Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS 1.6.2

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Od pobrania 1.6.2 Mam dosyć duże spadki FPS. Mimo iż wcześniej na 1.6.1 Ich nie miałem FPS'y były na poziomie ~120-140 Teraz natomiast spadły do 40 Z niewiadomych przyczyn, Mimo iż mam zainstalowanego optifine, Zero efektów. Czy to wina wadliwej aktualizacji? :-)

Edit:

Na wszelki wypadek zrobiłem reinstal minecraft'a lecz to nie pomogło :/ Sam nie wiem czego to wina.

Opublikowano

Tak to jest taki jak by bug/błąd tego.. a może próbowałeś zmienić launcher na starszy/nowszy.. Jesli to ci nie pomoże to jedynie Aktualizacja Javy + Sterowników ;) W najgorszym przypadku Format <3

Opublikowano

Java jest najnowsza Bodajże update 21, Sterowniki Catalyst też mam najnowszę ;) Format? Po co?

Opublikowano

Bo może być błąd wewnętrzny ;) Więc się domyśl ;)

Co dokładniej masz na myśli? ;)

Opublikowano

Jakiś program, może robić błędy i przez to masz spadki.. miałem tak lecz zrobiłem format i mały update sterowników ;) a teraz 300 FPS

Opublikowano

Jakiś program, może robić błędy i przez to masz spadki.. miałem tak lecz zrobiłem format i mały update sterowników ;) a teraz 300 FPS

Nie zauważyłem żeby były jakieś błędy, W innych grach :-) np. mafii 2 na high 60 Fps. Tylko w minecraft'cie występuje ten problem.

Opublikowano

No właśnie.. Ten problem, może nie występować w każdej grze..

Czyli to musi być problem błędu javy? Nie dawno wszystko było ok.

Opublikowano

To problem Mojangu, też mam okropne spadki klatek :/. Przez update miałem 100-120, teraz 20-40, nie długo pewnie wyjdzie poprawka

Opublikowano

Java jest najnowsza Bodajże update 21, Sterowniki Catalyst też mam najnowszę ;) Format? Po co?

Najnowsza Java to o ile się nie mylę Update 25, i mi on pomógł. :)

Opublikowano

jaki masz jezyk ja mam 5 fps na polskim a na ang 300 o.O

Zawsze gram na angielskim ;)

Najnowsza Java to o ile się nie mylę Update 25, i mi on pomógł. :)

tfu, Pomyliłem się ;) Update 25.

Opublikowano

Tak to jest taki jak by bug/błąd tego.. a może próbowałeś zmienić launcher na starszy/nowszy.. Jesli to ci nie pomoże to jedynie Aktualizacja Javy + Sterowników ;) W najgorszym przypadku Format <3

Może ma od razu kupić nowy komputer :D:D:D:D

Bo może być błąd wewnętrzny ;) Więc się domyśl ;)

Zgaduje frytki się spaliły.

jaki masz jezyk ja mam 5 fps na polskim a na ang 300 o.O

Mi i bratu pomogło :) masz "lubię to" i od razu rozpowszechniam to :D.

Opublikowano

Może ma od razu kupić nowy komputer :D:D:D:D

Zgaduje frytki się spaliły.

Mi i bratu pomogło :) masz "lubię to" i od razu rozpowszechniam to :D.

Nie nabijaj sobie postów twoja odpowiedz,Nic nie wnosi to tematu, @Topic Problem nadal występuje, Sprawdzałem temperaturę karty graficznej i nie przekracza 55*C.

Opublikowano

Nie nabijaj sobie postów twoja odpowiedz,Nic nie wnosi to tematu, @Topic Problem nadal występuje, Sprawdzałem temperaturę karty graficznej i nie przekracza 55*C.

Kolego nie nabijam sobie postów bo i po co? poprzedni tekst wniósł coś do tematu ale tu się kłania czytanie ze zrozumieniem. Poczytaj Wyżej posty i wywnioskuj to że nie tylko Ty masz problem co oznacza że mojang coś zepsuł co oznacza że nie ma na to rady innej niż poprawić kod silnika gry mc :/(no może komputer z nasa). Czy ciężko tak pomyśleć przez chwile. Naśmiewałem się z kolegi witherq który się z ciebie wyśmiewał typu: "domyśl się" "zrób formata" (bez wcześniej innej pomocy). Chciałem Cb uchronić od kupna nowego kompa xD. Więc co do tematu to albo mojang naprawi błąd albo przepisać na inny język niż Java albo kombinować z różnymi programami które podwyższą fps :((. Kiedyś i tak mc będzie taki że komputer z nasa nie da rady...

Opublikowano

Kolego nie nabijam sobie postów bo i po co? poprzedni tekst wniósł coś do tematu ale tu się kłania czytanie ze zrozumieniem. Poczytaj Wyżej posty i wywnioskuj to że nie tylko Ty masz problem co oznacza że mojang coś zepsuł co oznacza że nie ma na to rady innej niż poprawić kod silnika gry mc :/(no może komputer z nasa). Czy ciężko tak pomyśleć przez chwile. Naśmiewałem się z kolegi witherq który się z ciebie wyśmiewał typu: "domyśl się" "zrób formata" (bez wcześniej innej pomocy). Chciałem Cb uchronić od kupna nowego kompa xD. Więc co do tematu to albo mojang naprawi błąd albo przepisać na inny język niż Java albo kombinować z różnymi programami które podwyższą fps :((. Kiedyś i tak mc będzie taki że komputer z nasa nie da rady...

Format? Why? Minecraft na 1.6.1 chodził płynnie ~200Fps bez optifine + Delikatnie podkręcony GPU, Wszystkie gry też na high/ultra ~40Fps, Tylko akurat Minecraft 1.6.2 Postanowił chodzić na 20-30Fps, Nie wiem czy to ma znaczenie podam specyfikacje komputera:

CPU - Intel Core 3470k 3.6Ghz

GPU - Readon HD 7770 1GB Ghz Edition

HDD - 1TB Hitachi

Ram - 8 GB

Opublikowano

Nie bedę zmieniał, Ponieważ większość tych większych serwerów jest na 1.6.2 ;)

Opublikowano

Może przeczyść komputer po kolei:
- Wise Disk Cleaner,

- Wise Registry Cleaner,

- Odkurzacz.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Może przeczyść komputer po kolei:

- Wise Disk Cleaner,

- Wise Registry Cleaner,

- Odkurzacz.

Dbam o swój PC, i codziennie usuwam plki tymczasowe, logi , czyszcze rejestr , a raz na 2 tygodnie gruntowna defragmantacja.

Opublikowano

Nie rozumiesz? Napisałem że co tu ludzie piszą to nić nie pomoże prócz zmiany języka (w grze). Każdy ma spadki fps ja , brat, ludzie na serwerach (nie wszyscy), babcia, dziadek. To co ludzie tu piszą że format że jakiś program to są (sory) "idioci". Samo to że napisałeś iż wersje przed 1.6.2 chodzą płynnie a ta nie to na samą logikę już można stwierdzić że problem leży po stronie gry... a zresztą rób co chcesz to twój problem ja chce Ci tylko pomóc.

Opublikowano

Nie rozumiesz? Napisałem że co tu ludzie piszą to nić nie pomoże prócz zmiany języka (w grze). Każdy ma spadki fps ja , brat, ludzie na serwerach (nie wszyscy), babcia, dziadek. To co ludzie tu piszą że format że jakiś program to są (sory) "idioci". Samo to że napisałeś iż wersje przed 1.6.2 chodzą płynnie a ta nie to na samą logikę już można stwierdzić że problem leży po stronie gry... a zresztą rób co chcesz to twój problem ja chce Ci tylko pomóc.

No właśnie w tym problem Nie każdy, Na mac'u minecraft śmiga mi ~ 100 Fps, Mimo iż komputer na którym jest Mac, Ma prawie 7 Lat.

Opublikowano

Nie możesz porównywać systemów, to tak jak ferrari z traktorem porównać... Tak na serio to po co Ci mac? miałem w szkole i takie gówno jak nie wiem co :D (nawet nie wiedziałem ze chodzi na macku). A takie pytanie mac to też nie jest osobne urządzenie? Zresztą jak bym na ubuncie odpalił mc to na pewno byłby wydajniejszy :D mc. A do tematu dodam jeszcze jedno, mam dobry sprzęt ale co wydają nowszą wersję mam coraz większe spadki fps (chyba każdy tak) minecraft za 1rok to tylko na komputerze nasa :D:D.

Opublikowano

Nie możesz porównywać systemów, to tak jak ferrari z traktorem porównać... Tak na serio to po co Ci mac? miałem w szkole i takie gówno jak nie wiem co :D (nawet nie wiedziałem ze chodzi na macku). A takie pytanie mac to też nie jest osobne urządzenie? Zresztą jak bym na ubuncie odpalił mc to na pewno byłby wydajniejszy :D mc. A do tematu dodam jeszcze jedno, mam dobry sprzęt ale co wydają nowszą wersję mam coraz większe spadki fps (chyba każdy tak) minecraft za 1rok to tylko na komputerze nasa :D:D.

Mac, Mam na drugim komputerze nie wiem jak on się nazywa ale coś typu all i one monitor+Komputer w jednym. I tam nie ma problemów ;) Na linuxie to totalnie odpada, 30Fps za czasów 1.5.2 mimo dość dobrego lapka,Mac gównem nie jest ;) Trzeba tylko trochę przywyknąć i jest całkiem dobrym systemem operacyjnym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...