Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wrócić na PL`a ?

WhoPL.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Ostatnio sporo grywałem na prywatnych serwerach , ale po upadku Balantii trochę (bardzo) się wkurzyłem .

Zacząłem rozmyślać o powrocie na PL`a , ale ostatnio spadła na niego masa hejtu .

Wart wrócić czy nie ? Jeśli nie to dlaczego ?

Od razu mówię , że chcę zacząć od zera , bez ekipy .

Warto ?

Nie chce mi się czekać na Draconisa o.O

giphy.gif ­

Opublikowano

Czy fabuła jest taka sama jak na PL`u ?

Wszystko bardzo podobne do PL`a, lecz tam możesz dostać bana za ksucie nawet, dosłownie team lepszy, więcej ludzi, bardziej opłacalny.

Opublikowano

Teraz raczej się nie opłaca. Jakby połączyli serwery to nawet by się pyliło. Grać na Sg, albo na Philippines. Takie same globce, a lepsza atmosfera.

Opublikowano

Metin2.ph

Ravia.eu

Balmora.pl

Metin2.sg

Nic więcej to najlepsze hardy/globaly.

Bez Privów . Obczaję te dwa globale

Wszystko bardzo podobne do PL`a, lecz tam możesz dostać bana za ksucie nawet, dosłownie team lepszy, więcej ludzi, bardziej opłacalny.

Czytałem trochę o .sg i wychodzi na to , że event jest co drugi dzień ;-) Lubię takie rzeczy .

Jedyne co mi przeszkadza to Angielski język . Nie da się spolszczyć ?

giphy.gif ­

Opublikowano

Aloszka.

Po sprzedaży moich kont na PL'u też próbowałem wrócić, ale samemu zaczynać od początku nie ma sensu. W Metinie bardzo dużo porobiło się botów, dzieci, oszustów, złodziei. To już nie jest ten sam klimat co parę lat temu wstecz. Na prywatnych światach możesz się też rozczarować, bo nigdy nie wiesz kiedy serwer upadnie itd.

Moje zdanie znasz, kwestia indywidualna, czy masz chęć wrócić i przymykać oko na tych w większości mniej wartościowych graczy.

Pozdrawiam,

Jaśmin.

Opublikowano

Czy tam jeszcze ktoś gra ?

Nikt tam już nie gra -.- tam tylko kasa się liczy i 999999 GM-ów -.-

Grają tam ludzie którzy jak mieli ten 90-99 to wola grać :)

Opublikowano

Powiem ci tak jedyne serwery na jakie oplaca sie wrocic to s1 , s2 , s3 , s26 bo na innych to chujem wieje tak malo ludzi gra

ja gram na s26 i powiem wam, ze nawet troche osob jest :) zapraszam !

Grając tam miałem na myśli oczywiście Solar - dla mnie jedyny słuszny serwer , ale po waszych wypowiedziach stwierdziłem , że będę grał na Metin2.sg (i Draconisie :P)

Temat do zamknięcia !

giphy.gif ­

Opublikowano

Na PL sie już nie opłaca , po woli upada coraz mniej osób gra.

Teraz jest tam ERA ALLEGRo ,jezeli nie wydasz chociaz kilku dych na PLa to nic nie osiągniesz

Opublikowano

Gra na PL'u granie bez wyjebania grubszej kasy nie ma sensu ... Chcesz byc pro to plac siano ...

Same dzieciaki, teraz rzadko sie znajduje takie ekipy 10-15 osobowe, gdzie kazdy siedzial na TS i sie nakurwialo z expem, bo przy takich ludziach, ktorych jest coraz mniej zawsze sie chcialo expic.

Sam gralem na PL bodajrze na 18 serverze do 78 lvla codziennie sie wchodzilo na TS i sie expilo, i czerpalo przyjemnosc z gry. Ale jak dostalem bana za free, to juz nigdy wiecej tam nie zagralem.

Wiec, od pl z daleka, polecam .sg

Opublikowano

Póki co grywalność na serwerach polskich jest żałośnie mała, więc radze sobie odpuścić. Możesz poczekać, aż połączą serwery. Wtedy znów gra na PL-u będzie miała jakiś cel.

Opublikowano

Moim zdaniem jeśli Ci się aż tak nudzi znajdź jakis prywatny serwer na którym jest duża grywalnośc, na Pl już się nie opłaca wracać, niestety.

Opublikowano

Nie polecam teraz grac na PL... teraz to jest gówno a nie PL dawniej.. ehh pamietam czasy gdy na PL wchpdzolo się z chęcia :( niestety te czasy nie powróca

Max hp 800

Nie bylo nowego eq nic pvp w bojowym stalce:P...

Expic się expilo trudno teraz na Pl expi się latwiej niż na niektórych hardach...

No szkoda szkoda no ale cóż

Jak przypominam sobie ekipy wypady na Dt grubą naparzanke aż żal wspominać:(

Opublikowano

Osobiscie polecam servert Syriusz ceny bardzo niskie, jak na s26.. troszeczke mniej ludzi ale tez prawie 0 botow :) Na start moge zafundowac jakies eq :) jak cos pw

Opublikowano

Nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na kluczowe pytanie. Nie wiemy czy warto, dla jednych warto, dla drugich niestety nie. Każdy patrzy na co innego, jedni na ceny, drudzy na atmosferę jeszcze inni na exp czy drop. Kwestia upodobań itp. Teraz nasz "rynek" jest tak rozwinięty przez prywatne serwery, że w życiu na PL'a bym nie wrócił. Grą trzeba się bawić, nie płacić tysiące złotych i expić zapominając o bożym świecie. To tylko moje przemyślenia.

Opublikowano

Jeśli masz ambicje, troche pieniędzy (bez tego lipa) to możesz sie brać za pl'a. Aczkolwiek nie będzie Ci za łatwo na początku :)

Astium.pl

Najlepszy hard 2013r.

Start 27-30 lipca !

Opublikowano

Nie polecam ja bym nie wrócił , lecz cię nie zniechęcam ale teraz to się smiesznie zrobiło dodali nowosci te zbroje to już się ten pl (pl myslimy oldshool) a tu się niedługo z pl'a zrobi priv . Zobaczycie zadużo będzie tych nowosci .

NIE!

Opublikowano

Wróć, ale na Solar'a. Tam jest najwięcej osób, najwięcej sklepów i ogólnie ceny są przystępne. Teraz dodają co jakiś czas nowości na PL'u co bardzo zachęca wielu ludzi do gry.

lk480_av1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...