Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyszukiwarka w Windows 7

Fr4yta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam windows 7 home premium! i z moja wyszukiwarką od dłuszszego czasu jest coś nie tak oto SS:

vkp7.png

Pomożecie ?? (Jak to rozwiązać)! [Nie szuka gier, programów itp]!

:)

Opublikowano

Link do fixa od Microsoftu http://support.microsoft.com/kb/977380 zainstaluj i pisz czy działa.

@down: Owszem może być to problem z opcjami indeksowania lecz jeśli nic tam nie zmieniał i nagle mu przestało działać.. hhhmm Czekamy na odpowiedź :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Start > Panel sterowania i na górze po prawo w wyszukiwarce wpisz Opcje Indeksowania > Folder Menu Start > Modyfikuj > na dole w Podsumowanie wybranych lokalizacji wybierz Memu start i tam zaznacz gdzie ma wyszukiwać.

PQwEX4N.jpg

za wolno ... najpierw skorzystaj z poprawki

1378331621-U719057.png

Opublikowano

@up2

Na mailna przysłali mi link do poprawki

[hotfixv4.microsoft.com/Windows 7/WindowsServer 2008 R2/sp1/Fix296173/7600/free/399087_intl_x64_zip.exe]

Pobrałem zainstalowałem i dalej ten sam błąd!

@up

Pisze indiksowanie nie działa.

Opublikowano

A po zainstalowaniu poprawki uruchomiłeś ponownie komputer, zawsze trzeba to robić bo nie raz musi system coś przemielić.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jak nie działa ?

To w tym oknie zamiast modyfikuj daj Zaawansowane i tm masz rozwiązywanie problemów: Usuń i odbuduj indeks > Odbuduj.

Może to TROCHE potrwać ... ale już powinno wyszukiwać.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Ok, udało się!

Poprawka pomogła a teraz wyjaśnie mój błąd:

Pobrałem poprawkę rozpakowałem ją do dysku "C" i myślałem że to już się zainstalowało! xD, puzniej tam to zainstalowałem po rozpakowaniu i..., zresetowałem system i działa :)

Temat cls

Opublikowano

@edit no to dobrze ja akurat napisałem ten post :D

Z tego co znalazłem dosyć popularny problem można naprawić to w rejestrze systemowym. Jeśli podpowiedzi od wakc34 nie pomogą zrób to.

Kliknij Windows+R wpisz regedit -> plik -> export -> zapisz bieżący stan rejestru przed wykonywaniem na nim jakiś operacji.

1. przejdź do ścieżki: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FolderTypes\{EF87B4CB-F2CE-4785-8658-4CA6C63E38C6}\TopViews\{00000000-0000-0000-0000-000000000000}

2. znajdź: GroupBy

3. zmień to na: System.StartMenu.Group

4, kliknij: (ctrl-shift-esc)

5. Prawym na proces explorer.exe i go zamknij

6. W menedżeże zaań kliknij plik -> nowe zadanie

7. wpisz explorer

8. Kliknij enter

I sprawdź czy działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...