Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Niedziela 13:00][1.6.1][60S][McMMO][Survival+Frakcje][Nowe Dropy][Fortunka][Exp stone][HP nad głowami][Start niedziela 13:00]

DISABLED

Czy podoba ci się prezentacja?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci si? prezentacja?

2. 2. Czy zagrasz na serwerze?.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem w jaki sposob mogę CI pomoc. Moze sprobuj jave przeinstalowac, sciagnac launcher dla no premium.

Generalnie, to zjadłbym jakiegoś batona.

Sieciowiec. CCNA Discovery i IT ESSENTIALS. Póki co :)

• Odpowiedzi 145
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer został zniszczony przez Intela i Avaterysa. Pzdr dla nich. Za takie włamania powinni zostać ukarani...

Opublikowano

@UP Admin napisał że sprawa idzie na policje. ^.^ Czekamy na dalszy rozwój

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

No miejmy nadzieje. Oni już zniszczyli kilka albo nawet kilkanaście serwerów. Oni to widzą tak: serwer jest słabo zabezpieczony? Ten serwer nie może istnieć zniszczmy go ! I jeszcze myślą, że na tym ich pseudo $erwerku będzie grało dużo osób, który ma niedługo wystartować.

Oni powinni już być dawno ukarani, bo to przecież nie pierwszy raz włamali się na czyjegoś dedyka.

Opublikowano

Imie:Wojtek

Nick:wojto1122

TS3:Oczywiście

Mikrofon:Oczywiście

Czas poświecony moderatowaniu:Od 3 do 6 godzin dzieńnie

Doświadczenie:Gram w minecraft 2 lata i jestem doświadczonym graczem :)

WorldGuard 1/10:9,9/10

WorldEdit 1/10:10/10

Informacje o pluginach 1/10:8/10

Będziesz płacił składki administracyjne?:Oczywiście

Opublikowano

Wiedziałam że tak będzie! Dlaczego takie kurwy muszą zniszczyć komuś zabawę? Ulżyło wam? Mam tylko nadzieję że policja podniesie te tłuste tyłki, namierzy was i wbije na chatę, zawinie w kaftan, zabierze kompa, wpieprzy wysoką grzywnę, lub zabierze do poprawczaka, żeby was jebali w dupę - cwele.

Opublikowano

Wiedziałam że tak będzie! Dlaczego takie kurwy muszą zniszczyć komuś zabawę? Ulżyło wam? Mam tylko nadzieję że policja podniesie te tłuste tyłki, namierzy was i wbije na chatę, zawinie w kaftan, zabierze kompa, wpieprzy wysoką grzywnę, lub zabierze do poprawczaka, żeby was jebali w dupę - cwele.

To było to przewidzenia... Mnie ciekawi, Czemu oni to robią? Zazdroszczą? Że mają LEPSZĄ konkurencję? ;) Mam nadzieję że spotka ich za to surowa kara.

Opublikowano

Może właściciel albo administracja powiedzieć czy serwer stanie na nogi a jak tak to kiedy i czy dziś warto czekać.

,,Droga powstaje pod wpływem kroków idącego..."

Opublikowano

To było to przewidzenia... Mnie ciekawi, Czemu oni to robią? Zazdroszczą? Że mają LEPSZĄ konkurencję? ;) Mam nadzieję że spotka ich za to surowa kara.

Pewnie robią to dla zabawy, z tego co wiem hakerstwo nie jest trudne i dla tego jest tego coraz więcej. Jeszcze rok temu jak grałem w mc nie spotykałem się z takimi atakami, a teraz? Co 2 serwer publikowany na MPC pada ofiarą ataków DDOS itp. (przeważnie te większe). Przed takimi atakami jest bardzo ciężko się wybronić - nie ma na to skutecznego zabezpieczenia*. Teraz ten Intel i Avaterys się bawią, ale ta zabawa się kiedyś skończy i nadejdzie taki dzień, że odpowiedzą za swoje wybryki. Intela nie znam (słyszałem tylko że zniszczył jakiś większy serwer), ale Avaterys-a znam i jest pełnoletni więc może dostać za to wysoką grzywnę i zawiasy na kilka dobrych lat, ponieważ DDOS-y są nielegalne.

Opublikowano

@Up Zgadzam się.

Co do serwera mogę Wam jakoś pomóc się otrząsnąć? Serwer był naprawdę dobry. Obawiam się tylko o kolejne ataki.

Opublikowano

Po krotkiej rozmowie z avaterysem, obiecał że będzie to tylko zemsta, i nie będzie już innych ataków chyba że czymś zawinimy. Aktualnie na serwer wgrywany jest backup z przed godziny, wiec za utrudnienia przepraszamy. Nie mogę określić przybliżone godziny odpalenia serwera więc trzeba czekać, przepraszamy za utrudnienia jeszcze raz, zmarnowalismy wasza szansę, przepraszamy za to

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

@DISABLED Co im zrobiliście, że się tak zdenerwowali? Oni tylko mówią: zaszedł nam za skórę. Dużo mi to mówi :x Jednak coś musieliście zrobić im poważnego skoro odwalają takie coś. Chyba, że są debilami za przeproszeniem i wszystko wyolbrzymiają.

Opublikowano

Po ataku hackerów nie tak łatwo się otrząsnąć. Zniszczyli doszczętnie mape oraz wszystkie backupy. Jako iż udało mi się resztki mapy odzyskać z różnych kopii postanowiłem złączyć to w całość. Powiem tak
Właściciel Sosu siedzi dzisiaj całą noc, ja teraz też dużo zrobie. Tyle ile w mojej mocy. Jutro serwer bedzie dzialal w stu procentach. Szkoda tylko tylu graczy i waszych itemów. Obiecuje rekompensate. Pozdrawiam

Administrator serwera

Locust

a.... mapka, claimy gildii, ukryte wasze skrzynie gdzieś tam. Wszystko jest na swoim miejscu :)

Opublikowano

Podobno wiele osób zginęło i straciło swoje eq

, a mała jest strasznie zniszczona, niestety będzie trzeba zrobić nowa mapę i pewnie serwer wystartuje jutro

o 14/15,

Obiecujemy brak takiego gowna w przyszlosci

Opublikowano

Myślę, iż wszystko sobie z Sosem(Disabled`em) Wyjaśniliśmy ;) Ja z Avateryskiem, już nic. Nie będziemy robić z tym serwerem, o ile Sosu znowu czegoś nie odjebie ;D ale wszystko zostało pokojowo wyjaśnione i jest git tak mi sie wydaje ;)

Opublikowano

Jednak serwer już działa, bez żadnych cofek oraz nowych map, więc zapraszamy do gry.

Opublikowano

Zapraszamy na serwer

Opublikowano

Serwer jak najbardziej w porządku, po szybkiej reaktywacji

Nie tak łatwo się nas pozbyć :)
WIęcej ataków nie będzie ! Zapraszam do gry. Locust

Opublikowano

Dzisiaj na serwerze, postaramy zrobić jakiś event, jako nagroda.

Opublikowano

Serwer fajny, a czy będą moze w netherze nowe dropy np brodawki 0,1 % ??

Jest ogarnięta administracja??

Dodane będą jakieś pluginy?

A jeśli tak to jakie?

Opublikowano

Według mnie, mamy zgrany i ogarnięty team

Zastanawiamy sie czy nie dodać szansy na brodawkę z netherracka 0,1 % ale za szybko się kopie, pogadam z resztą teamu.

Dziś dodany został treasurechest po czym zrobiony parkour

Narazie nie planujemy żadnych

Opublikowano

Całą noc, po wczorajszej odbudowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...