Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Czarny ekran

XxWTFxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż kiedy włączam ps3 niby wszystko chodzi (słychać ze chodzi), na górze pokazuje PS3 (PlayStation 3),

no i nic sie nie dzieje, jest czarny ekran.

Z tym ciśnieniem przez 5s nie działa.. To nie wina kabla ani tv. 2 miesiące temu jeszcze mi chodzilo, a jak teraz włączam to jest to co widać. :(

Daje lajki.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Możliwe, że twojej konsoli wykrzaczyły się ustawienia video. Naprawić to można w prosty sposób: Gdy włączasz konsolę to nie klikaj lecz przytrzymaj przycisk odpowiedzialny za to. Usłyszysz charakterystyczne "PIK!", trzymaj przycisk wciśnięty aż usłyszysz drugie "PIK", gdy usłyszysz to PIK drugi raz, puść przycisk i patrz co się będzie działo. Tylko to przychodzi mi do głowy

Kisperable.png

Nie bądź żyła, jak ci pomogłem to daj Like.

Opublikowano

Możliwe, że twojej konsoli wykrzaczyły się ustawienia video. Naprawić to można w prosty sposób: Gdy włączasz konsolę to nie klikaj lecz przytrzymaj przycisk odpowiedzialny za to. Usłyszysz charakterystyczne "PIK!", trzymaj przycisk wciśnięty aż usłyszysz drugie "PIK", gdy usłyszysz to PIK drugi raz, puść przycisk i patrz co się będzie działo. Tylko to przychodzi mi do głowy

Chodzilo mi właśnie o to.. Jeszcze jakieś pomysły?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Chodzilo mi właśnie o to.. Jeszcze jakieś pomysły?

Dobra już się nie denerwuj, źle cię zrozumiałem.. W jaką grę grałeś przed wystąpieniem tego błędu? Czy wcześniej konsola zachowywała się "dziwnie"?

Kisperable.png

Opublikowano

Dobra już się nie denerwuj, źle cię zrozumiałem.. W jaką grę grałeś przed wystąpieniem tego błędu? Czy wcześniej konsola zachowywała się "dziwnie"?

Wydaje mi sie, ze w BF 3. Tylko raz sie sama wylaczyla. Poza tym nic innego.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze w BF 3. Tylko raz sie sama wylaczyla. Poza tym nic innego.

Jak się raz sama wyłączyła, to znaczy, że była bliska przegrzaniu , czyli już mamy trop.. Jaka to wersja? Fat, Slim, Super Slim? W którym roku ją kupiłesz? Podaj 3 pierwsze litery jej modelu <z tyłu pod takim kodem kreskowym>

Kisperable.png

Opublikowano

Jak się raz sama wyłączyła, to znaczy, że była bliska przegrzaniu , czyli już mamy trop.. Jaka to wersja? Fat, Slim, Super Slim? W którym roku ją kupiłesz? Podaj 3 pierwsze litery jej modelu <z tyłu pod takim kodem kreskowym>

To jest slim 160gb, kupiłem ja chyba w 2011. (Nie grałem nią od ponad roku, a używalem ja sporadycznie.) model: 03-274.. (Chyba dalej nie muszę podawać).

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Pomyślę, poczytam, poogarniam.. Jutro dam ci znać. Dzisiaj mi się już nie chce ;)

EDIT: Jak jej nie używałeś od ponad roku to pierw ją rozkręć i porządnie wyczyść (Sony dodawało niby jakiś system samoczyszczący ale to gówno daje )

Kisperable.png

Opublikowano

Pomyślę, poczytam, poogarniam.. Jutro dam ci znać. Dzisiaj mi się już nie chce ;)

EDIT: Jak jej nie używałeś od ponad roku to pierw ją rozkręć i porządnie wyczyść (Sony dodawało niby jakiś system samoczyszczący ale to gówno daje )

Co mi da wyczyszczenie? Chodzi ze pojawia sie czarny ekran ;F

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Co mi da wyczyszczenie? Chodzi ze pojawia sie czarny ekran ;F

A to ci da, że może procesor albo karta graficzna jest zawalona kurzem.. A jak jest zawalona kurzem to się szybko przegrzewa, a jak się przegrzewa to dostaje freeza <czarny ekran> A jeżeli i to nie pomoże to mam tylko jedno rozwiązanie: IDŹ Z TYM DZIADEM NA GWARANCJE BO NAJPRAWDOPODOBNIEJ YLODA DOSTAŁEŚ PANIE!!

Kisperable.png

Opublikowano

"na górze pokazuje PS3 (PlayStation 3)"

rozumiem, że chodzi Ci o TV a nie konsolę? Napis PS3 pokazuje na środku ekranu po prawej stronie

jak wygląda sprawa z diodami? świeci się normalnie zielona czy wygląda to inaczej?

o który sposób Ci chodzi z 5 sekundami? - reset ustawień video czy wejście do recovery menu?

819531478353821175209.gif

Opublikowano

"na górze pokazuje PS3 (PlayStation 3)"

rozumiem, że chodzi Ci o TV a nie konsolę? Napis PS3 pokazuje na środku ekranu po prawej stronie

jak wygląda sprawa z diodami? świeci się normalnie zielona czy wygląda to inaczej?

o który sposób Ci chodzi z 5 sekundami? - reset ustawień video czy wejście do recovery menu?

Chodzi mi o TV, zawsze mi pokazywali na górze to, gdy wlaczalem ps3, czyli wykrywa go, ale jest czarny ekran. Nie słychać dźwięków i nie widac video. Świeci doda sie na zielono, próbowałem reset ustawień i recovery menu ciagle tak samo. (Wydaje mi sie ze dobrze zrobiłem, było wyłączone trzymalam do 2 pikniec, wylaczylo sie i włączylem, to samo, a recovery menu to robiłem to samo tylko potem czekałem do 2 pikniec i puscilem palec, pokazywała dioda na zielono i na dodatek nie chciało sie ps3 wtedy normalnie wyłączyć, bo jak kliknolem na przycisk to przez około 3 sekundy piszczalo i przestało i tak za każda próba wyłączenia.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Na black screen'a to znam tylko te dwa sposoby.

Czarny ekran bądź przestawione ustawiania graficzne występują po zmianie odbiornika i wtedy działa reset ustawień video.

Piszesz, że to nie wina ani tv ani hdmi więc rozumiem, że konsola była odpalana na innym kablu oraz innym tv?

W zestawie z konsolą powinieneś mieć kable AV, odłącz kabel hdmi i podłącz kable av i odpal konsolę, spróbuj po raz kolejny zrobić reset ustawień graficznych czyli włączasz konsolę trzymając przycisk power do usłyszenia drugiego piknięcia i puszczasz przycisk, ustawienia video wtedy zmieniają się na Mutli i pojawia się ekran z możliwością wyboru wyjścia sygnału video.

Piszę o tym bo być może jest uwalone hdmi ale w konsoli, skoro dioda świeci się prawidłowo to oznacza to, że YLOAD to nie jest, RSOD też nie bo nie pojawia się wcale obraz.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Na black screen'a to znam tylko te dwa sposoby.

Czarny ekran bądź przestawione ustawiania graficzne występują po zmianie odbiornika i wtedy działa reset ustawień video.

Piszesz, że to nie wina ani tv ani hdmi więc rozumiem, że konsola była odpalana na innym kablu oraz innym tv?

W zestawie z konsolą powinieneś mieć kable AV, odłącz kabel hdmi i podłącz kable av i odpal konsolę, spróbuj po raz kolejny zrobić reset ustawień graficznych czyli włączasz konsolę trzymając przycisk power do usłyszenia drugiego piknięcia i puszczasz przycisk, ustawienia video wtedy zmieniają się na Mutli i pojawia się ekran z możliwością wyboru wyjścia sygnału video.

Piszę o tym bo być może jest uwalone hdmi ale w konsoli, skoro dioda świeci się prawidłowo to oznacza to, że YLOAD to nie jest, RSOD też nie bo nie pojawia się wcale obraz.

W kablu AV brakowało mi 2 drucikow złotych i nie chciało mi przez to chodzić więc nie pamietam nawet o z tym zrobiłem. Wcześniej odpalalem na 2 innych telewizorach, ale co dziwne nie musiałem robic nic, gdyż mi normalnie działało.

A i jeszcze jedno, musiałem wymienić kabel hdmi bo końcówka sie utrwala z jednej strony, ale aktualny działa, bo DVD chodzi.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeżeli masz drugi telewizor, to podepnij PS3 pod niego, a następnie napisz czy działa.

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Jeżeli masz drugi telewizor, to podepnij PS3 pod niego, a następnie napisz czy działa.

Pisalem, ze to nie wina telewizora. A nawet sprobowalem z innych i ta sama sytuacja.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ja już na twoim miejscu poszedłbym z nim na gwarancję do serwisu. Najprawdopodobniej usmażył ci się jakiś chip albo dostałeś YLOD'a

Kisperable.png

Opublikowano

Ja już na twoim miejscu poszedłbym z nim na gwarancję do serwisu. Najprawdopodobniej usmażył ci się jakiś chip albo dostałeś YLOD'a

Jak mam zanieść go na gwarancje, jak gwarancja trwa ROK ? Poza tym jak bym miał gwarancję, to bym w ogóle nie pisał tego tematu..

Jak nie masz nic mądrego do napisania to weź lepiej wogóle nic nie pisz. Jakbym miał YLOD to wtedy by mi sie świeciła dioda na żółto, a jak by mi się usmażył chip TO BY PS3 NIE CHCIAŁO SIĘ WŁĄCZYĆ, ALBO MIGAŁA BY KONTROLKA ITP.

A i jeszcze jedno. Nie dodałem, że pisze czasami "nieobsługiwany sygnal" czy coś podobnego.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Fajnie, koleś zakłada temat z problemem i nawet nie daje sobie pomóc..

@Topic

A może po prostu dostałeś bana? <myśl: zaraz mi wyskoczy z informacją, że na konsoli od Sony nie da się dostać bana hehe>

Kisperable.png

Opublikowano

Fajnie, koleś zakłada temat z problemem i nawet nie daje sobie pomóc..

@Topic

A może po prostu dostałeś bana? <myśl: zaraz mi wyskoczy z informacją, że na konsoli od Sony nie da się dostać bana hehe>

Taak bana... Mam mało gier (wolałem kompa od ps3 dlatego), więc nawet nie przerabiałem ps3, ani nie robiłem rzeczy, od których mógłbym dostać.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie ma tutaj mowy o banie. Skoro po gwarancji, to spróbuj otworzyć konsolkę i ją wyczyścić. Należy pamiętać, iż w ciepłe dni trzeba dać odpocząć konsoli, ponieważ sama grzeje się od temperatury, a włączając grę grzejemy ją jeszcze bardziej, co powoduje szybszą pracę wiatraka, a w dalszej sytuacji... spalony zasilacz.

Mi przypomina to objawy awarii zasilacza.

Tabciogaraj.png

Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Nie ma tutaj mowy o banie. Skoro po gwarancji, to spróbuj otworzyć konsolkę i ją wyczyścić. Należy pamiętać, iż w ciepłe dni trzeba dać odpocząć konsoli, ponieważ sama grzeje się od temperatury, a włączając grę grzejemy ją jeszcze bardziej, co powoduje szybszą pracę wiatraka, a w dalszej sytuacji... spalony zasilacz.

Mi przypomina to objawy awarii zasilacza.

W cenniku różnych serwisów widziałem, że są naprawy "Czarnego ekranu" wie ktoś może co zrobić ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Dzisiaj trafiła do mnie konsola z uszkodzonym wejściem HDMI. Po podłączeniu kabla do TV konsola nie przesyłała obrazu, a po włożeniu zamiennika wszystko hulało.

Tabciogaraj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...