Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak zrootować telefon - How to root phone ! (HTC Wildfire S)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie ponoszę odpowiedzialności za usterki spowodowane tym, robisz to na własną odpowiedzialność.

Dziś przedstawię wam jak zrootować telefon ( w moim przypadku to będzie HTC Wildfire S )

Lecz musimy mieć odblokowany bootloader ( Poradnik dotyczący odblokowanie bootloader'a zrobię niedługo )

Pobieramy :

https://www.dropbox.com/s/3e9jlb4o66hbpgw/One%20Root%20for%20WFS%201.5.zip

Skan :

https://www.virustotal.com/pl/url/d4dd5cdbbf7aa60c61c70d0c39266c84359c0d4a9badeea58bf1f8cee017fbee/analysis/1373534092/

Podłączamy telefon do komputera w trybie htc sync i uruchamiamy na komputerze htc sync.Gdy program wykryje telefon wyłączamy go.

Rozpakowujemy to co pobraliśmy jest tam one click.bat odpalamy to i czekamy na napis "finished, total time ...." i wyłączamy to.Resetujemy telefon i cieszymy się rootem ; ) - Teraz możemy wgrać jakiś ROM.

Root to "Przekroczenie uprawnień, wtedy możemy w telefonie robić wszystko"

Jaki teraz chcecie poradnik ? Jak wgrać ROM / Jak zupdetować HBOOT / Jak unlokować bootloader ?

Opublikowano

Nie w każdym telefonie do roota potrzebny jest odbokowany bootloader.

Zabawy z bootloader mają tylko telefony htc, u mnie na lg p970 roota zrobiłem przez smart flash tool

Opublikowano

Nie w każdym telefonie do roota potrzebny jest odbokowany bootloader.

Zabawy z bootloader mają tylko telefony htc, u mnie na lg p970 roota zrobiłem przez smart flash tool

Nie tylko THC, Sony też mają poblokowane i z tego co mi wiadomo to sgs3, albo 4 też?

Ogólnie teraz jest pełno zabawy z tym wszystkim i jak dla mnie najlepiej wgrać nowy kernel z cyanogenem z nowym androidem, to roota masz tak jakby gratis ;)

Więcej zabawy, ale gra warta świeczki.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Sory ale jak sie patrzę na ten poradnik to osoba ktora robi to 1 raz na 1000% cos spierdoli ! (Sry za język) ale to jest jakas paranoja weźcie to usuncie juz niedługo sie pojawia moje poradniki jak rootowac telefony itd bo pracuje teraz w nsi repair Holand (system)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Nie tylko THC, Sony też mają poblokowane i z tego co mi wiadomo to sgs3, albo 4 też?

Ogólnie teraz jest pełno zabawy z tym wszystkim i jak dla mnie najlepiej wgrać nowy kernel z cyanogenem z nowym androidem, to roota masz tak jakby gratis ;)

Więcej zabawy, ale gra warta świeczki.

Cyanogen mod tylko wygląda ładnie, nie wiem jaki masz telefon ale ja na swoim lg swift black używam izs, miałem cyjana ale brakuje mi funkcjonalności.

Cyjan ma taki plus że są zaawansowane ustawienia, wbudowany program do podkręcania cpu i ma apollo + dsp manager co jest też wielkim plusem, na bardzo kiepskich słuchawkach z dsp managerem wyciągnełem dobrą jakość dźwięu

Opublikowano

1 poradników sie nie odwieza ! Po 2 weź idz i nie wracaj bo juz sie wypowiedzialem na temat tego Tutka wyżej .

Ps: żeby nie było ze spam albo cos : cyaongen nie wejdzie na każdy tel musi on spełniać jakies tam wymagania

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

co do sgs3 to tyle co przez odina zrobiłem root, potem wgrałem inny ROM i to tyle, więc chyba nie ma nic z bootloaderem?

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Zrobiłbyś całkowity poradnik jak zacząć rootować ? Co potrzeba i co pierwsze robić bo tutaj tylko podałeś jak zrootować go ale wiem, że trzeba więcej rzeczy przed rootem zrobić.

1385681103-U843596.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mój telefon to HTC Wildfire S.

Robiłem wg Twojego poradnika, htcsync wykrył mój telefon i mimo to coś jest nie tak.

l0g1.jpg

Error za errorem a te " Waiting for device " jest już od kilkunastu minut i nadal nie ruszyło dalej. O co chodzi? Jest możliwość, że coś spierdzieliłem przy odblokowywaniu bootloadera? ( wyskoczyła mi prośba o potwierdzenie, czy na pewno chcę odblokować )

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...