Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadome sny ...

Daevoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio na mpc własnie było coś o świadomych snach. Zaciekawiło mnie to i trochę poszukałem na ten temat. Da się takie coś mieć i jest to sen jak zwykły ale to my możemy ten sen kontrolowac. Nauka tego jest i łatwa i trudna. Sam wykorzystam to w pewien niecny sposób ^^ . Bogactwo, luz, latanie, oglądanie gołych koleżanek i nie tylko xD.

Opublikowano

Ja raz taki sen miałem , wiedziałem że to jest sen i e tym śnie robiłem co chciałem lecz było to 2-3 lata temu potem ani razu tak nie miałem choć na internecie są poradniki jak w taki sen zapaść.

Regmannn

Opublikowano

Mnie ostatnio ojciec budzi do szkoły a ja do niego, że nie chce tych wiśni... nie wiem co to miało być ale spoko :D

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Niedawno pod koniec snu uświadomiłem sobie, że śnie. Spojrzałem na dłoń, miałem więcej palców.

Spojrzałem, bo też czytałem na wikipedii o tych snach, to jest jakiś test rzeczywistości.

Nie mogłem nic kontrolować od razu się obudziłem.

Ktoś napisze co to mogło byc?

Opublikowano

Hmm miałem taki sen raz , pamiętam ze skakałem z budynku na budynek i ... po 5 minutach snu mój super brat mnie obudził do szkoły :)

Tylko że muszą być jakie skutki uboczne tych snów napewno :/ tak mi sie wydaje

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Ja miałem 2 w cholere świadome sny, ból na prawde czułem i byłem świadomy tego co robię. Nawet we śnie poprosiłem żeby ktoś uszczypnął mnie, że nie śnie i poczułem ten ból. I oba sny były w czasie "apokalipsy"..

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Hmm miałem taki sen raz , pamiętam ze skakałem z budynku na budynek i ... po 5 minutach snu mój super brat mnie obudził do szkoły :)

Tylko że muszą być jakie skutki uboczne tych snów napewno :/ tak mi sie wydaje

Żadnych skutków ubocznych nie ma.

Opublikowano

Ja ostatnio taki miałem, wiedziałem, że śnie, przypomniałem sobie, że taki sen może być, ale nie mogłem go kontrolować ;x

Po chwili w śnie pomyślałem, że chyba już nie śpię, otworzyłem oczy i się obudziłem :(

52287137559562145640.png

Opublikowano

Skutków ubocznych nie ma.

Jest Świadomy sen(LD) i wychodzenie "duszą" z ciała(oobe) tylko to drugie jest dosyć trudne. Niekorzy nawet rokrrid tego uczą.

Opublikowano

To może skmini mi ktoś takie coś .

Miałem kiedyś takie coś że obudziłem sie jak by w świadomości ale nie mogłem sie ruszyć , chciałem podnieść ręke a tu dupa . I tak z 5 minut i dalej nie pamiętam , co to mogło być ?

Opublikowano

Miałem kiedyś takie coś że obudziłem sie jak by w świadomości ale nie mogłem sie ruszyć , chciałem podnieść ręke a tu dupa . I tak z 5 minut i dalej nie pamiętam , co to mogło być ?

W niektórych wypadkach zdarza się, że po obudzeniu nie możesz się ruszyć i jest to chwilowe tak, jakbyś miał paraliż, to jest nic groznego.

Opublikowano

Ostro nawalony byłeś haha

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Ostro nawalony byłeś haha

No właśnie że nie piłem ^^

W niektórych wypadkach zdarza się, że po obudzeniu nie możesz się ruszyć i jest to chwilowe tak, jakbyś miał paraliż, to jest nic groznego.

Ale ja nie miałem zadnego snu świadomego a pamiętam tylko ten moment .

Dobra znalazłem

Porażenie przysenne może występować jako objaw izolowany, wówczas często występuje w rodzinnie. Zdarza się jednak, że jest jednym z objawów narkolepsji. W narkolepsji poza porażeniem przysennym występują objawy: nadmiernej senności w ciągu dnia, katapleksji (nagłej, trwającej od kilku sekund do kliku minut utracie napięcia mięśniowego, co może się przejawiać np. nagłym upadkiem, jąkaniem czy tłuczeniem naczyń) oraz halucynacji na pograniczu snu i jawy. Najczęściej występuje tylko 1-2 z tej grupy objawów, a zaburzenie często nie jest rozpoznawane. Częstość występowania napadów waha się od kilku napadów w ciagu roku do kilku w ciągu doby.

Halucynacje na pograniczu snu i jawy , oj bedzie gruboo :D

Opublikowano

Fakt, to trudna ''technika'' aczkolwiek bardzo przydatna i zaspokajająca nasze potrzebny - to co chcemy zobaczyć. Trzeba mieć mocną wyobraźnię, miałem taki sen, co prawda bardzo krótko to trwało ale czasami jest to świetne uczucie.

Opublikowano

Miałam bardzo często takie sny, ale jedno najbardziej mnie zdziwiło. 2 czy 3 lata temu śniło mi się, że ktoś zamknął mnie w takiej kracie więzieniu tak jakby, strasznie było tam ponuro, ja mogłam sama kontrolować tym i ze mną ktoś był, otworzyły sie te kraty ja chciałam uciekać, nagle wyleciały nietoperze i zaczęły mnie szarpać za nogi, i ja czułam ten ból. potem wstałam i miałam rany na nogach, to nie jest fake tylko prawda, całe nogi miałam czerwone, a potem tylko strupy.

+ najczęściej tak mam, gdy jestem bardzo zmęczona i szybko się położe, myśle o czymś i nagle zasypiam tak jakby.

~ Przyznam, że miałam też sen erotyczny który mogłam kontrolować hahahah xD
Nie zapomniane przeżycia xD

Opublikowano

Ja to miałem raz tak, że raz miałem takiego sna w którym śnił mi się rynek mojego miasta i były niesamowicie realistyczny, wyrazisty i wyostrzony- ładniejszy niż w realu. No i ja byłem świadomy, że to sen. Miałem uczucie, że podczas tego snu mogę ruszać swoim realnym ciałem. Na pierwszą myśl pomyślałem, że sobie to wyobrażam, ale to niemożliwe żebym sobie tak ładnie, kolorowo to wyobrazić, więc dałem krok do przodu i później nie wiedząc po co zamknąłem mocno oczy (chciałem się gdzieś przeteleportować???) no i się obudziłem z tego snu. To jest cała moja przygoda ze świadomymi snami.

Opublikowano

Ja mialem nie raz taki sen, nie wiem od czego to zalezy.

Ostatnio mialem erotyczny, 3 dni temu dymałem sie z moja nauczycielka hahaha^^.

Wiecie od czego to zalezy? w ciagu 2 tygodni mialem 3 takie sny...

FCB/BvB/Chelsea.

Messi<3

fbmessis.png

Opublikowano

Ludzie... LSD a nie takie pierdolenie się z świadomymi snami - są przereklamowane. Możecie też spróbować dimetylotryptaminy (DMT).

apple.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...