Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stracone przedmioty,kasa i GC

kakako15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dnia 07.07.2013 zostałem okradziony.

Miałem ponad 2000 GC i 10000 $ (nic nie kupione za prawdziwą kase).

Zostały kupione:

-armory (oraz gogle)

-ammo do broni

-jedzenie

-itemy

Straciłem też bronie,leki,latarki (LOL) i itemy z SafeZone.

A pozatym ktoś zrobił mi postać (5) o dziwnym nicku: jghjghjghjgh oraz 1 z moich postaci była w ang. klanie (4postać),a miałem tylko swoją 1 postać w klanie (klan mojegoznajomego)

PS.Używałem ESP.

I mam kilka pytań:

Gdzie to zgłosić?

Czy to twórcy?

Jak zmienić pasy/email?

Czy moge iść na policje ? (Kod do gry kupiony na allegro i ani grosza nie dałem za GC)

Czy moge prosić o odszkodowanie albo coś w tym stylu?

Czy support mi zresetuje konto od dnia: 06.07.2013?

Pozdrawiam.

//edit

Zdjęcia:

90531808750982382092.png98208371025362234529.png

Pierwsze 5 z dołu są kupione itemy oraz dostane GC a reszta została kupiona przez osoby 3.

(Moge dać zdj. linijek następnych itemów)

Opublikowano

Konta ci raczej nie cofną ale po logach logowania mogą sprawdzić adres ip z którego się koleś logował a potem sprawdzić z jakim kontem jest powiązany. Może coś tam ci oddadzą jak sprawdzą w logach co miałeś lecz to nie jest pewne. W każdym razie powinieneś to zgłosić do supportu to jedyne możliwe wyjście.

Co do zmiany passów możesz skorzystać z opcji "froget password" w launcherze nie mam pojęcia jak to działa ale jest to jedyny sposób żeby zmienić hasło, emaila niestety nie zmienisz.

Opublikowano

Konta ci raczej nie cofną ale po logach logowania mogą sprawdzić adres ip z którego się koleś logował a potem sprawdzić z jakim kontem jest powiązany. Może coś tam ci oddadzą jak sprawdzą w logach co miałeś lecz to nie jest pewne. W każdym razie powinieneś to zgłosić do supportu to jedyne możliwe wyjście.

Co do zmiany passów możesz skorzystać z opcji "froget password" w launcherze nie mam pojęcia jak to działa ale jest to jedyny sposób żeby zmienić hasło, emaila niestety nie zmienisz.

Dzięki za info.

A na policje moge iść ?? (13lat mam)

Opublikowano

Na policje możesz iść zależy jak poważna sprawa i zanim to załatwią troche minie, zresztą support warz też.

Ale najlepiej do supportu napisać jeśli dobrze sie z nimi ugadasz to na pewno zadadzą ci pytania by upewnić się że to twoje konto,itemki itp.

IP też pewnie podadzą, kiedyś jakiś użytkownik z forum miał podobnie i jak dobrze pamiętam niestety nie odzyskał rzeczy, czego nie życzę tobie :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Tylko jedno pytanie

Rejestrowałeś się na DeadZ ??

Nie i nie mam zamiaru.Jak znam życie to fake i kradną pasy i email ^^

Na policje możesz iść zależy jak poważna sprawa i zanim to załatwią troche minie, zresztą support warz też.

Ale

najlepiej do supportu napisać jeśli dobrze sie z nimi ugadasz to na

pewno zadadzą ci pytania by upewnić się że to twoje konto,itemki itp.

IP

też pewnie podadzą, kiedyś jakiś użytkownik z forum miał podobnie i jak

dobrze pamiętam niestety nie odzyskał rzeczy, czego nie życzę tobie :)

Dzięki :).Rzeczy dla mnie nie ważne ale bardziej kasa i GC...Bo itemy stracisz a chciałem troszke dać na klan a tutaj 2 GC....

Opublikowano

Pisz od razu do supportu bez zastanawiania bo nikt inny ci nie pomoże a sam za dużo nie zdziałasz. Napisz że zostałeś okradziony to oni sprawdzą tak jak wyżej pisali z jakiego ip było logowanie. Mam nadzieję że odzyskasz konto . Pozdrawiam!

Opublikowano

apropo widzę że z antywirusa bodajże masz "Pandę" , polecam ci zmienić anty wirusa na Avast , i zaistalować program "Trojan Killer" , i przeskanować cały system bo posiadając ten antyVirus i program ,to co ty masz 1 określenie jest to gówno.

A co z kontem , na policji cie wyśmieją :D , lepiej napisz do suportu ale też wątpię że cokolwiek ci oddadzą :) , ale posiadając Transakcje może coś oddadzą :)

Opublikowano

apropo widzę że z antywirusa bodajże masz "Pandę" , polecam ci zmienić anty wirusa na Avast , i zaistalować program "Trojan Killer" , i przeskanować cały system bo posiadając ten antyVirus i program ,to co ty masz 1 określenie jest to gówno.

A co z kontem , na policji cie wyśmieją :D , lepiej napisz do suportu ale też wątpię że cokolwiek ci oddadzą :) , ale posiadając Transakcje może coś oddadzą :)

I tak nowego antywira se zainst. bo mam z CD-ACTION :) na 6mies.

Do 250zł (chyba) jest kradzież w polsce więc jeżeli support nie odpowie to na policje ;)

@edit

Mój temat na supporcie:

https://warz.zendesk.com/entries/22170210-Lost-GC-Money-and-items-

Opublikowano

Polecam Ci nie słuchać Maurycego tylko zainstalować AVG. Moim zdaniem niczego nie odzyskasz. Równie dobrze mogłeś sam to sobie zrobić i ich wykiwać.

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

Na Twoim miejscu odpuściłbym sobie. Support w życiu Ci nie pomoże i nie zwróci ci tego czego oczekujesz. Ludzie codziennie tracą konta, a oni jedynie co to używają swoich wiadomości z generatora.

Opublikowano

Polecam Ci nie słuchać Maurycego tylko zainstalować AVG. Moim zdaniem niczego nie odzyskasz. Równie dobrze mogłeś sam to sobie zrobić i ich wykiwać.

Mogą zobaczyć jakie ip mam i tego co mi to ukradł.A zawsze moge iść na policje.

Na Twoim miejscu odpuściłbym sobie. Support w życiu Ci nie pomoże i nie zwróci ci tego czego oczekujesz. Ludzie codziennie tracą konta, a oni jedynie co to używają swoich wiadomości z generatora.

hahaha Dzięki.Jeżeli nie pomoże to ide na policje gdyż ukradziono to co zdobyłem a pozatym weszły mi na konto osoby 3.

Opublikowano

Nie rozumiesz powagi sytuacji.

Równie dobrze może to być twój kolega z klasy, któremu kiedyś powiedziałęś passy do jakiejś innej gry. Life is brutal. Myślisz, że policja ruszy się aby biegać za czekaj... 50 zł zamienione na pieniądz w grze?

Opublikowano

Widzę nie masz pieniążków na Avast Pro! ? :) , poza tym twój poziom rozumowania jest bardzo niski .

Do 250zł (chyba) jest kradzież w polsce więc jeżeli support nie odpowie to na policje ;)

Szczerze ? jak pójdziesz na psy to cie wyśmieją bo wymyślą coś byle nie robić. :D

Istnieją 4 wyjaśnienia twojego problemu

1.Próbujesz ich/nas oszukać

2.Podałeś koledze jakiemuś passy

3.ściągnąłeś jakiś program do tej gry albo coś zawierającego Keyloggera (nie dziwię sie po takim antywirusie jaki miałeś)

4.Jakiś rus albo inne gówno tego świata , zhackowało mi konto na warZ albo ich system z hasłami

Opublikowano

Nie rozumiesz powagi sytuacji.

Równie dobrze może to być twój kolega z klasy, któremu kiedyś powiedziałęś passy do jakiejś innej gry. Life is brutal. Myślisz, że policja ruszy się aby biegać za czekaj... 50 zł zamienione na pieniądz w grze?

Wiem że nie można podawać pasy komuś nie jestem idiotom...

Widzę nie masz pieniążków na Avast Pro! ? :) , poza tym twój poziom rozumowania jest bardzo niski .

Szczerze ? jak pójdziesz na psy to cie wyśmieją bo wymyślą coś byle nie robić. :D

3.ściągnąłeś jakiś program do tej gry albo coś zawierającego Keyloggera (nie dziwię sie po takim antywirusie jaki miałeś)

4.Jakiś rus albo inne gówno tego świata , zhackowało mi konto na warZ albo ich system z hasłami

1.Tak próboje wiesz? Niech sprawdzą moje a jego ip...

2.Nie jestem idiotą.

3.Nie ściągam nic jedynie to serwery do MT2.

4.No...

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Przeczytaj jeszcze raz odpowiedź nr.3, servery do mt 2, które mogą zawierać keylogery :D

final.jpg

Opublikowano

Policja tak jak ktoś napisał nic nie zrobi. Zresztą to nie jest jakaś duża strata, więc wątpie by cokolwiek ktoś zrobił. Support ma to głęboko w poważaniu, bo będą się wykręcać wszystkim tak by nic nie dać.

ktoś zrobił mi postać (5) o dziwnym nicku: jghjghjghjgh oraz 1 z moich postaci była w ang. klanie (4postać)

To chyba jest Twój jedyny punkt zaczepienia. Na Twoim miejscu zobaczyłbym ten klan, kto wie może mają swoją stronę/forum. Może dałoby radę jakoś się z nimi dogadać. Jeżeli nie, to nie ma szans na nic.

Opublikowano

Policja tak jak ktoś napisał nic nie zrobi. Zresztą to nie jest jakaś duża strata, więc wątpie by cokolwiek ktoś zrobił. Support ma to głęboko w poważaniu, bo będą się wykręcać wszystkim tak by nic nie dać.

To chyba jest Twój jedyny punkt zaczepienia. Na Twoim miejscu zobaczyłbym ten klan, kto wie może mają swoją stronę/forum. Może dałoby radę jakoś się z nimi dogadać. Jeżeli nie, to nie ma szans na nic.

Wiem jakiś Dark cośtam bo mi usuneli ten klan z postaci... (jest taka możliwość ''ostatnie klany'' albo coś?)

Opublikowano

Widzę, że ktoś lubi wydawać pieniądze na ścierwa :)

Wiem jakiś Dark cośtam bo mi usuneli ten klan z postaci... (jest taka możliwość ''ostatnie klany'' albo coś?)

O ile mi wiadomo nie. Support może Ci powie, ale poczekasz trochę na to, tak z dwa tygodnie.

Opublikowano

Widzę, że ktoś lubi wydawać pieniądze na ścierwa :)

O ile mi wiadomo nie. Support może Ci powie, ale poczekasz trochę na to, tak z dwa tygodnie.

Daje im miesiąc...

Jeżeli nie odpiszą ani nie będą dawać pytań czy to moje konto itd. to ide na policje...

Opublikowano

Mi okradli konto pare mięsięcy temu przez administratorów i gmaila prez to, że włamali im sie do bazy danych pisałem cały czas do supportu ale oni mają na to wylane..

Widać, że wszystkie twoje itemki zostałe przeniesione do lockboxa gracza który ci się włamał na konto a także, że sobie troche grał na nim ;)

Ja przez parę miesięcy nie odzyskałem konta i pewnie nie odzyskam.

Spróbuj napisać do supportu .

Opublikowano

@2up

Nic cennego nie miałem ale GC mi ukradli,kase itd. jakby coś powiedzieliby to spoko a nie szok xD

@up

Prawda wzieli all itemki nawet latarki ^^.Pisałem dałem linka na stronie 1.

Ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...