Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Jak ekstremalnie tanio kupować czapki od niedoświadczonych graczy Team Fortress 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już napisałem wartość itemów jest umowna. A na steamrepie status powinien być nakładany jedynie w przypadku prawdziwych scamów (np. płatność za coś paypalem, a następnie chargebackowanie pieniędzy).

Ale społeczność TF2 przyjmuje tą wartość umowną jako tą prawdziwą i obowiązującą we wszechświecie.

Opublikowano

Ale dopóki w tfie na czapce nie pisze, że jest warta 1 ref, dopóty nikt nie musi się do tego stosować.

Możliwe, ale zauważ, że jeżeli chcesz kupić czapkę, która ma WARTOŚĆ UMOWNĄ 1,33 ref, to jak zaproponujesz 2 scrapy i randoma, to cię wyśmieją.

Opublikowano

Bo przez te "ujowe" strony z wycenami właśnie tak jest. Poza tym mówimy tu o zadowoleniu kogoś z wymiany, a nie o handlowaniu z ludzi stosującymi się do umownych cen. Np. bardzo dawno temu, kiedy zaczynałem w tfa grać bardzo ucieszyłem się wymianą mojej farby i name taga za jakąś randomową broń. :]

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Bo przez te "ujowe" strony z wycenami właśnie tak jest. Poza tym mówimy tu o zadowoleniu kogoś z wymiany, a nie o handlowaniu z ludzi stosującymi się do umownych cen. Np. bardzo dawno temu, kiedy zaczynałem w tfa grać bardzo ucieszyłem się wymianą mojej farby i name taga za jakąś randomową broń. :]

Ale te "ujowe" strony, wg. przydają się. Bo gdyby nie było tego wyznacznika cen, to wszędzie była by inna, albo ciągle by zawyżali. Gospodarka by się mogła załamać, cokolwiek to znaczy.

Opublikowano

Załamać to się może przez te strony. Radzę pośledzić kurs kluczy i innych itemków.

Źle to określiłem, przepraszam.

Chodziło mi bardziej o to, że te strony "budują trade", tzn., że kiedy nawet podają tą cenę umowną, a ludzie się stosują do niej, to jest przynajmniej jakiś ogar, każdy się stosuje, nie ma zbytnio wyśmiewania się. Wątpię, że chociaż 1% społeczności TF'a, posługuje się własnymi cenami. Nikt by nie chciał z nimi tradeować itp, chyba że te ceny były by mniejsze, ale to wiadomo...

Opublikowano

TF2 to jeden z najlepszych symulatorów ekonomii, mimo że jedyne co twórcy zaoferowali w tej kwestii to wymiana i sprzedaż przedmiotów (wiele później). Chyba nie ma innej takiej gry, gdzie w ekonomię aż tak zaangażowała się społeczność graczy.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Źle to określiłem, przepraszam.

Chodziło mi bardziej o to, że te strony "budują trade", tzn., że kiedy nawet podają tą cenę umowną, a ludzie się stosują do niej, to jest przynajmniej jakiś ogar, każdy się stosuje, nie ma zbytnio wyśmiewania się. Wątpię, że chociaż 1% społeczności TF'a, posługuje się własnymi cenami. Nikt by nie chciał z nimi tradeować itp, chyba że te ceny były by mniejsze, ale to wiadomo...

Gdyby takie strony nigdy nie powstały i nikt by nie wiedział, jakie są dzisiejsze ceny to gospodarka tfa wyglądałaby inaczej. Poza tym schodzimy tu na jakieś dziwne tematy. Chodzi tu o to, że ceny cenników nie są oficjalne i nikt nie musi się do nich stosować.

eot

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Gdyby takie strony nigdy nie powstały i nikt by nie wiedział, jakie są dzisiejsze ceny to gospodarka tfa wyglądałaby inaczej. Poza tym schodzimy tu na jakieś dziwne tematy. Chodzi tu o to, że ceny cenników nie są oficjalne i nikt nie musi się do nich stosować.

eot

Wg. mnie, gdyby nie te cenniki, gospodarka wyglądała by gorzej. Jeżeli chcesz, możemy zakończyć ten temat.

Opublikowano

Dzięki! Skrzynka Mann co #14 za buzownik. xD

Wie ktoś ile jest warta? Bo słyszałem że dużo.

PS. Spam tam wyżej robicie :D . Nikt by nie chciał kupować od kogoś kto daje swoje ceny (większe od innych).

Równie dobrze mogę się wymienić buzownikiem za np. Name tag, ale nikt by nie chciał się wymienić. Ale rozumiem, że bez tych stron, ludzie by dawali rzeczy droższe (według tych stron) za tańsze. To by nie były droższe i tańsze rzeczy bo nie było by cenników. Wydaje mi się, że bez cenników byłby chaos w wymianach.

1ze84zm.jpg

Opublikowano

Dzięki! Skrzynka Mann co #14 za buzownik. xD

Wie ktoś ile jest warta? Bo słyszałem że dużo.

PS. Spam tam wyżej robicie :D . Nikt by nie chciał kupować od kogoś kto daje swoje ceny (większe od innych).

Równie dobrze mogę się wymienić buzownikiem za np. Name tag, ale nikt by nie chciał się wymienić. Ale rozumiem, że bez tych stron, ludzie by dawali rzeczy droższe (według tych stron) za tańsze. To by nie były droższe i tańsze rzeczy bo nie było by cenników. Wydaje mi się, że bez cenników byłby chaos w wymianach.

A masz, ten cholerny cennik!

http://backpack.tf/
Opublikowano

Gdyby nikt nigdy nie usłyszał, że np. czapka jest warta refa, to nikt nie płakałby, że dostaje za nią coś mniej wartego, bo nigdy nie poznałby jej ceny, ani tego czegoś co za nią. Poza tym

...Chodzi tu o to, że ceny cenników nie są oficjalne i nikt nie musi się do nich stosować.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Gdyby nikt nigdy nie usłyszał, że np. czapka jest warta refa, to nikt nie płakałby, że dostaje za nią coś mniej wartego, bo nigdy nie poznałby jej ceny, ani tego czegoś co za nią. Poza tym

No racja, ale byłby chaos, wg. mnie i Michla. I raczej to prawda.

Opublikowano

Jaki chaos? Jakoś przed wprowadzeniem cenników ludzie się normalnie wymieniali.

Jeżeli nie ma stałej ceny, ludzie nie mają się na czym oprzeć. Ilość handlów spada, można liczyć tylko na kolegów przy wymianie, ustalić z nimi "własny cennik" itp.. Ale i tak, gdyby nie było tych cenników, coś innego by wymyślili.

Opublikowano

Jakoś przed wprowadzeniem cenników ludzie normalnie handlowali. Ilość "handlów' wtedy nie spadała.

Poza tym wybacz, ale męczy mnie rozmowa o przydatności cenników, bo zaczynałem tą rozmowę tym, że wartość itemów jest umowna, co jest prawdą,a ty posłałeś ją na jakieś dziwne ścieżki. Jeśli chcesz pogadać o przydatności cenników to pw.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Jakoś przed wprowadzeniem cenników ludzie normalnie handlowali. Ilość "handlów' wtedy nie spadała.

Poza tym wybacz, ale męczy mnie rozmowa o przydatności cenników, bo zaczynałem tą rozmowę tym, że wartość itemów jest umowna, co jest prawdą,a ty posłałeś ją na jakieś dziwne ścieżki. Jeśli chcesz pogadać o przydatności cenników to pw.

Być możliwe, że wtedy była wymiana czapka=czapka random=random itd.

Mnie też męczy ta rozmowa, więc ją zakończmy.

Opublikowano

TUtorial jest tak super wspaniały...
Zgodnie z regulaminem TF2 Valve, jeśli oszukujesz przy trade podając cenę przedmiotu niezgodną z ogólnymi założeniami możesz otrzymać bana.
Tak naprawdę wartość itemów w tf2 jest zależna od popytu i podaży - bp.tf. Jeśli ktoś wysłałby screen z chata rozmowy jaką przedstawiłeś do valve dostalbys bana.

Więc życzę miłego bana, skoro nie umiesz wzbogacic się normalnie. Ja mając bp warty 2refy w miesiąc zarobiłem ok. 40 kluczy, używając backpack.tf i tf2outpost oraz jednej stronki której niestety nie podam ;)

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Być możliwe, że wtedy była wymiana czapka=czapka random=random itd.

Mnie też męczy ta rozmowa, więc ją zakończmy.

Jeśli nie wiesz jak się kiedyś wymieniano to się nie wypowiadaj.

TUtorial jest tak super wspaniały...

Zgodnie z regulaminem TF2 Valve, jeśli oszukujesz przy trade podając cenę przedmiotu niezgodną z ogólnymi założeniami możesz otrzymać bana.

Tak naprawdę wartość itemów w tf2 jest zależna od popytu i podaży - bp.tf. Jeśli ktoś wysłałby screen z chata rozmowy jaką przedstawiłeś do valve dostalbys bana.

Więc życzę miłego bana, skoro nie umiesz wzbogacic się normalnie. Ja mając bp warty 2refy w miesiąc zarobiłem ok. 40 kluczy, używając backpack.tf i tf2outpost oraz jednej stronki której niestety nie podam ;)

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=9958-MJDG-3003

Gdzie tam cokolwiek pisze, że "jeśli oszukujesz przy trade podając cenę przedmiotu niezgodną z ogólnymi założeniami możesz otrzymać bana"? Bana można dostać za quickswitchowanie, lub inne tego typu rzeczy. Żeby dostać bana za chęć zapłacenia ceny innej niż na bp.tf trzeba by się naprawdę mocno postarać. Jakoś na outpoście nikt nie dostanie bana za to, że chce sprzedać broń za budsy. Dlaczego? Bo to nie jest scam. Poza tym poradnik mówi o tradeowaniu z nowymi graczami, którzy nie mają pojęcia o grze oraz ucieszą się z dostania nowej broni.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Jeśli nie wiesz jak się kiedyś wymieniano to się nie wypowiadaj.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=9958-MJDG-3003

Gdzie tam cokolwiek pisze, że "jeśli oszukujesz przy trade podając cenę przedmiotu niezgodną z ogólnymi założeniami możesz otrzymać bana"? Bana można dostać za quickswitchowanie, lub inne tego typu rzeczy. Żeby dostać bana za chęć zapłacenia ceny innej niż na bp.tf trzeba by się naprawdę mocno postarać. Jakoś na outpoście nikt nie dostanie bana za to, że chce sprzedać broń za budsy. Dlaczego? Bo to nie jest scam. Poza tym poradnik mówi o tradeowaniu z nowymi graczami, którzy nie mają pojęcia o grze oraz ucieszą się z dostania nowej broni.

Napisałem - "być możliwe"...

Opublikowano

Po prostu nie podawajcie ceny np ja robie tak:

Ja:Hi

On:hi

Ja:I saw you got eliss cap

On dodaje tą czapke do tradea

JA: look on that items:

Daje kilka broniek

Daje akcept on daje akcept i co w tym ze scamu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Działą wam ten scaner? Ja przesyłam im status (normalnie wklejam) czekam i czekam a nic sie nie dzieje ;-;

edit: jak ma sie wolnego neta trzeba dłuższą chwilkę poczekać;< Prawie wcale nie ma osób <40 h z premium i czymś fajnym

• Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Jak ekstremalnie tanio kupować czapki od niedoświadczonych graczy Team Fortress 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...