jesli beda wysokie to wiadomo ze zasilacz, jesli niskie to dalej bedziemy szukac bledu.

Jedynie co ja osobiscie bym zrobil to przeinstalowal system na win 7 32 bit. ( moze 7 to przesada ;x xp 32 bit. )

@@ edit down

na 100 moge sie zalozyc ze problem nie tkwi w systemie tylko kompie.

A wgl tak z ciekawosci jakie sa aktualnie temp. w Polsce ( wiem cos kolo 30+ ) a buda za pewne nie przewiewna = czesci sie dusza = bliska smierc ;c

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...