Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobre do gier?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słaby procesor i płyta główna, jak możesz trochę dołożyć to lepiej do czegoś takiego - tak jak radzi kolega 7790 i zmień dysk na Seagate, ten podany przeze mnie - jest wydajniejszy:

http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/Western%20Digital-WD5000AAKX/872.html

http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/Seagate-ST500DM002/916.html

Gigabyte ATI Radeon HD7790 1GB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 511.00 zł
MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 204.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 205.00 zł
Aerocool VP-450 450W OEM - 132.00 zł
Zalman T2 - 93.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 72.00 zł
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 124.00 zł
Intel Pentium Dual Core G2020 LGA1155 BOX - 229.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie kupuj ja bym ci radził zrobić składanke i to tyle samo wyniesie i bedziesz o wiele wile bardziej szczęśliwy ja miałem taki kupywać 2 lata temu ale tata powiedział, że nie i zrob sobie składaka.

zasilacz : 530 W
Karta Graf : MSI GeForce760 TF  2 GB
ram : 16
procesor :intel coreei5 3,2 ghz 4 rdzenie

Opublikowano

No przecież sam składam więc o co ci chodzi? Czytaj cały temat.

Opublikowano

Gigabyte ATI Radeon HD7790 1GB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 511.00 zł
MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 204.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 205.00 zł
Aerocool VP-450 450W OEM - 132.00 zł
Zalman T2 - 93.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 72.00 zł
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 124.00 zł
Intel Pentium Dual Core G2020 LGA1155 BOX - 229.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

- A ten sklep co podajesz jest w Gdańsku? Bo chciałbym odebrać osobiście i czy pójdzie na tym twoim zestawie BF3 na Medium/High (30+ FPS) i da się nagrywać Minecrafta w przynajmniej 60 FPS+?

Albo zrobie sobie taki sam zestaw na morele.net jak znajdę to wszystko i czy nie lepiej ten procesor 3.10GHz co podałem? :)

Opublikowano

Sklep jest w Katowicach, ale możesz wziąć z wysyłką (jutro będę się starał u nich o kod rabatowy, może przyznają nam na forum).Jeżeli chodzi o Battlefiled 3 to na średnich detalach spokojnie pograsz - na Full w testach karta ma ok 30FPs.

Opublikowano

Ok, spróbuję przenieść na morele.net.

A powiedz mi czy nie lepiej ten procesor 3.10 Ghz (dwa rdzenie) Intel Pentium. (podałem go wyżej)

Opublikowano

Takie, sobie aczkolwiek drugi będzie mocniejszy. Zapomniałeś o płycie głównej, daruj sobie i3, weź g2020 albo szukaj używanej i5.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

A w czym g2020 lepszy od i3? Zależy mi najbardziej na wydajności w grach.

Co do płyty to wezmę chyba MSI B75A-E33

Opublikowano

Jest gorszy od i3, ale tańszy. W sumie kolosalnej różnicy nie ma, ale jak masz brać już to i3 to lepiej używaną i5 i masz mocne 4 rdzenie.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o różnicę pomiędzy G2020, a 3220 to nawet jakieś 20 klatek może być. Jeżeli ktoś zamierza w miarę szybko wymienić procesor to lepiej wziąć wspomnianego g2020 i później dokupić i5-3350p, ale jeżeli nie zamierzasz wymieniać to lepiej 3220. W przypadku G2020, żeby procesor nie ograniczał grafiki to można tam wsadzić maksymalnie HD7790.

Opublikowano

Chcę wziąść tą i3 bo wymieniać będę może dopiero za rok-dwa lata.

A zestaw ogólnie dobry, czy wziąść tego z AMD? Cztery rdzenie po 3.9GHz.

I jaka płyta główna do tego zestawu z i3 będzie najlepsza?

Opublikowano

Amdki sa bardziej pod photoshopa / obrabianie filmow ale nie nagrywanie + granie.

Wez intela wydajnosc ma lepsza w grach przy przerabianiu filmikow moze go lekko ciac, ale to nic.

Jak koledzy lepiej dozbierac te pare zl I kupic uzywana i5 3350p 4 rdzenie I taki amd przy niej wysiada.

Jesli chodzi o wygodne przerabianie filmow praca w bardziej wymaganych programach to i7 z 8 watkami.

Ale to juz inna sprawa.

Wiec zastanow sie dobrze i osobiscie Ci radzimy abys dozbieral te pare zl i kupowal i5 ;).

graphic.png
Opublikowano

Właśnie mam zamiar nagrywać i obrabiać, ale nie wiem jak będzie z nagrywwaniem, czy będą ściny czy też nie.

A pieniędzy na i5 już nie starczy, bo jeszcze muszę mieć na system i monitor :)

WIęc pytanie:

Do nagrywania i obrabiania z Minecrafta (najczęściej):

albo ten AMD albo i3, co wybrać?

Później jak będe miał pieniądze to kupie i5/i7 ale to później.

Opublikowano

System nie kupuj, idz do pierwszego lepszego serwisu komputerowego i wgrają ci za 50-70zł.

24dnacg.png

Opublikowano

A odpowie ktos na moje pytanie?

Właśnie mam zamiar nagrywać i obrabiać, ale nie wiem jak będzie z nagrywwaniem, czy będą ściny czy też nie.

A pieniędzy na i5 już nie starczy, bo jeszcze muszę mieć na system i monitor

WIęc pytanie:

Do nagrywania i obrabiania z Minecrafta (najczęściej):

albo ten AMD albo i3, co wybrać?

Później jak będe miał pieniądze to kupie i5/i7 ale to później.

Opublikowano

yy pamietaj o tym ze amd ma inne wejscie niz intel wiec tu musisz podjac bardzo wazna decyzje.

Jesli bedziesz wymienial procesor to plyta + proc. Bo inaczej Ci 2 procek nie wyjdzie..

Chaotycznie to napisalem ;D

Jeszcze raz ;p

intel nie pasuje do amd i tak samo amd do intela. Czyli jesli teraz wezmiesz amd to musisz wziasc inna plyte glowna, to samo tyczy sie intela.

Wiec podejmij decyzje. Ja osobiscie bym pakowal w intela bo mam swojego starego dziadka amd ahlona x2 64 i nigdy wiecej nie biore juz amd'ka ;).

Moja szkola uzywa i3 3120 3.30 ghz. i bardzo dobrze dziala ;), nie pogram sobie na nim w nic bo ma zintegrowana karte, ale prace na wordzie / power point / internet to swietnie smiga. aktualnie przy wlaczonych 6 programach ramu troche zjadlo ale zuzycie procka skacze pomiedzy 4-12%.

Moim zdaniem bral bym ta i3 jesli nie dasz rady dozbierac tych paru zl na i5. Jesli sie nie myle to ta i5 zjedzie tego amda rowno :D.

PS. i7 nie ma sensu pakowac do tej karty grafi co wybraliscie ;). Bo karta bedzie marnowala procka ;D.

Ale za to nie bedziesz mial scin przy przerabianiu. No 8 watkow potrafi swoje .

graphic.png
Opublikowano

Ale na chwilę obecną lepiej AMD 4x 3.9GHz czy Intel Core i3? Najwyżej wymienie razem z płytą.

Zależy mi najbardziej na wydajności w grach i szybkim obrabianiu filmów.

Opublikowano

Rocki Star12, naucz się pisać bardziej zwięźle czy coś, bo tego się nie da czytać - nie lepiej napisać po prostu że AMD ma inny socket na płycie głównej niż intel?

Nie bierz i3, lepiej G202 wziąć + 7770 a potem ew. zmienić na i5 3350p :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

To ja dodam, że AMD jest nieopłacalny. Jak kupujesz nówki to cena wyjdzie tyle co za Intela i5, a jak wiadomo Phanom nie ma startu do i5 ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

A opłaca się brać gorszą grafikę żeby zabrać i5?

Albo jak byście mieli wybierać to ten AMD, i3 czy G2020? Zmieniać będę dopiero za rok/dwa a na ten czas chcę jak największą wydajność :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...