Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nowy Master Yi

TroLLu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak dla mnie wyeliminowanie ap i zrobienie full ad ,mam nadzieje ze q bedzie mialo przelicznik 1

wolalem ap mastera a wy? co o nim teraz sadzicie?

­

Opublikowano

Teraz master yi jest bez sensu, nawet pod ad będzie ssał.

Co z tego, że w jungli będzie bardzo szybki, skoro jego ganki będą słabe? Nie ma odpowiedniego cc, a na linię będzie imho. ciulowy, no chyba, że coś w stylu tryndamera, że push only.

Opublikowano

Chyba trochę powiększyli jego rozmiary (tak to wygląda). Według mnie to nawet dobrze, że są te zmiany - Ap łatwiej można nastackować, gorzej z Ad co oznacza mniej dmg.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Co z tego, że w jungli będzie bardzo szybki, skoro jego ganki będą słabe? Nie ma odpowiedniego cc, a na linię będzie imho. ciulowy, no chyba, że coś w stylu tryndamera, że push only.

on nie ma zadnego CC :D

­

Opublikowano

Witamy w gronie postaci useless, jak heimerdinger, karma, poppy. Riot zrobił z mastera takie GÓWNO, że teraz będzie niegrywalny

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Witamy w gronie postaci useless, jak heimerdinger, karma, poppy. Riot zrobił z mastera takie GÓWNO, że teraz będzie niegrywalny

Jak Poppy jest słaba to chyba wyszedł jakiś niewidzialny nerf ... heimer też ... harras tymi zabaweczkami to cudeńko i pożniej tylko ta kulka rakietki i leży

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Kiedyś grało się Master only AD i ludzie grali póki ktoś nie wymyślił AP...Ja jestem dalej za AD i uważam że bardzo dobra robota.

Opublikowano

Jak Poppy jest słaba to chyba wyszedł jakiś niewidzialny nerf ... heimer też ... harras tymi zabaweczkami to cudeńko i pożniej tylko ta kulka rakietki i leży

poppy to gowno tym sie nie da nigdzie grac

heimer jest dobry jak owisz ,wiekszosc mele kontruje

ale nie odbiegajac od tematu

master yi bedzie uselles ,jezeli nie bedzie miec dobrego przelicznika na q

jezeli bedzie mial niezly przelicznik ,moze wejsc na mida jako niezly bruiser cos w stylu zeda

­

Opublikowano

Kiedy on wyjdzie?

zapewne w nastepnym patchu z lucianem i sgu

Jego "E" nie będzie podwajać dmg po aktywacji a zadawać true dmg? Bez jaj. Poza tym ładnie wyglądają skille. :)

zwieksza o iles tam % ad jak zed ,po aktywacji zadaje true zalezne od posiadanego ad

­

Opublikowano

jak dadza przelicznik na Q 1.5 to albo wiecej, lub znacznie zwieksza bazowy dmg skilla to bedzie op :D ale znajac riot pewnie bedzie to maksimum 1.0 (tylko na op champach daja poo 3.0 na ulcie ktory ma za duzy base dmg) a jego W na 99% nadal bedzie sie skalowac z AP. Mogli mu dac jakies CC co by z niego zrobilo junglera (chociaz slow po Q przynajmniej, na ap mogles rylaia kupic i miales slow a teraz to gowno xD) ja uwielbiam grac ap yi, masakryczny dmg w late (500+ap i lich bane kladzie kazdego na combo) nie wiem, zobaczymy jak bedzie. mogliby nie zmnieniac przelicznika na Q i by bylo fajnie :D

Opublikowano

szczerze? sama postać według mnie to jest za wielkie ścierwo i jaram się zmianą. nie gram nim od dłuższego momentu, bo dla mnie on ssie ale z remake'a się jaram ;)))))))

Opublikowano

Master AD w jungli jest potężny i łatwo carruje gry na poziomie ~diamond 5 z mega wysokim mmr. Smite + TP.

AP jakoś nigdy nie lubiałem tak bardzo.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

ja lebie to jest jeden wieki buff a wy macie problem , on ma teraz ma q 110%ad jak masz 90 na start to masz już 110dmg , 2poziom i już + 30 i jeszcze +10od ad , pozdro. Pasyw co 4 nie co 7 atak , prawdziwe(true) obrażenia równe 100%ad po włączeniu . I buff w bo przy 20% hp na 5lv tej umiejętności będzie leczyć 900bez ap , a z ap macie 120%ap które przy tych 20%hp dodaje 80% więcej skuteczności czyli jakieś 200%ap , potem macie że za aa skraca czas odnowienia q , a ulti przedłuża efekt o 4s za asyste i kill .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

@up

skad takie info wyczasles? jak to prawda to mater yi top AD bedzie dosyc niezle ze wzgledu 100% ad - 100% true. co jest troche abstrakcyjne ale nikt nie zna do konca riotu

Opublikowano

@UP

Jest on dostepny na PBE tez nim grałem

aa i za zabicie nawet bez włączonego ulta skraca on odnowienie Q W E o 18 sec czyli resetuje cd :)

@Edit

Ten true dmg na E po wlaczeniu to nie jest 100% ad tylko 100% BONUS ad :)

Opublikowano

Mógłby ktoś wrzucić opisy jego skili i przeliczniki bo nie mam dostępu do lola?

dobra już mam :D Jakby ktoś chciał :D\

( Passive ) Double Strike: Every 4th consecutive basic attack, Master Yi strikes twice (The second strike deals 50% damage).

(
Q ) Alpha Strike: Master Yi leaps to strike up to 4 enemies, dealing
10/45/80/115/150 (+1.1 AD) physical damage to each and an additional
75/100/125/150/175 damage to minions and monsters

Alpha Strike
can critically strike, dealing an additional (?? ) physical damage.
Basic attacks lower the cooldown of Alpha Strike by one second.

Mana Cost: 80/90/100/110/120
Cooldown: 18/17/16/15/14

(W
) Meditate: Master Yi channels, restoring 20/45/70/95/120 (+.3 AP)
Health per second for 4 seconds. This healing is increased by 1% for
every 1% of Master Yi's missing health.

While channeling, Master Yi reduces incoming damage by 40/45/50/55/60%. This damage reduction is halved against turrets.

Mana Cost: 50/65/80/95/110
Cooldown: 35 seconds at all ranks

( E ) Wuju Style
Passive: Grants 10/12.5/15/17.5/20% bonus Attack Damage.

Active:
Basic attacks deal bonus (~1 AD) true damage for 5 seconds. Afterwards
the passive bonus is lost while Wuju Style is on cooldown.
Mana Cost: None
Cooldown: 18/17/16/15/14

( R ) Highlander
Passive: Champion kills reduce Master Yi's basic ability cooldowns bt 18 seconds. Assists reduce half the amount.

Active:Increases
Movement Speed by 25/35/45%, Attack Speed by 20/40/80%, and grants
immunity to movement reduction effects for 10 seconds. While active,
champion kills and assists extend the duration of Highlander by 4
seconds.

Mana Cost: 100 at all ranks
Cooldown: 75 at all ranks

Opublikowano

q narazie dobry przelicznik ,pod ad i pod cd bedzie nadal dobry

e op , na 5 sec 100% true dmg z naszego ad? nerf

nie jest zle ,wole jednak ap mastera

­

Opublikowano

a wygrasz z poppy 1vs1 skoro to takie gowno??

Opublikowano

master yi na początku był only ad i dalej robi sieczke pod ad tylko trzeba umieć wykorzystać jego potencjał :>

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...