Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja strona - opinie, pomoc w uzupełnieniu

kurzel131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuję waszej pomocy i opinii w uzupełnianiu mojego małego poradnika do mu:

http://muonlinechronology.eu/

a). na początek opinia strony, co ewentualnie jeszcze by trzeba w niej zmienić

B) . foty ze starych wersji do pokazu slajdów

c). informacje o wersjach/sezonach: 0.58, 0.62, 0.66c, 0.72, 0.73, Season 4 Episode 6 + brakujące możliwe dokładne daty dodawania

d). można też sprawdzić czy wszystko na pozostałych stronach się klei, sama beta jest trochę niepewnie opisana bo były bronie nie wymagające agi ale kiedy co i jak nie wiem. //chodź od s5 powinno się wszystko zgadzać, bo spisywałem z

http://www.guiamuonline.com/
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

• Co do designu strony to z pewnością powinieneś zmienić tło, jest bardzo nieestetyczne, taka abstrakcja nie pasuje do czegoś co powinno być przejrzyste.

Co do samej strony jeśli zabierasz się za taki projekt to nie sam. Samemu ciężko jest coś takiego nie tyle stworzyć co prowadzić. Jak sam widzisz strona do przejrzystych nie należy, ponad to wszystko jest ciut chaotycznie opisywane.

Wstawiasz tam więcej newsów i bardzo ciężko jest trafić na poradnik.

Opublikowano

"-została napisana przez koreańców" - brzmi to szczerze powiedziawszy tak, jakbyś po prostu ich nie lubił. Jest to zwrot typu : "polaczki", "japońce" etc.

Używaj na stronie oficjalnych zwrotów, a nie "slangu".

Logo na stronie głównej ? hmmm... przepraszam ale dno a konkretnie zestawienie go z tłem strony...

Taki zrzut czarnego z czerwonym to słaby pomysł.

Moja pierwsza reakcja na stronę :

"O jakieś czerwone literki nie uporządkowane w żaden sposób."

W dodatku strona początkowa z "wejściem" nie była by zła, gdyby tło było odpowiednio wstawione. (nie dopasowuje się do każdej rozdzielczości).

Co jeszcze... A byłbym zapomniał.

A mianowicie to po lewej... Co to jest ja się pytam ?? :'p

I nie chodzi mi o funkcję bo doskonale wiem do czego to służy, ale to po prostu... nie wygląda. Na czarnym tle, czerwone "buttony" z czarnymi napisami ...

Tyle jeżeli chodzi o estetykę :')

Sama strona w sobie jest dobra poza newsami.

Na takiej stronie powinny one dotyczyć aktualnych wydarzeń MU Online, a nie updacie strony...(jeżeli nawet, to nie takich drobnych).

Uporządkuj je ładnie, popraw kolorystykę i czcionkę , aby była przyjemniejsza dla oka.

Sumując :

Design - Dno nad dna.

Treść - Całkiem spoko poza newsami :'p

PS: Nie piszę tego aby Cię urazić. Mam nadzieję, że ten post pomoże Ci dopracować stronę pod względem wizualnym :') Pozdrawiam

Opublikowano

Powiem szczerze ,że każdy mi to pisze znaczy szczególnie na elektrodzie i bez przeprosin, taka motywacja. Nic w sumie nowego poza tymi newsami nie będzie, logo jest z gry taki fanart dodałem efekt neonu; strona jest generalnie pod innym adresem jako kopia, na oficjalnej wystartuje jak skończę z wadilacją bo tylko to mi zostało, poukładam może newsy jeszcze. Dam znać jak skończę update.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Logo jest bardzo nie estetyczne, wymyśl bardziej oryginalne, jakieś proste ale ładne.

Ta czcionka z shadow'em, proszę Cię to jest ból dla oczu niestety, mi trochę to nie odpowiada.

Ogólnie mógłbyś bardziej popracować nad dodaniem jakiś paneli bocznych byłoby to o niemal lepsze.

A tak ogólnie pomysł super :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Wiesz co, a nie lepiej zwykło w html napisać panel, ładnie obramować dodać odnośniki takie menu zrobić jakby do prawdziwej strony, by to ładnie wyglądało moim zdaniem.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

ogólnie ja bym layout zrobił w css'sie. Łatwo szybko i przyjemnie, reszte wypełnić html5, php i po sprawie xD Dla mnei przynajmniej wygląda to jak by był sam html. i mniej kontrastowe kolory bym zrobił... w jednej tonacji, np szare tło i czarna czcionka, ogólnie dobrze się czyta zielone napisy na czarnym tle, ale to nie jest na strone :D

Si Vis Pacem Para Bellum - Jeśli Chcesz Pokoju Szykuj Się Do Wojny!

You must make Water of the Earth, and Earth of the Air, and Air of the Fire, and Fire of the Earth.
The Black Sea. The Black Luna. The Black Sol.

Opublikowano

Na razie mi się średnio takie panele widzą bo tak nad tym myślałem i tam gdzie będzie ich przy danym sezonie więcej tam to od czego odchodzą będzie szersze i menu byłoby nie równe.

W szkole uczyli archaizmów więc robię co mogę by wyglądała na 2013 rok a nie 93 z php nic nie było musiałbym lukać w necie w php mam tylko licznik odwiedzin naliczający adresy ip. Z kolorów myślałem by zrobić czarne z czerwoną poświatą takie jak w index.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...