Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona oparta na HTML i CSS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio trochę pytałem na forum co i jak trzeba robić w html'u i css, i w końcu skończyłem :) Oto efekt: http://www.sforplay.pl

Chciałbym was prosić abyście napisali czy strona się dobrze wczytuje, bo jak kolega testował to trochę było nie tak z tekstem, i divy na siebie nachodziły. Ale u mnie jest w porządku i chce abyście wy sprawdzili jak mi wyszło :) Zapraszam :)

Opublikowano

Ładna stronka, Lecz nie dopracowana. Zdjęcie przycięte, Menu również. Nie mniej jednak ładnie to wszystko wykonałeś,Nie będę oceniał po kodzie gdyż nie jestem jakimś specjalistą. Dopracuj to a będzie naprawdę porządna stronka ;)

Opublikowano

Czcionka to multiplayerminecraft.pl,

Forum oparte na MyBB

Forum tak :)

aki szajs.

Kolejny minecraft.

Jednym słowem -

#guwno.

Idź spam gdzie indziej :) Gówniarzu.

Opublikowano

Ja napiszę tyle, że czcionkę "minecraftową" źle się czyta.
U mnie strona wygląda ok, ale strona nie jest po środku.
Kodu nie będę oceniał. :)

Opublikowano

ale strona nie jest po środku

Mógłbyś załączyć ss albo opisać co się dzieje? Spróbuje temu zaradzić, ponieważ u mnie wygląda dobrze a u innych niestety nie wiem. I to dzięki wam można wprowadzać poprawki :)

Opublikowano

Logo wygląda jak wycięte w Paint'cie. Przebijają się przy krawędziach białe piksele. U mnie wszystko wygląda ok. Jedyne na co też muszę zwrócić uwagę to -> nie Minecraftowy krój pisma! Nikt Ci tego nie będzie czytał bo długich tekstów nie da się czytać w ten sposób. Fizycznie się nie da, mózg kwadracieje i oczy wypadają na klawiaturę. :x Proponuję jakąś estetyczną bezszeryfową czcionkę lub jakąś bardziej czytelną pikselozę, można tego znaleźć pełno. :) Stopka i copyright praktycznie niewidoczne na tym tle, ponieważ oba elementy są bardzo jasne. Błędy ortograficzne i językowe mam liczyć, czy teskt był pisany "na szybko, żeby pokazać stronę"? Jeśli nie to przysiądź nad nim i sprawdź chociażby w Wordzie. Kolory nagłówkó i podświetlenia menu zupełnie nie dopasowane do tła. W zakładce "Ekipa serwera" nagłówek wygląda jakby urwał się z innej gry. ;)

Na pierwszy rzut oka nie jest źle, tło robi Ci dobre pierwsze wrażenie, jednak im dłużej się przyglądam tym więcej widzę niedociągnięć. Popracuj jeszcze, a może wyjdzie z tego coś ciekawego. :)

Ars requirit totum hominem.

Opublikowano

Hm, rozkład strony jest świetny, gorzej z wykonaniem.

• Czcionka minecraftowa nie zgrała się z tłem.
  • Mało widoczne logo.
  • Opacity na boxy...
  • Ładne menu, podoba mi się.
  • Nierówna stopka.
alepoco.jpg
Opublikowano

Dobry pomysł na tą stronke miałeś ;) gorzej z wykonaniem, te menu gdzieś za wysoko jakby, i szablon na forum jest z CS :D Ale ogólne strona miła dla oka ;)

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za opinie, staram się edytować stronę waszymi opiniami. Niedługo wrzucę wyedytowaną stronę :)

Opublikowano

Strona strasznie długo się wczytuje.

Problemem jest hosting na cba.

b1f9a123af.png

Reszta, oprócz menu w porządku :)

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Gość Tanamiso
Opublikowano

Nie jest to strona taka jak mam zamowienia ale ok. Zapraszam na www. endoxdesign.pl - zakładka sklep

Opublikowano

Ogólnie, jak na początkującego strona wygląda nawet przyzwoicie. :)

Kilka uwag które mi się tam gdzieś przypadkiem nawinęły:

<body background="http://i.imgur.com/euePg.jpg">

Powinno być w cssie

body{
background: url("http://i.imgur.com/euePg.jpg");
}

2. Unikaj wrzucania za dużo <br /> np po nagłówku, takie coś możesz osiągnąć marginesami w cssie. :)

3. <center> też powinno być zamienione na css'owy odpowiednik

Możesz też poczytać o tym jak zastąpić:

class="first">
class="last">

z twojego menu. :)

Uczę podstaw zarabiania w internecie. Zainteresowany? Wyślij mi PW!

Opublikowano

CO TO KURWA JEST , PIERDOLE ZA TO GÓWNO POWINIENEŚ SAM ZAPIERDALAĆ NA 200 OSOBOWEJ GALERZE Z JEDNYM KURWA WIOSŁEM 24/7 BEZ ZAJEBANEGO ODPOCZYNKU.
Copyright by SforPlay.pl © 2013 Wszystkie prawa zastrzeżone - a do tego to bym się kurwa nawet nie przyznawał.

A teraz co zobiłeś źle :

1. Wogóle ,że się za to zabrałeś

2. Logo - jest takie mega chujowe ,bez sygnetu , wogóle slogan kojarzy mi się z hotelem czy czymś.

Więc - chujowizna :)

3. Ten napis - ekipa serwera do chuja nie podobny , bardziej pod klimaty średniowiecza mi podchodzi a tutaj - ani kurwa mc ani kurwa średniowiecze.

Decyduj się a nie napierdalasz jakieś "efekty" bo ładne są .

4. Opis sforplay - zauważyłem go dopiero po 3 minutach przyglądania się temu gównianemu layoutowi.Po pierwszy 5 słowach bolały mnie od tego kurwa oczy ,czcionka z kolorystyką - chujowo dobrana

5. Strona w budowie - a tutaj to totalnie zjebałeś,bo mogłeś narysować (A na chuj , po co się męczyć ) ludzika z kilofem który bije w blok skalny.

6. Zero elementów graficznych - Sama strona z tekstem .

Poprzez element graficzny rozumiem kilof czy coś.

7. Nudna strona

8. Po kliknięciu w kontakt dostąłem prawie kurwa zawału przez ten napis skype. CO TO KURWA JEST

9. Tej stopki nie zauważyłem...

Tak bardzo zjebać tyle pomysłów.

Ale mam dla Was pomysł jak poprawić tego laya ! Pobiercie sobie firebuga / webdeveloper tools dla firefoxa , kliknijcie prawy -> zbadaj element,przejdźcie do body i wpiszcie tam :

display:none;

Pozdro.

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Strona oparta na HTML i CSS
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...