Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór niszczyciela

3xADHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Więc chciałbym się zapytać czy rozwijać rosyjskie czy brytyjskie niszczyciele??

Słyszałem że z X tieru FV215b 183 Brytyjski ma największy dmg na strzał ale wcześniejsze tiery są bardzo słabe, a rosyjskie są mocne przez wszystkie tiery ale Object 268 jest słabszy w kilku rzeczach od FV215b 183, i chciałbym się zapytać w czym i w co lepiej iść.

Czy iść i czekać na X tier w brytyjskim czy iść w rosyjskie.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

To jest tak :

FV - szybciej się obraca, ma lepsze radio, w dziale DMG i penka z przodu lepsza + ma wieże z 254mm na przodzie

Obj.- Szybciej strzela, szybciej jeździ, celuje szybciej, celność lepsza, i strzela szybciej, co ma spore znaczenie jak Cię chociaż 2 czołgi zajadą, a Ty wsparcia nie masz, bo przy FV musisz czekać ~ 30 sek, a tu 16 sek (bez BiA, wentylki).

Moim zdaniem takie czołgi od one-shotowania to są SPG i tylko SPG, bo co Ci da, że takiego powiedzmy E-75 zdejmiesz na strzała, jak potem Cię okrążą chociażby 2 TK (2 tiery niżej) a i tak padniesz, bo nie zdążysz przeładować na obu (mają całą minutę, żeby Cię zniszczyć :) ). Ja osobiście wybrałbym Obj.

@EDIT

To bujda, że czołgi niższe niż X w TD są słabe, Tortoise też potrafi wymiatać i to bardzo :)

Opublikowano

FV szybciej się kręci? Powaliło do reszty? Widziałeś kiedyś te czołgi? Obj 268 to trzeci najmobilniejszy TD tieru - obrót ma zdecydowanie lepszy od FV.

FV jedyne czym góruje nad Obj to obrażenia działa na goldzie - zabija wszystko do T9 na strzała.

Może jeszcze ta wieża która ma "niby" 254mm... Tak naprawdę, jak wie się, gdzie strzelać, wchodzi jak w masło. A wieżę obraca tylko 45º w obie strony.

FV jest dla doświadczonych graczy, bo nie ma camo i jego działo jest wolne i dosyć niecelne.

Obj jest zdecydowanie mobilniejszy, ma bardzo dobre camo, dosyć szybkie działo z dobrą celnością.

Odpowiedź prosta: OBJ 268.

Co do Brytolców: są dobre, ale jak ludzie nie jeżdżą nimi na debila.

Opublikowano

@UP

A patrzyłeś chociaż na statystyki obu czołgów? "Na papierze" FV obraca się całe 2 st szybciej niż Obj. MI NIE CHODZI O MOBILNOŚĆ OGÓLNĄ, LECZ O SAMO OBRACANIE.

Opublikowano

Z tego co słyszałem, FV jest nienaturalnie zwrotny na taką wielkość, ale po obserwacjach przeprowadzonych przeze mnie, wydaje mi się, że Obj jest troszeczkę zwrotniejszy.
Może trochę przesadziłem, z tym "Powaliło do reszty?", ale wydaje mi się, że Obj. jest trochę zwrotniejszy.

Opublikowano

@UP

Obj ma 800KM na ~51 ton.

a FV 600KM na 60 ton.

Więc przez to może się wydawać szybszy Obj., ale biorąc "suchą" statystykę "na papierze" to FV jest szybszy o 2st.

Opublikowano

@UP

Obj ma 800KM na ~51 ton.

a FV 600KM na 60 ton.

Więc przez to może się wydawać szybszy Obj., ale biorąc "suchą" statystykę "na papierze" to FV jest szybszy o 2st.

W informacjach o czołgu nie masz podanych wszystkich danych. Jest jeszcze coś takiego jak różne współczynniki podłoża :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Widać, że jeszcze nic nie grałeś dlatego NIE patrz na X tiery bo prawdopodobnie nigdy do nich nie dojdziesz. Od mnie moge dodać, że francuskie TD są troche jak parabola lecz to i tak nie zmienia tego, że bardzo przyjemnie się nimi gra. Mówie parabola ponieważ:

-2 Tier - dość przyjemny td przez auto guna strzelającego po trzy strzały

-3 Tier - dobry dmg jak na swój tier, niski i mały, zwinny i szybki, mały kąt widzenia, szybko ładuje

-4 Tier - brak mi słów na temat tego badziewia... jedyne co musisz wiedzieć to to, że przejdź go jak najszybciej

-5 Tier - super dmg, duży kąt widzenia, dość długie ładowanie, money maker

-6 Tier - stock = wielki weakpoint, wymaksowany kosi wszystko na swoich tierach

-7 Tier - podobno jest mocny, nie mam go więc nie potwierdze

W skrócie:

-Chiny - none

-Rosja - duży dmg

-Francja - uniwersalne, money maker V tier

-USA - obrotowa wieża

-WB - denerwujące i to bardzo przez swój dmg i mobilność @edit w sensie duży dmg

@edit

-Niemcy - w jednym słowie: troll. Jeżeli coś więcej to IV tier jest na IV nieprzebijalny a od VIII zaczynają się (bodajże) kartony z dużymi działami.

Opublikowano

Powiem tak .. Nie patrz na X tiery bo by dojść do takiego czołgu musisz mieć czołg lub konto premium inaczej nic nie zdziałasz od VII tieru wychodzisz praktycznie tylko na zero później już tylko jesteś w plecy . Gram radzieckimi niszczycielami są bardzo przyjemne obecnie mam SU-152 całkowicie odblokowane już ponad 20 k exp'a nabitego jest to bardzo dobra linia czołgi mają pier*olnięcie jak na niszczyciela przystało, gra się nimi przyjemnie nawet nie zauważysz aż pyknie VII tier :)

Never give up on a dream !

Opublikowano

W skrócie:

-Chiny - none

-Rosja - duży dmg

-USA - obrotowa wieża

-WB - denerwujące i to bardzo przez swój dmg i mobilność

Przepraszam ale co do WB nie zgadzam się całkowicie ... nie wypowiem się od pierwszych tierów ale od 7 ponieważ szedłem linią przez churchila GC. Jedyną wadą jest mobilność którą X ma troszkę lepszą i nie które weakspoty, słaby dmg? ładujesz na dosyłce na 7 tierze nie wliczają bajerów załogi 4-5 sekund strzelając po 200-300 z penetracją 226 na 7 tierze :) więc nie mów mi że te czołgi są denerwujące, zauważ działo z prawej strony które można wystawić jaką jedyną cześć czołgu !! Jak umiesz ustawić ten czołg to wygrasz z 8 a przebijesz nawet 9/10. A i zdnigować sporo potrafi, na bliski kontakt jak źle się ustawisz dostajesz bencki po weakspotach co daje się zauważyć w 9 która jest moim zdaniem do walki na dystans i jest OP. Jak na razie mój najlepszy wynik to 7100 dmg na tortoisie a wiem że i lepsze robili co do X nie wypowiem się zbyt dokładnie bo czeka na kupienie .

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Powiem tak .. Nie patrz na X tiery bo by dojść do takiego czołgu musisz mieć czołg lub konto premium inaczej nic nie zdziałasz od VII tieru wychodzisz praktycznie tylko na zero później już tylko jesteś w plecy . Gram radzieckimi niszczycielami są bardzo przyjemne obecnie mam SU-152 całkowicie odblokowane już ponad 20 k exp'a nabitego jest to bardzo dobra linia czołgi mają pier*olnięcie jak na niszczyciela przystało, gra się nimi przyjemnie nawet nie zauważysz aż pyknie VII tier :)

Jak wychodzisz "praktycznie tylko na zero" na VII tierach to gratuluję ! Ja na IX i X potrafię zarobić... Dobra bitwa i dużo dmg. Chyba, że na każdej porażce zużywasz sprzęt eksploatacyjny i grasz na gold to się nie dziwię :)

Opublikowano

Widać, że jeszcze nic nie grałeś dlatego NIE patrz na X tiery bo prawdopodobnie nigdy do nich nie dojdziesz. Od mnie moge dodać, że francuskie TD są troche jak parabola lecz to i tak nie zmienia tego, że bardzo przyjemnie się nimi gra. Mówie parabola ponieważ:

-2 Tier - dość przyjemny td przez auto guna strzelającego po trzy strzały

-3 Tier - dobry dmg jak na swój tier, niski i mały, zwinny i szybki, mały kąt widzenia, szybko ładuje

-4 Tier - brak mi słów na temat tego badziewia... jedyne co musisz wiedzieć to to, że przejdź go jak najszybciej

-5 Tier - super dmg, duży kąt widzenia, dość długie ładowanie, money maker

-6 Tier - stock = wielki weakpoint, wymaksowany kosi wszystko na swoich tierach

-7 Tier - podobno jest mocny, nie mam go więc nie potwierdze

W skrócie:

-Chiny - none

-Rosja - duży dmg

-USA - obrotowa wieża

-WB - denerwujące i to bardzo przez swój dmg i mobilność

A gdzie zainsertowałeś niemieckie TD?

unibag.png

Opublikowano

Bzdury gadasz i nic więcej ... Nie cza miec czołgu premium ani premki .. ja sam do Pierwszego 10T Doszedłem bez premki i czołgu premium ... A był nim FV215B. Ja polecam ci Brytyjskie Niszczyciele Sam zmierzam do FV215B 183 . Puki co jestem przy AT2 BO OSTATNIO MALUTKO GRAM ;d 9T TORTOISE to miazga grałem nim na testowym pierwsza bitwa 5k dmg i 5 fragów , 2 bitwa to samo 5k dmg i 3 Fragi i kolejna tak samo ale już nieco mniej ;D Brytyjskie niszczyciele według mnie są bardzo dobre a dzieki temu że jesteśmy wolni to wiesz że nie padniesz jako Pierwszy ;d

Opublikowano

Grając życiówki na pewno wyjdziecie na + , przestańcie bajki pisać i zejdźcie na ziemię, nie zawsze wygrywasz bitwy. Pociski kosztują ponad 1k wygrywając bitwę zarobisz niewiele gdy przegrasz masz -20 k w plecy. Gdybym używał gold'a za kredyty to bym wolał jeździć na kamikaze i taranować niż strzelać i tracić ponad 7 k za jeden pocisk, siedział bym i płakał :).

akwa1245 pisze się "Póki" nie "Puki".

Opublikowano

Grając życiówki na pewno wyjdziecie na + , przestańcie bajki pisać i zejdźcie na ziemię, nie zawsze wygrywasz bitwy. Pociski kosztują ponad 1k wygrywając bitwę zarobisz niewiele gdy przegrasz masz -20 k w plecy. Gdybym używał gold'a za kredyty to bym wolał jeździć na kamikaze i taranować niż strzelać i tracić ponad 7 k za jeden pocisk, siedział bym i płakał :).

akwa1245 pisze się "Póki" nie "Puki".

Jeśli uważasz, że na VII tierach "życiówka" to 1,6k dmg to ostro. Tyle właśnie wystacza na wyjście ok. 10k-15k na +. Nie wolno lamić, wystawiać się i strzelać do motyli. Tyle ci do szczęścia potrzeba :)

Opublikowano

Jeśli uważasz, że na VII tierach "życiówka" to 1,6k dmg to ostro. Tyle właśnie wystacza na wyjście ok. 10k-15k na +. Nie wolno lamić, wystawiać się i strzelać do motyli. Tyle ci do szczęścia potrzeba :)

1,6 k dmg to 10-15 k na + ? to my chyba w dwie różne gry gramy ..

Opublikowano

patryk221133 Przestań Pier... Bo jak cie słyszę to Sie zastanawiam czy wo gule dobiłeś do 10T i czy wo gule potrafisz Grać ... Takie bajki opowiadasz że Myśle że jestes Totalnym zerem (Bez Obrazy)* Podaj Swój nic z Wota . Bo jak narazie nie zamierzam się liczyc z twoim zdaniem ...

Opublikowano

patryk221133 Przestań Pier... Bo jak cie słyszę to Sie zastanawiam czy wo gule dobiłeś do 10T i czy wo gule potrafisz Grać ... Takie bajki opowiadasz że Myśle że jestes Totalnym zerem (Bez Obrazy)* Podaj Swój nic z Wota . Bo jak narazie nie zamierzam się liczyc z twoim zdaniem ...

"akwa1245" Zrobisz coś dla mnie ? A mianowicie kup słowniki i staraj się pisać bez błędów, jeżeli masz zamiar wymienić zemną jakiekolwiek zdanie.

Nie pisze się "wo gule"... Pisze się "w ogóle". Jeżeli masz zamiar jeszcze kiedykolwiek wypowiedzieć się na jakimś forum nie krępuj się i skorzystaj z tego :

Pisownia "ó" i "u" -http://www.zasady-pisowni.dyktanda.net/pisownia-u.php

Pisownia "rz" i "ż" -http://www.zasady-pisowni.dyktanda.net/pisownia-rz.php

Pisownia "ch" i "h" -http://www.zasady-pisowni.dyktanda.net/pisownia-ch.php

Nasz ojczysty język nie jest wcale taki trudny :) , ja mam dysleksje a jakoś sobie radzę i piszę bez błędów. Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki kolego ze mnie shejtowałeś . Nadal nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie , czekam na odpowiedź

Nikogo nie "zhejtowałem", nie chcę żeby analfabetyzm się szerzył. Nicku ci nie podam bo na to nie zasłużyłeś :)

Opublikowano

Dobra Koleś , takich cwaniaków jak ty nie raz widziałem nawet sam kiedyś taki byłem ale to już dla mnie przeszłość . Ja tu cie tylko proszę o Nick . Bo jak na razie to tylko wiem tyle że jesteś Mocny w gębie , Nie prezentujesz jak na razie żadnych umiejętności .

Opublikowano

Z WB i wrednością to miałem na myśli, że robią cholernie duży dmg i są mobilne. Niemieckie TD? A komu to potrzebne xD Nie no, na serio to zapomniałem o nich napisać, zresztą nie mogę wypowiedzieć się jakoś rozbudowanie bo nie znam ich. Jedyne co powiem to, że niemieckie TD to czysty troll.

@EDIT

Myślę, że może ---> Close? Chyba wystarczająco wymieniłem zalety poszczególnych nacji.

Opublikowano

Niemieckie niszczarki są bardzo dobre. Dawniej Marder III, postrach juniorek :) Stug ? Jagdpanther ? Ferdinand ? Jagdtiger ? Myślisz, że to TD'ki które nie stanowią zagrożenia ? To się grubo mylisz...

1,6 k dmg to 10-15 k na + ? to my chyba w dwie różne gry gramy ..

Chłopcze drogi, nie wiem w co ty grasz i jak, że jak na VII tierze zrobisz 1,6k dmg to nie wyjdziesz na +...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...