Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polacy to złodzieje? ;s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jak większość z Was wie,przyjechałem na wakacje do Polski :D

Otóz mam pytanie,bo wczoraj przechodziłem koło jakiejś knajpy i przed zamknięciem jej wnośili all krzesła itp. do środka.

Ciekawi mnie to, ponieważ we Włoszech zawsze takie rzeczy zostają na zewnątrz.

To przez złodziei? Czy jest jakiś inny powód?

Ale moje pytanie jest inne ;p

Bo kupiłem basen na działke ( na allegro) za 350 pln, i boje się że jak zostawie go na działce to mi go ukradną (we włoszech wogóle bym nawet nie myślał o złodziejach -.- ) ;x.

A przecież nie będe go chował bo za każdym razem bym musiał go pompować i później napełniać wodą (ponad 3,5k litrów :c)

Więc macie jakiś pomysł jak go "ukryć" żeby nikt go nie ukradł? ;s

Tutaj macie bardzo podobny do rzeczywistości rysunek działki:

1372941454-U904606.gif

Gdzie moge go dać ;x

Pozdro :D

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Mam podobną działkę do Ciebie i też mam basen za 300zł.Nikt mi basenu nie ukradł, a rozkładam go na lato już od paru lat.Złodzieje myślę, że na 100% Ci go nie ukradną, chyba że złodziej naprawdę jest psychinczy.Prędzej by ukradł kasę i poszedł na basen miejski :D

Opublikowano

Przykryj czymś i przesuń pod drzewo, chociaż to, że ktoś pokusi się na kradzież basenu jest ciut absurdalne (ale wszystko możliwe). Są ludzie którzy kradną ale nie jest to tak popularne jeśli chodzi o okradanie kogoś w domu, mimo to co raz częściej się tak zdarza.

Opublikowano

Nie no wątpie, żeby Ci go ukradli. Jakby wylewali tą wode to byś słyszał, a zresztą, komu chciałoby się teraz tyle wylewać, a potem ciągnąć go ze sobą, wątpie żeby ukradli akurat basen ;)

Opublikowano

W Polsce nie ma tylu turystów co we Włoszech co tam praktycznie prawie siedzi do samego rana...

Opublikowano

W Polsce nie ma tylu turystów co we Włoszech co tam praktycznie prawie siedzi do samego rana...

Max o 2 wszystko jest zamknięte ;x

Opublikowano

Padrino... postaw go między pomidorami, może nikt nie zauważy różnicy. xD

A tak serio - może gdzieś koło altanki? W każdym razie daleko od ogrodzenia. Poza tym wątpię, że ktokolwiek spróbuje ukraść taki basen. Przejście z nim przez płot także nie należałoby do łatwych zadań. Może nie popadaj w paranoję? :D

Opublikowano

Ok, to ukraść nie,ale przebić tak ;x

Pewnie zapadnie pytanie "Komu się chcę przebijać jakiś basen?"

To czemu u Was ludzie rzucają kamieniami w szyby samochodowe? ;x

Opublikowano

Wiesz co mnie dziwi?

Mieszkasz we Włoszech, piszesz po Polsku, przyjeżdżasz na wakacje do Polski, a o Polsce nic nie wiesz...

To ja już nie rozumiem nic. Jesteś polakiem we Włoszech czy Włochem w Polsce? xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wiesz co mnie dziwi?

Mieszkasz we Włoszech, piszesz po Polsku, przyjeżdżasz na wakacje do Polski, a o Polsce nic nie wiesz...

To ja już nie rozumiem nic. Jesteś polakiem we Włoszech czy Włochem w Polsce? xD

W teorii jestem włochem we Włoszech (obywatelstwo mam Włoskie)

Ale o co chodzi z tym że nie wiem nic o Polsce? Nie rozumiem.

Mam we Włoszech cyfrowy polsat i we wiadomościach co chwilę mówią o jakiś kradzieżach, więc dlatego pytam ;x

Opublikowano

Porównujesz Polskę do Włoch? To normalne że się chowa, we Włoszech przecież nawet zostawiają samochody z otwartymi drzwiami i kluczykami w środku bo są pokojowo nastawieni w tolerancyjnym stosunku do siebie. Basen możesz zabezpieczyć nakrywając go czymś aka prześcieradło(nie to tylko coś w tym stylu) na rogach przyczepić do ziemi tak żeby najpierw trzeba było pokrywę zdjąć a przy mocowaniach możesz zamontować jakiś alarm.

Opublikowano

Ok, to ukraść nie,ale przebić tak ;x

Pewnie zapadnie pytanie "Komu się chcę przebijać jakiś basen?"

To czemu u Was ludzie rzucają kamieniami w szyby samochodowe? ;x

Kto niby rzuca kamieniami w samochody o.O

Jeśli nie zajdziesz nikomu za skórę, to nie masz się o co bać, że Ci go ktoś przebije. A jeśli teren jest ogrodzony to już w ogóle.

Jak przyjechałeś na wakacje to się wyluzuj, a nie się będziesz basenem stresował. Tym bardziej takim za 100 ojro.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Raczej nikomu by się nie chciało. Psa nie masz? Nie zaszczeka Ci? Uważaj na rumunów, ale Oni to prędzej kradną dywany/pościele/stihl.

Opublikowano

Raczej nikomu by się nie chciało. Psa nie masz? Nie zaszczeka Ci? Uważaj na rumunów, ale Oni to prędzej kradną dywany/pościele/stihl.

Nie gadaj takich głupot o Rumunach/Bułgarach, bo znam Bułgarów co mieszkają nie daleko i to nie są tacy ludzie jak wam się wydaje...

To są gangsterzy trzeciego świata, chodzą w złotych zegarkach, bransoletkach, naszyjnikach, a jakby inaczej mieli by na to zarobić jak nie na szemranych interesach? No bo raczej nie zarobi na złoto sprzedając ubrania na rynaczu....

No i dobrą bake mają skurkowańcy :D Jedna kana i w kosza nie dało się grać xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ogrodzenia nie masz na tej działce -.- ? Przecież nikt nie jest na tyle chory, żeby Ci ukraść czy przebić basen. Jak przebije to zawsze możesz go załatać lub oddać do fachowcy i on to zrobi tak, że nie będzie widać tej łatki.

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...