Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Plemiona - To ma sens?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio tak sobie mysle ze nawet fajny bylby serwer plemiona...

moze troszke opisze jak to bedzie wygladalo.. (z gory przepraszam za brak polskich znakow)

- Gracz otrzymuje teren 50x50 (tylko nie dokladnie bo bylby to teren w ksztalcie kola)

i na poczatku jest wybudowany tam jeden budynek.. (Ratusz np..) I spichlerz na surowce

Potem gracz moglby sobie rozbudowywac swoja wioske jak tylko chce.. ALE:

do tego potrzebowalby surowcow :P...

zdobywalby je w taki oto sposob:

- Gracz musialby wynajmowac NPC aby atakowac inne wioski i zdobywac surowce ;P..

lub obok jego wioski raz na 12H regenerowalo by sie kilka drzewek, troche kamienia itp :P...

- W Wiosce skrzynie bedzie mozna stawiac tylko we wspichlerzu, na poczatku gracz bedzie musial

sam sobie dorabiac skrzynki i stawiac je w srodku ( zdobycie skrzynek nie bedzie takie latwe gdyz zamiast

drewna uzywaloby sie czegos innego ;p np: Zelaza.. )

- to tak wymyslane na poczekaniu, ale piszcie co wy na to :P i co mozna dodac jescze

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pomysł na serwer jest "surowy" i jeszcze trzeba dużo czasu poświęcić, aby dopracować całą rozgrywkę. Do zrobienia takiego serwera potrzebna będzie Ci duża grupa osób, które mają duży staż w tworzeniu pluginów/ skryptów.

Myślę, że taki typ serwera może mieć przyszłość : >

Kliknij tutaj, bo Cie zjem.

sopherlandia@gmail.com

Opublikowano

Serwer może wypalić, tylko potrzebujesz pluginów. Jeśli potrafisz je napisać (bo sam nie znam takowych pluginów) lub znasz kogoś, kto to zrobi, to można spróbować. A ja dodam, że fajny był by plugin, dzięki któremu masz armię danych mobów (np. kupujesz jednostkę szkielet za ileśtam kasy) i atakują osobę, którą ty zaatakujesz :>

Opublikowano

Sens ma i to wielki, każdy nowy rodzaj w MC się przyda, bo teraz cały czas są servery SV i PvP. Taką rozgrywke jak ty planujesz będzie wspaniałym dodatkiem do plemion. Jestem w 100% pewny, że o ile server wypali będziesz miał dużą ilość graczy. Jeśli planujesz taki server musisz mieć mocną maszynę (najlepiej VPS'a) który uciągnie taki server.

Opublikowano

hm to jest jak najbardziej wykonalne ale hujowe :/ bo gracz bylby bardzo ograniczony i jak sobie wyobrażasz wynajmowanie npc :/

jest serwer moze podobny civcraft gdzie gracz moze zakładać własną cywilizacje budować miasta itp z początku nie można bylo sie na niego dostac teraz to co innego

a tak z innej beczki umiesz jave albo znasz kogoś kto zrobi pluginy jak nie to proszę o natychmiastowe zamkniecie tematu bo tylko ludzie tracą czas na czytanie czegos co nie ma racji bytu

Opublikowano

fajne fajne ale ja mam inne propozycje
surowce zdobywane w kopalni itp jak to jest na plemionach (stawiasz jakiś blok np 97-spawnmob stone którego po zniszczeniu otrzymujesz 1 cobbla i blok ma opcje "replacementblock" z otherdrops czyli jakbyś go nie niszczył) tak samo z tartakiem i ceglarnią czy jak to tam
ataki na wioske ? spoko , jest jakiś tam plugin który przywracał mapke (nie //regen) tylko to co zostało zapisane czasami na freebuildach było to stosowane)
to z npc troche nie wykonalne
moim zdaniem musisz zatrudnić dobrego skryptera aby napisał Ci pluginy do robienia automatycznych takich jakby wiosek , lub wgraj skyblock (który nie usuwałby mapki), mapka na flatworldzie z drzewami :D
i wgraj schemata w którym są mury , ratusz i spichlerz z dodatkowym cuboidem na budowe skrzynek (takowego nie ma) , dlatego musisz sie pobawić z essentials'em AntyBuild i przypisać brak mozliwości uzycia skrzynki na cuboidach
ogólnie raczej będzie dużo roboty ale chętnie na czymś takim bym zagrał :D
świetne są takie odwzorowywanie gier
gram juz na pokemonach i tekkitach jak narazie takie rpg są zajebiste bo jest ich mało i trzeba dużo pracy w nie włożyć i temu zawdzięczają zajebistość

PS. jak jakiś "moderator" zamierza mi dać % za słowo "zajebistość" to niech da od razu perma :* gimbuski cholerne ..

Opublikowano

Nie ma szans. Taki serwer nie wypali. Jedno - albo się ludzie zniechęcą. Drugie - może nie być pluginów. Trzecie - z czasem się nudzi, gdy masz już swoją wioskę (a wiadomo to nie prawdziwe plemiona i nie mamy własnego wojska itd)

Opublikowano

Nie. Serwer szybko się znudzi, rozgrywka nie będzie taka ciekawa.

Po za tym, musiałbyś mieć naprawdę dobrego programistę, który napisałby taki plugin.

Po za tym, każdy woli zagrać w Plemiona na www, niż w MC, MineCraft to MineCraft. ;-)

Opublikowano

Nie. Serwer szybko się znudzi, rozgrywka nie będzie taka ciekawa.

Po za tym, musiałbyś mieć naprawdę dobrego programistę, który napisałby taki plugin.

Po za tym, każdy woli zagrać w Plemiona na www, niż w MC, MineCraft to MineCraft. ;-)

Nie ma szans. Taki serwer nie wypali. Jedno - albo się ludzie zniechęcą. Drugie - może nie być pluginów. Trzecie - z czasem się nudzi, gdy masz już swoją wioskę (a wiadomo to nie prawdziwe plemiona i nie mamy własnego wojska itd)

@up

Dobrze mówi, trzeba mieć programiste, który zrobi Ci generacje działek z budowlami.

hm to jest jak najbardziej wykonalne ale hujowe :/ bo gracz bylby bardzo ograniczony i jak sobie wyobrażasz wynajmowanie npc :/

jest serwer moze podobny civcraft gdzie gracz moze zakładać własną cywilizacje budować miasta itp z początku nie można bylo sie na niego dostac teraz to co innego

a tak z innej beczki umiesz jave albo znasz kogoś kto zrobi pluginy jak nie to proszę o natychmiastowe zamkniecie tematu bo tylko ludzie tracą czas na czytanie czegos co nie ma racji bytu

Team mam :P

Budowniczych mam 5-ciu i dwoje Programistow

@Edit: Ogolnie mam Maszyne, Mam Team, Wszyscy jestesmy gotowi do pracy tylko potrzeba nam jednego "Great Idea"...

Bo nie chce znowu zrobic jak wczesniej Survival/Factions gdzie gralo okolo 40 osob na 100 slotow ;/...

Opublikowano

Ja już sie wypowiedzałem ale to powtórzę
Pomysł świetny ("Great Idea")
Typ serwera - możliwy tylko trzeba chęci

Czekam na IP na PW bo zamierzam grać :>

Opublikowano

Na nie. Według mnie nie wypali, Kolejny tego typu temat z programistami itd, Prawie każdy jest już znudzony tego typu "niewypałami" wszyscy piszą że mają programistów a po tygodniu temat zostaje porzucony lub zamknięty.

Opublikowano

Spoko patent, ja w plemiona nie gram bo to gierka typu "CzasoPochłaniacz" ale na tym serwerze to mógł bym spróbować zagrać przez jakiś czas. Tylko zastanawiam się jak to ogarniesz.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

ja tak myśle ze wszystko wykonalne poza armią npc z citizens sie nie biją ani nie tworzą grup :D to jest zbyt nie wykonalne ale reszta - wioski , automatycznie generowane , "walki" i kradzież surków jest spoko ale te wojska to tak nawet nie mam pomysłu

Opublikowano

Jeśli macie czas na zabawę z API Citizens to wróżę wam bardzo dobrą przyszłość. Typ serwera ciekawy, grałbym ostro.

Opublikowano

Dość ciekawy pomysł ale za dużo wymyśliłeś o roli npc, rozwiń tą myśl z ich mniejszym udziałem.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Jeśli zrobisz tak dobrze jak to napisałeś to niemogę się doczekać,cokolwiek innego niż survival

Opublikowano

eh to nie ma sensu :/

1. caly serwer jest mozliwy do wykonania nawet wynajmowanie* npc /walki npc ale to wymaga autorskich pluginów ktorych sam bez bdb znajomości javy nie wykonasz
  2. "do prowadzenia wojny potrzebne sa trzy rzeczy pieniadze pieniadze i pieniadze"
  3. "czas jest wszystkim"
  4. sprawdź sobie serwer civcraft .... i przeanalizuj największe problemy serwera

tja.. a teraz odpowiedz czy dasz rade zdobyć 1-3 dobrych programistów jak nie to od razu poproś o zamkniecie tego tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...