Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Plemiona - To ma sens?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak chcesz moge pomóc w tworzeniu serwera ;) PW :D

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja programistow "mam" robilem juz 2 serwery -.-

StrangeWorld i WorldOfPvP -.-... tam 50% to byly autorskie pluginy,

Ja nie powiedzialem ze na 100 procent zrobie taki serwer bo dopiero szukam pomyslu :P... Mam jescze na mysli 4Story lub Bf3 (Ale nie w stylu bf3.iq.pl ) :P.

Chociaz jak czytam po waszych opiniach to zaczynam sie zastanawiac.. Jezeli ktos z nas nie potrailby zrobic jakiegos pluginu bylbym w stanie zaplacic do 200 zl za plugin.

sorry za bledy na szybko pisze

Opublikowano

Ja programistow "mam" robilem juz 2 serwery -.-

StrangeWorld i WorldOfPvP -.-... tam 50% to byly autorskie pluginy,

Ja nie powiedzialem ze na 100 procent zrobie taki serwer bo dopiero szukam pomyslu :P... Mam jescze na mysli 4Story lub Bf3 (Ale nie w stylu bf3.iq.pl ) :P.

Chociaz jak czytam po waszych opiniach to zaczynam sie zastanawiac.. Jezeli ktos z nas nie potrailby zrobic jakiegos pluginu bylbym w stanie zaplacic do 200 zl za plugin.

sorry za bledy na szybko pisze

Skoro nie masz pomysłu na serwer to zainspiruj sie jakimś fajnym filmem, a moze odniesiesz taki sukces jak serwery survivalgames które zostały zainspiowane filmem igrzyska śmierci. Przepraszam ze lekko zboczyłem z tematu.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Pomysł jest ok , masz programistów - świetnie. Tylko nie zrób z tego serwera kompletną kopię Plemiona z www. Niech nie będzie to kompletny 'czaso pochłaniacz'. Zrób tak , żeby gracz miał dość spory wpływ na rozgrywkę (udział w wojnach, budowanie budynkow, itp...).

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Opublikowano

Ja bym proponował Ci tak:

1. Zrobić wioskę 100x100.

2. Zamiast każdy gracz z osobna miałby mieć swoją wioskę zrób tak, że 1 wioska na plemię później np bd można przejmować kolejne (np. wrogie).

3. Dluzsze dnie i noce np dzien w minecrafcie trwalby 30 minut a noc 10 albo 15.

4. Sojusze plemion ustawianie wojen itp.

5. Wioski barbarzynskie lub jakies opuszczone tereny w których bd mozna znalezc itemy. Bedzie to wygladalo tka ze wysylalo by sie kilku czlonkow plemienia na poszukiwania pladrowanie itp a reszta by budowala w tym czasie.

6. Zmienienie mobow na np. barbarzyncow poniewaz nierealne by bylo zeby atakowałby cię jakiś Creeper czy szkielet ;)

Na razie to wszystko z mojej strony jeżeli jakieś pomysły przyjdą mi do głowy na pewno je tutaj opiszę.

Jak chcesz więcej pisz na pw skontaktujemy się na skype/ts3 ;)

Opublikowano

Napisanie sprawnego moda z AI atakujących NPC raczej przerasta nasze skromne możliwości. Ponadto co mieliby robić gracze na serwerze? Jak zabijaliby czas ? załóżmy że przez serwer przewinie się 200 graczy. Jeżeli każdy dostanie dużego cuboida, który pomieściłby wszystkie dostępne budynki (każdy pełni inna rolę) to obawiałbym się problemów z miejscem na mapie itd.

Opublikowano

To czeka cię dużooo roboty i autorskie pluginy;)

O ile to wogole jest wykonywalne..

Opublikowano

@up 2x

Dlatego problem w pelni rozwiazuje 1 wioska dla gildii wbija nowy gracz na serwer i nie ma gildii musi znalezc zalozmy 3 innych graczy do gildii (moze byc wiecej lub mniej) i dopiero wtedy otrzemuja cuboid czy cokolwiek innego na ten teren 50x50 czy jaki tam bedzie.

@up

Nie off topuj. To juz kolejny komentarz typu ten serwer nie wypali potrzebujecie autorskich pluginow. Pisał przecież że ma 2 programistów.

A pluginy to jego sprawa on sie zapytał czy taki serwer ma prawo wybic sie na rynku.

Kolejna dawka pomyslów:

1. Można na start również dodać schowek ;)

2. Dodać lasy pomiedzy wioskanu aby ciężej było znaleźć wioskę.

3. Jeżeli będzie to launcher lub klient przydałoby się dodanie minimapki.

Narazie tyle kolejna dawka pomyslow niebawem ;)

Opublikowano

do czego ty chcesz porownac te gówno .... zero autorskich pluginow jeszcze huje zafałszowali listę pluginów :/

phi serwer opiera sie na fractions crackschot <- glowne pluginy

pozatym plugin na tab , wsparcie do fractions na kolorki nad głowami , i jakiś do łączenia komenda do przycisków itp..

serwer bf3.iq.pl

żałosne ze w oglole ktoś na nim gra ale tak to juz jest ze niektórych można zadowolić byle czym...

jak szukasz inspiracji to posprawdzaj większe sieci serwerow mc jak np wasted,minez,smasch i na ich podstawie (mechanika niektórych elementów jak np auta zrobione ze świń i krów oraz batlmech z golema, dynamiczna akcja pvp)

Opublikowano

Ja bym proponował Ci tak:

1. Zrobić wioskę 100x100.

2. Zamiast każdy gracz z osobna miałby mieć swoją wioskę zrób tak, że 1 wioska na plemię później np bd można przejmować kolejne (np. wrogie).

3. Dluzsze dnie i noce np dzien w minecrafcie trwalby 30 minut a noc 10 albo 15.

4. Sojusze plemion ustawianie wojen itp.

5. Wioski barbarzynskie lub jakies opuszczone tereny w których bd mozna znalezc itemy. Bedzie to wygladalo tka ze wysylalo by sie kilku czlonkow plemienia na poszukiwania pladrowanie itp a reszta by budowala w tym czasie.

6. Zmienienie mobow na np. barbarzyncow poniewaz nierealne by bylo zeby atakowałby cię jakiś Creeper czy szkielet ;)

Na razie to wszystko z mojej strony jeżeli jakieś pomysły przyjdą mi do głowy na pewno je tutaj opiszę.

Jak chcesz więcej pisz na pw skontaktujemy się na skype/ts3 ;)

1.Dobry pomysł

2.To już zależy od graczy, niektórzy by pewnie woleli samemu pograć ;)

2.Nie potrzebne

4.Factions, cuboidy 100x100 też można zrobić w factions/towny

5.TreasureChest + jakieś gotowe wioski, ewentualnie jakiś plugin na generowanie ich

6.Można podmienić same texturki i dodać na serwer swój texturepack, kto chce to go sobie pobierze ;)

Można by wykorzystać plugin MC-Civilization tylko że on u mnie nie chcę działać :/

Jeżeli chodzi o surowce które same by się generowały to nie znam pluginu który by za to odpowiadał, ale mam pytanie czy chciałbyś aby te "wioski" były "dzikie" czyli gracz całkowicie sam buduje swoją wioskę ratusz itp. czy plugin/Ty wklejasz mu już gotową działkę 1000x100 z ratuszem i przykładowo magazynem?

Opublikowano

1.Dobry pomysł

2.Nie potrzebne

5.TreasureChest + jakieś gotowe wioski, ewentualnie jakiś plugin na generowanie ich

6.Można podmienić same texturki i dodać na serwer swój texturepack, kto chce to go sobie pobierze ;)

Można by wykorzystać plugin MC-Civilization tylko że on u mnie nie chcę działać :/

Jeżeli chodzi o surowce które same by się generowały to nie znam pluginu który by za to odpowiadał, ale mam pytanie czy chciałbyś aby te "wioski" były "dzikie" czyli gracz całkowicie sam buduje swoją wioskę ratusz itp. czy plugin/Ty wklejasz mu już gotową działkę 1000x100 z ratuszem i przykładowo magazynem?

Wlasnie co do tego w 100% nie jestem pewien jak by to wygladalo.. czy wioska ma byc "Surowa" czy juz z budynkami...

jak dla mnie to powinno wygladac to tak: wpisujemy komende przykladowo /wioska i generuje nam sie wioska.. po wpisaniu /wioska home

teleportuje nas do tej wioski.. tylko znowu jest 1 problem... Aby to dobrze sie generowalo trzebaby zrobic to na flat mapie -.-... co raczej psulo by wyglad... (chociaz.. mapa plemion jest tak jakby "plaska"..)

wracajac do wioski.. w wiosce wygenerowany bylby Mur (A raczej palisada.. jak to jest na poczatku w plemionach ) i ratusz.... Tylko jescze jest rola w jaki sposob dac budynkom dana role do odegrania.. No coz raczej nie da sie wejsc do ratusza i ustawic aby budowal sie Tartak :P..

chyba ze uzylbym moda MineColony czy jakos tak...

Po zastanowieniu uzycie moda MineColony to nawet niezly pomysl poniewaz budynki mozna rozwijac i potrzeba dawac budowniczym Surowce do ich skrzyni...

Co lepsze NPC budujacy to znacznie urozmaicili by nasza wioske ^^...

tylko nadal zostaje opcja wojska...

Byl kiedys taki mod ze stawialo sie klocek i z tego klocka wychodzili Wojownicy, lucznicy itp... tylko oni walczyli Red vs Blue..

wiec trzebaby bylo napisac 2 mod na tego podstawie..

hmm, dobra narazie odemnie tyle :P.. sorry za brak polskich znakow mam zagraniczna klawiature aktualnie :P..

Zaczolem czytac o tym jak to ludzie te launchery robia.. To narazie nie na moje umiejetnosci ;d

ale.. Launcher mozna zastopic czyms innym ^^ :P..

Schorel98, dnia 07 Lip 2013 - 05:59, napisał:

Mi sie podoba ale zastanawiam sie czy bedzie mozna w jakis sposob podbic zamek tak aby miec ich pare. ?? :)

Tak bedzie taka mozliwosc :)

Narazie bedziemy wszystko testowali na serwerze chamachi... 2 budowniczych musialo wyjechac na wakacje akurat teraz ;d... dobra zostaje 3.. :P

Opublikowano

1.Dobry pomysł

2.Nie potrzebne

Surowce ktore sie same generuja mozna ustawic pluginem MineReset lub jego innymi odpowiednikami.

@up

Widzialem moda link podam ponizej. Który działa jak przenosne budynki mozna by zrobic sklep jakis i tam kupowac odpowiednie bloki do rozlozenia danych budowli ten sklep moglby sie znajdowac w kazdym ratuszu.

Mozna zrobic gotowy wzór budynkow wczesniej a pozniej je tylko rozkladac. Oraz zrobic platformy w wiosce gdzie ma sie znajdowac dany budynke.

Chodzi mi o cos w tym stylu:

Opublikowano

Surowce ktore sie same generuja mozna ustawic pluginem MineReset lub jego innymi odpowiednikami.

@up

Widzialem moda link podam ponizej. Który działa jak przenosne budynki mozna by zrobic sklep jakis i tam kupowac odpowiednie bloki do rozlozenia danych budowli ten sklep moglby sie znajdowac w kazdym ratuszu.

Mozna zrobic gotowy wzór budynkow wczesniej a pozniej je tylko rozkladac. Oraz zrobic platformy w wiosce gdzie ma sie znajdowac dany budynke.

Chodzi mi o cos w tym stylu:

No, Można by tego uzyc.. Jednak moim zdaniem bardziej prostym modem bylby MineColony

Opublikowano

Napisanie sprawnego moda z AI atakujących NPC raczej przerasta nasze skromne możliwości. Ponadto co mieliby robić gracze na serwerze? Jak zabijaliby czas ? załóżmy że przez serwer przewinie się 200 graczy. Jeżeli każdy dostanie dużego cuboida, który pomieściłby wszystkie dostępne budynki (każdy pełni inna rolę) to obawiałbym się problemów z miejscem na mapie itd.

Nie bój sie mapy nie zabraknie , poprostu najazdy długo by dochodziły (mama minecrafta licząc od punktu 0,0 ma szerokosc 2,9kk - testowane przeze mnie, za tą magiczna granicą świat przestaje być możliwy do dotknięcia lecz nie bedziesz miał nawet 10k graczy to gwarantuje :D) zakładam 70-150 stałych graczy +20 wchodzących i grających 1 dzien)

a co do tego moda z namiotami troche kijowo bo wszystkie rozkładają sie w jedną strone (f:0)

Ale mam nadzieje ze serwer powstanie , na modach bedzie wiecej zabawy bo czasem pluginy naprawde koślawią gre :D a mody nie

twoim technikom proponuje napisać ciekawe MODY nie PLUGINY

Opublikowano

Widzę, że pomysł zgasł.

Chciałbym sie spytać autora tematu czy wykonuje jakieś prace w tym kierunku czy uznał, że nie warto robić tego typu serwer?

Opublikowano

Potrzebowałbyś więcej niż dwóch dobrych programistów i dużo czasu by to ogarnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...